Βάσεις 2019: Δείτε αλφαβητικά τα μόρια ανά σχολή

βάσεις-2019-δείτε-αλφαβητικά-τα-μόρια-ανά-913640

Εντυπωσιακή καθοδική πορεία ακολούθησαν φέτος οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασε και τα 5.000 μόρια!

Η πτώση των βάσεων είναι σχεδόν γενικευμένη ενω ακόμη και η Ιατρική της Αθήνας έφτασε στα 18.724 μόρια κάτι που είχε να συμβεί απο το 2002!Το ίδιο έγινε και με όλες τις υψηλόβαθμες σχολές. Άνοδος των βάσεων παρατηρείται μόνο σε οικονομικά τμήματα και εντυπωσιακή άνοδος εμφανίζεται σε σχολή πυροσβεστών

Όπως αποκάλυψε η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως οι βάσεις στις φετινές πανελλήνιες έπεσαν σε όλες σχεδόν τις σχολές ακόμη και τις υψηλόβαθμες, στις Νομικές και Ιατρικές κατά 100-200 μόρια, στις Πολυτεχνικές κατά 200-300 μόρια στις σχολές μαθηματικών κατά 500-1000 μόρια.

Απο τους περίπου 102.000 υποψήφιους το 23% εισάγεται στη σχολή πρώτης προτίμησης , ενω και πάλι την πρωτιά έχουν τα κορίτσια σε ποσοστό 53,48%. Επίσης όπως είπε η κ. Κεραμέως το 25% εισάγεται στα ΑΕΙ απο τα γενικά λύκεια με βαθμούς κάτω της βάσης και από τα ΕΠΑΛ το 40%.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου, που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://results.it.minedu.gov.gr με

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook