Βασιλακόπουλος: «Δέχθηκα αδιανόητες απειλές – Μου στέλνουν μηνύματα, να πάθεις τον καρκίνο της Φώφης εσύ και τα παιδιά σου»

βασιλακόπουλος-δέχθηκα-αδιανόητες-1308517

Έντονη ανησυχία προκαλεί το πραγματικά απίστευτο περιστατικό της τραμπούκικης επίθεσης στον καθηγητή Πνευμονολογίας Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, και συναδέλφους του που επισκέφθηκαν ταβέρνα στην Καλαμπάκα για φαγητό και ξεκίνησε ένας απίστευτος καβγάς με απειλές, επειδή παραπονέθηκαν για το γεγονός ότι δεν γίνονταν έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Ο καθηγητής σημείωσε πως βρέθηκε μαζί με 20-25 πνευμονολόγους σε ταβέρνα στο Καστράκι Καλαμπάκας, όπου έγινε στόχος του ιδιοκτήτη και του γιου του όταν τους επισημάνθηκε ότι πρέπει να γίνονται έλεγχοι των πιστοποιητικών.

Ο κ.Βασιλακόπουλος επανήλθε σήμερα στο θέμα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, περιέγραψε ξανά το πώς έγινε η επίθεση και αναφέρθηκε στα αδιανόητα sms που δέχθηκε μετά το περιστατικό αυτό στην Καλαμπάκα, με απειλές και… κατάρες.

Συγκεκριμένα, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος διηγούμενος για μια ακόμη φορά τα γεγονότα δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως τα αίματα άναψαν στην ταβέρνα όταν περίμεναν να γίνει έλεγχος για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης. Τότε, ο κ. Λουκίδης έβλεπε πως κάτι τέτοιο δεν γίνεται και αρχικά αποφάσισαν να μην δώσουν συνέχεια.

Ωστόσο, όταν διαμαρτυρήθηκαν για τα πιστοποιητικά ο ιδιοκτήτης τους ενημέρωσε πως και οι 25 επιστήμονες θα έπρεπε να φύγουν από την ταβέρνα και ξεκίνησε να μιλάει άσχημα στον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Πνευμονολογίας, Στέλιο Λουκίδη.

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σημείωσε πως είναι γελοίος ο ισχυρισμός του ιδιοκτήτη ότι «δεν θέλαμε έλεγχο» όπως είπε, καθώς «εγώ έχω πιστοποιητικό και ελληνικό και ευρωπαϊκό». Συνέχισε λέγοντας πως ξαφνικά ένας «μπρατσωμένος νεαρός έλεγε στον κ. Τρύφωνα πως “αν είσαι άντρας, έλα έξω”», ενώ «μια κυρία από μακριά έλεγε εμείς ήρθαμε να φάμε εδώ, ησυχάστε».

Μάλιστα, ο κ. Βασιλακόπουλος υποστήριξε πως ένας ακόμα θαμώνας του έστειλε μήνυμα στο Messenger πως βρέθηκε και εκείνος στην ίδια ταβέρνα και δεν του είχε γίνει κανένας έλεγχος.

«Μας έδιωξαν έξω, έλεγαν ξεκουμπιστείτε, μια νεαρή μας έσπρωχνε να φύγουμε με αγριάδα και όταν τους είπα θα το δημοσιοποιήσω, με έσπρωξε ξανά και εγώ της είπα για “σταμάτα, πήγαινε παραπέρα”» πρόσθεσε.

Όπως είπε, η παρέα των πνευμονολόγων δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν καθίσαμε με τα χέρια κατεβασμένα να φάμε ξύλο, προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, ζητούμε συγγνώμη».

Συνέχισε αποκαλύπτοντας πως τον έπιασαν από τον λαιμό και τον πέταξαν κάτω, με τους ιδιοκτήτες να λένε «εδώ είναι δικό μας μαγαζί, δεν θα μας πείτε τι θα κάνουμε. Τι νομίζεις θα σε φοβηθούμε επειδή βγαίνεις στον ΣΚΑΙ;».

Σημείωσε πως εκείνη τη στιγμή ο ιδιοκτήτης άρχισε να του λέει πως αν μείνει στην Καλαμπάκα, θα του κάψει το αμάξι εκτοξεύοντας κι άλλες απειλές.

Αποκάλυψε πως δέχεται ακόμα απειλές με το τελευταίο μήνυμα να είναι το εξής: «Μείνε μακριά από μας και πρόσεχε τα λόγια και το βρώμικο στόμα σου. Βγάλε τον καρκίνο της Φώφης εσύ και τα παιδιά σου».

Τέλος, αποκάλυψε ότι σήμερα θα στείλει επιστολή στην αστυνομία με αναλυτικά τις περιγραφές για το περιστατικό και χαρακτήρισε ως «καραγκιοζιλίκια» τις κατηγορίες πως «τα παίρνω από φαρμακευτικές».

«Πλήρωσα το κόστος των απόψεών μου και την αναγνωρισιμότητά μου», λέει ο Βασιλακόπουλος

Την επίθεση που δέχτηκε στην Καλαμπάκα περιέγραψε ο κ. Βασιλακόπουλος και στο iefimerida.«Με έπιασαν από το λαιμό. Με πέταξαν κάτω και ευτυχώς πέφτοντας δεν χτύπησα στο κεφάλι μου»,

«Μου έσκισαν το πουκάμισο και το δικό μου και του συναδέλφου που πήγε να με προστατέψει. Δεν ξέρω αν είναι αντιεμβολιαστες. Μπορώ να ξέρω εγώ τι είναι ο καθένας; Άγνωστοι άνθρωποι μου επιτέθηκαν κατά έναν αδιανόητο τρόπο. Το πρόβλημα ξεκίνησε από το γεγονός ότι δεν ζήτησαν πιστοποιητικά εμβολιασμού και τους κάναμε μία παρατήρηση. Oύτε καν εγω δεν την έκανα. Εγώ απλά επειδή ίσως είμαι αρκετά αναγνωρίσιμος πλήρωσα το κόστος των απόψεων μου και την όποια αναγνωρισιμότητα έχω», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος και συνέχισε:

«Ήμασταν μόνο πνευμονολόγοι. Γιατί είμαστε σε ένα συνέδριο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Ήμασταν περίπου 30 πνευμονολόγοι και μάλιστα η όλη ιστορία ξεκίνησε, όταν ο πρόεδρος της Ελληνικής πνευμονολογικής εταιρείας τόλμησε, εντός εισαγωγικών, να κάνει μία ευγενική παραίνεση στην ιδιοκτησία του καταστήματος. Ότι πρέπει, τέλος πάντων, με κάποιο τρόπο να γίνεται έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού για την υγεία όλων. Αυτοί επιτέθηκαν όρμησαν στο τραπέζι, όρμησαν στο πρώτο συνάδελφο, τον δεύτερο, τον τρίτο.. Πράγματα τρελά. Από ένα σημείο και πέρα μας έβγαλαν έξω σπρώχνοντας. Έξω από το μαγαζί. Μας έδιωξαν έξω από το μαγαζί και μετά μου επιτέθηκαν».

«Καταρχάς σκέφτηκα ότι είναι τρελό σε μία ευνομούμενη χώρα να κινδυνεύουμε επειδή είμαστε υπέρ των εμβολίων και επειδή ζητάμε να εφαρμοστεί ο νόμος κατά της πανδημίας. Διότι η κοινωνία η οποία χειροδικεί και προσπαθεί να επιβάλει το δίκιο της με τσαμπουκά και με ξύλο είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας, που δεν είναι αποδεκτό από το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού», τόνισε σε άλλο σημείο κ. Βασιλακόπουλος.

Λουκίδης: Εγώ ζήτησα να γίνει ο έλεγχος

Για το περιστατικό μίλησε σήμερα στο Mega και ο Στυλιανός Λουκίδης, καθηγητής Πνευμονολογίας, καθώς ήταν παρών.

«Ήμασταν μια παρέα 15 ατόμων που τρώγαμε στο συγκεκριμένο μαγαζί. Εγώ ως θεσμικός εκπρόσωπος αυτών, γιατί είμαι πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας, αποφάσισα να πάω και να συζητήσω με τους ιδιοκτήτες κάτι που είχαμε παρατηρήσει όλοι. Δεν υπήρχε καμία επίπληξη. Η συζήτηση ξεκίνησε ότι ζείτε σε μια ωραία περιοχή, και είναι αμαρτία να ξανακλείσει. Πήγαμε φεύγοντας, με συγκαταβατικό και παραινετικό τρόπο και συμβουλευτική προσέγγιση. Η αντίδραση ήταν πολύ έντονη. Εμείς ως Πνευμονολογική Εταιρεία θέλουμε να αποκλιμακωθεί. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια. Θα μπορούσε και αυτός να απαντήσει με ένα πιο συναινετικό τρόπο, εμείς δεν είμαστε ελεγκτές», τόνισε ο κ. Λουκίδης.

«Ίσως να έπρεπε να μην μπούμε καθόλου στην ταβέρνα. Δε γνωρίζω αν ο συνοδός μας είχε πει ότι είμαστε όλοι εμβολιασμένοι και να μην ελεγχθούμε. Όμως υπήρχαν δίπλα μας άλλες δύο παρέες από το συνέδριο, που δεν είχαν κανένα συνοδό, και δεν ήταν μαζί μας. Δεν ελέγχθηκαν ούτε αυτές. Το είδα ότι τράβηξαν και έσκισαν το πουκάμισο του κ. Βασιλακόπουλου. Υπήρχε σωματική και λεκτική βία», συνέχισε.

«Είμαστε όλοι μαζί, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Αυτό το επεισόδιο είναι καταδικαστέο, δεν πρέπει να γίνονται τέτοια πράγματα, δεν είμαστε αλάνθαστοι, αλλά είναι κάτι που θα θέλαμε να το ξεχάσουμε γρήγορα. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να έχουμε όλοι μια συναίνεση», πρόσθεσε ο κ. Λουκίδης.

«Ο κ. Βασιλακόπουλος ενεπλάκη όταν είδε να υπάρχει έντονη αντίδραση, και αντέδρασε και αυτός. Εγώ δεν είχα καμία σωματική επαφή μαζί τους, απλώς ήταν λεκτικά πολύ έντονη η αντίδρασή τους. Το γεγονός καλώς ακούστηκε, και πρέπει να μας βάλει όλους στη σκέψη ότι είμαστε ένα μέρος της προσπάθειας που γίνεται», εξήγησε κλείνοντας.

Τι είπε ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας στην οποία κατήγγειλε πως έπεσε θύμα επίθεσης ο καθηγητής

Τη δική του εκδοχή όσον αφορά στην επίθεση που καταγγέλλει ότι δέχθηκε σε ταβέρνα στα Μετέωρα ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, έδωσε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας, πράγματι μία παρέα πνευμονολόγων μετέβη στο κατάστημά του για φαγητό. Το τραπέζι είχε κλείσει μία φαρμακευτική εταιρεία, η οποία και είχε δώσει τη διαβεβαίωση πως άπαντες ήταν εμβολιασμένοι, γι’ αυτό και δεν ελέγχθηκαν τα πιστοποιητικά τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ιδιοκτήτης είπε πως όταν οι επιστήμονες τελείωσαν το φαγητό τους, τον συμβούλευσαν να είναι πιο επιμελής στους ελέγχους. Κουβέντα στην κουβέντα και αφού ζητήθηκε από μέρος του προσωπικού να φύγουν, τότε στην έξοδο του καταστήματος έγινε μία φασαρία μεταξύ του κ. Βασιλακόπουλου και του ιδιοκτήτη, σύμφωνα με την εκδοχή του τελευταίου.

Τότε ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, που μετέβη στον χώρο και έκανε ελέγχους στους θαμώνες του εστιατορίου. Βάσει των όσων αναφέρθηκαν από την ΕΡΤ, άπαντες οι πελάτες ήταν εμβολιασμένοι.

Βασιλακόπουλος: Η δεύτερη επίθεση μέσα σε λίγες μέρες

Σημειώνεται πάντως ότι σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο iefimerida.gr ο κ. Βασιλακόπουλος, αυτή είναι η δεύτερη επίθεση, που δέχεται μέσα σε λίγες ημέρες λόγω του ότι τάσσεται υπέρ των εμβολιασμών.

«Προχθές δέχτηκα και υβριστική επίθεση σε έναν άλλο χώρο εστίασης από έναν 70χρονο καφετζή, ο οποίος είχε ως «ειδικός επί των θεμάτων των εμβολίων» άποψη, για το τι ακριβώς συμβαίνει. Μου αυτόσυστήθηκε ως καφετζής όταν τον ρώτησα τι δουλειά κάνει και με έβριζε κάνα τέταρτο μπροστά στα παιδιά μου και μπροστά σε άλλους πελάτες», δήλωσε ο κ. Βασιλακόπουλος και τόνισε ότι στους μεικτούς χώρους σε πάρα πολλές περιπτώσεις τα μέτρα δεν τηρούνται και οι έλεγχοι θα πρέπει να γίνουν ακόμα πιο εντατικοί.

Τα μηνύματα «Βασιλακόπουλε ψόφα»

Από την άλλη, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι εκτός από επιθέσεις γίνεται αποδέκτης και απειλητικών μηνυμάτων. «Κάποιος ξυπνάει στις 6.08 το πρωί και στέλνει στο messenger ‘Βασιλακόπουλε ψόφα’… Έχουμε ξεφύγει», δήλωσε σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ο πνευμονολόγος ενώ τόνισε ότι σκέφτεται το ενδεχόμενο να ζητήσει αστυνομική προστασία.

Έντονη αντίδραση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ για την επίθεση στον Βασιλακόπουλο

Σημειώνεται τέλος ότι με ανακοίνωσή της, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών καταδίκασε την επίθεση.

«Είναι απαράδεκτο μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας που υπηρετούν με συνέπεια το ιατρικό καθήκον, όπως συνέβη σήμερα εις βάρος καθηγητών Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής», ανέφερε η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ για το περιστατικό σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα.

«Η ανευθυνότητα των αρνητών του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Ιατρικής Σχολής.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook