«Βαρύ» το κλίμα στο Μαξίμου για τον Άδωνι, που προκάλεσε εισαγγελική έρευνα με όσα είπε για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη

βαρύ-το-κλίμα-στο-μαξίμου-για-τον-άδω-1125025

Έξαλλο είναι το Μέγαρο Μαξίμου με την ….λογοδιάρροια του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη ο οποίος με τα όσα είπε για τη Θεσσαλονίκη και τις προειδοποιήσεις των λοιμωξιολόγων έχει δημιουργήσει πολύ σοβαρό θέμα στην συμπρωτεύουσα και όχι μόνο.

Ειδικά μετά την εκκίνηση της εισαγγελικής έρευνας – ο εισαγγελέας παρενέβη αυτεπαγγέλτως- μετά τα όσα είπε ο υπουργός ,όλα δείχνουν ότι το θέμα θα απασχολήσει την κυβέρνηση και ποινικά.

Με δεδομένο μάλιστα ότι τόσο ο περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Τζιτζικώστας όσο και άλλα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης είχαν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους και είχαν θέση διάφορα ερωτήματα σχετικά με το πώς χειρίστηκε η κυβέρνηση το θέμα της Θεσσαλονίκης η έρευνα μάλλον θα φέρει σοβαρά προβλήματα στην κυβέρνηση.

Πρωτοβουλία για να δοθούν οι πατέντες των εμβολίων σε μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες ώστε να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα ο εμβολιασμός των Ευρωπαίων πολιτών αναλαμβάνουν , η Ευρωπαϊκή Αριστερά , οι σοσιαλιστές και οι πράσινοι ενώ το θέμα αναμένεται να θέσει στο ευρωκοινοβούλιο και ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Χθες πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το θέμα στην Βουλή και ζητά από τον πρωθυπουργό να πάρει πρωτοβουλίες γύρω από αυτό το ζήτημα .

Σχολιάζοντας μάλιστα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης την στάση της κυβέρνησης έλεγαν ότι «ο κ. Μητσοτάκης αρκείται να λέει πως «όποιος βιάζεται σκοντάφτει» και αρνείται να πάρει πρωτοβουλία για την άρση του καθεστώτος πατέντας για τα εμβόλια, όπως πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας και την οποία ζητούν οι επιστήμονες -Μόσιαλος, Γεροτζιάφας κλπ- ώστε να μπορούν να παραχθούν μαζικότερες ποσότητες εμβολίων και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Η δικαιολογία πως εταιρίες στην Ελλάδα δεν μπορούν να παράξουν το εμβόλιο είναι πρόφαση για την αδράνεια Μητσοτάκη. Υπάρχουν πολλές εταιρίες στο εξωτερικό που μπορούν, αν αρθεί το καθεστώς πατέντας. Ταυτόχρονα η Ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανα άλλες Ευρωπαϊκές χώρες να προβαίνουν σε διμερείς συμφωνίες για εξαγορά επιπλέον εμβολίων πέραν αυτών που εξασφαλίζει η ΕΕ.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook