Βάσεις 2021: Ποιες σχολές παίρνουν λιγότερους από 20 εισακτέους και σε ποιες δεν μπαίνει κανένας!

βάσεις-2021-ποιες-σχολές-παίρνουν-λιγότε-1109582

Τουλάχιστον 33 τμήματα στα ελληνικά ανώτατα ιδρύματα όλης της χώρας υποδέχονται ελάχιστους ή και καθόλου εισακτέους φέτος, παρότι υπήρξε πρόβλεψη να υποδεχτούν μερικές δεκάδες ή και περισσότερους από 100 όπως προκύπτει από τις βάσεις που ανακοινώθηκαν το πρωί της Παρασκευής.

Δύο από αυτά, το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ξάνθη και το τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΔΙΠΑΕ, στη Δράμα δεν θα υποδεχτούν φέτος κανέναν νέο φοιτητή!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα και το τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Σάμο, που φέτος θα έχει μόλις 6 νέους φοιτητές στο πρώτο έτος – ενώ οι θέσεις που είχαν προβλεφθεί είναι 305! Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής είχε οριστεί στο 9.58, ενώ τελικά, ο τελευταίος επιτυχών «πέρασε» με 9.708 μόρια.

Στο τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη, οι επιτυχόντες είναι μόλις 3, ενώ οι θέσεις στο τμήμα ήταν 185! Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής είχε οριστεί και πάλι το 9.58, ενώ ο τελευταίος επιτυχών «πέρασε» με 9.422 μόρια, βάσει των πινάκων που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας.

Στο τμήμα Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης του ίδιου πανεπιστημίου και πάλι στην Κοζάνη, πέρασαν δύο νέοι φοιτητές, ενώ η πρόβλεψη ήταν για 310 και στο τμήμα Συστημάτων Ενέργειας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, μπαίνουν 3, με πρόβλεψη για 132!

Δείτε τα τμήματα που θα υποδεχθούν λιγότερους από 20 εισακτέους φέτος:

 

newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook