Βασικοί κανόνες περιποίησης για την περιοχή των ματιών

βασικοί-κανόνες-περιποίησης-για-την-π-1178805

Δεν ξέρουμε αν τα μάτια είναι ο καθρέπτης της ψυχής, σίγουρα όμως είναι μια περιοχή που μαρτυρά την ηλικία μας. Έτσι, είναι σημαντικό να προστατεύουμε τα μάτια μας από την ηλιακή ακτινοβολία φορώντας γυαλιά ηλίου, αλλά και να αποφεύγουμε τον σχηματισμό ρυτίδων έκφρασης φορώντας τα γυαλιά μυωπίας μας ή φακούς επαφής.

Παράλληλα, βασική προϋπόθεση για να διατηρήσουμε την περιοχή των ματιών μας ξεκούραστη και νεανική, είναι η υιοθέτηση μιας σωστής ρουτίνας περιποίησης. Και επειδή πολλές φορές νομίζουμε ότι τα κάνουμε όλα τέλεια, χωρίς αυτό να ισχύει στην πραγματικότητα, ας δούμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθούμε προκειμένου να περιποιηθούμε σωστά τα μάτια μας.

Πώς θα αφαιρέσουμε σωστά το μακιγιάζ στα μάτια;

Το δέρμα στην περιοχή των ματιών είναι πιο λεπτό από το υπόλοιπο πρόσωπο και κατ’ επέκταση πιο ευαίσθητο και επιρρεπές στη δημιουργία λεπτών γραμμών. Έτσι, όταν αφαιρούμε το μακιγιάζ πρέπει να κάνουμε απαλές, ήπιες κινήσεις και όχι να τρίβουμε μανιωδώς μέχρι να φύγει η αδιάβροχη μάσκαρα (μαζί με μερικές βλεφαρίδες).

Για να κάνουμε ντεμακιγιάζ ματιών, βρέχουμε με ένα διφασικό προϊόν ντεμακιγιάζ δύο βαμβακερούς, στρογγυλούς δίσκους και τους τοποθετούμε σε κλειστά βλέφαρα, πιέζοντας ελαφρά ώστε να βρέξουν ομοιόμορφα το δέρμα και τις βλεφαρίδες και να μαλακώσουν τα προϊόντα μακιγιάζ. Στη συνέχεια, με αργές, απαλές και ταμποναριστές κινήσεις ξεβάφουμε την περιοχή, κινώντας το βαμβάκι καθοδικά και προς τους κροτάφους. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι οι δίσκοι να μένουν καθαροί.

Τι έχει σειρά μετά το ντεμακιγιάζ;

Αφού λοιπόν καταφέρουμε να αφαιρέσουμε όλα τα υπολείμματα μακιγιάζ, σειρά έχει η εφαρμογή κρέμας ματιών. Η σωστή κρέμα ματιών μπορεί να βελτιώσει τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο και να σβήσει τις πρόωρες ρυτίδες που οφείλονται σε ανεπαρκή ενυδάτωση. Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι μια κρέμα δεν μπορεί να κάνει θαύματα στις ρυτίδες που έχουμε ήδη, ωστόσο η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση της κρέμας ματιών. Αν θέλουμε, λοιπόν, να φωτίσουμε το βλέμμα μας, να ενυδατώσουμε και να συσφίξουμε την περιοχή των ματιών, τότε η κρέμα ματιών μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε τον στόχο μας.

Τι κρέμα ματιών να επιλέξουμε;

Μιας και πρόκειται για μια ευαίσθητη περιοχή, είναι ιδιαίτερα επιρρεπής σε αλλεργίες, επομένως πρέπει να προσέχουμε τι εφαρμόζουμε στα μάτια μας. Οι συνθέσεις που προορίζονται για τα μάτια είναι ασφαλέστερες (συγκριτικά με μια απλή ενυδατική κρέμα που γράφει ότι μπορεί να απλωθεί και στα μάτια), ενώ τα ειδικά συστατικά τους διεισδύουν εύκολα χωρίς να «βαραίνουν» την επιδερμίδα.

Από εκεί και πέρα, κάθε δέρμα έχει τις δικές του ανάγκες.

  • Αν θέλουμε να μειώσουμε τους μαύρους κύκλους, προτιμάμε μια κρέμα ματιών με βιταμίνη C
  • Αν έχουμε λεπτές γραμμές, επιλέγουμε μία σύνθεση με υαλουρονικό οξύ και ρετινόλη
  • Αν θέλουμε να καταπολεμήσουμε το πρήξιμο, μπορούμε να επιλέξουμε μια κρέμα ματιών με πεπτίδια, καφεΐνη ή πολυφαινόλες

Πώς θα εφαρμόσουμε την κρέμα ματιών;

Όταν απλώνουμε την κρέμα, χρησιμοποιούμε το μικρό δάχτυλο ή τον παράμεσο, αφού έχουν λιγότερη δύναμη από τα υπόλοιπα δάχτυλα κι έτσι δεν θα ασκήσουμε πίεση στην ευαίσθητη αυτή περιοχή. Απλώνουμε την κρέμα έτσι ώστε να πάει παντού (όχι πολύ κοντά στο μάτι, φυσικά) και δεν ξεχνάμε την περιοχή κάτω από το φρύδι.

Εφαρμόζουμε με ταμποναριστές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί η περισσότερη ποσότητα από το προϊόν.

Πηγή: vita.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook