«Βαρύ» μήνυμα Πούτιν: Η μόνη άμυνα είναι η ενίσχυση των πυρηνικών μας

βαρύ-μήνυμα-πούτιν-η-μόνη-άμυνα-είνα-1593027

Ομιλία στη διευρυμένη συνεδρίαση του Κολεγίου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στη Μόσχα πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη (21/12) ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στη διάρκεια της οποίας ευχαρίστησε τις ένοπλες δυνάμεις και τους έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες όσον αφορά στη σύγκρουση με τη Δύση που περιλαμβάνουν ακόμα και την ενίσχυση των πυρηνικών της Ρωσίας.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το RT, ο Πούτιν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους ρώσους στρατιώτες που συμμετέχουν στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να τιμήσουν τη μνήμη όσων σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με ενός λεπτού σιγή.

Ο ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι το στρατιωτικό δυναμικό και οι δυνατότητες των χωρών του ΝΑΤΟ χρησιμοποιούνται ενεργά εναντίον της Ρωσίας, ενώ εγγυήθηκε την ασφάλεια των πολιτών σε όλα τα εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Οι Ρώσοι στρατιώτες πολεμούν όπως οι ήρωες προηγούμενων πολέμων, συμπεριλαμβανομένου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», τόνισε ο Πούτιν.

Εντολή για ανάλυση των στρατηγικών του ΝΑΤΟ

Συνεχίζοντας, ο Πούτιν σημείωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να ενισχύει το στρατιωτικό της δυναμικό, ενώ ανέφερε ότι όλες οι πληροφορίες για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και τα μέσα που χρησιμοποιούν αυτές είναι γνωστές στη Μόσχα.

Παράλληλα, ο ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή να γίνει ανάλυση των τακτικών του ΝΑΤΟ και κάλεσε να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των ρωσικών στρατευμάτων.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι η Ρωσία θα διατηρήσει την ετοιμότητα μάχης και πως θα βελτιώσει την πυρηνική της ισχύ, κάτι που -όπως είπε- αποτελεί την κύρια εγγύηση της κυριαρχίας της χώρας.

Οι οδηγίες του Πούτιν για αεροδιαστημικές δυνάμεις και UAV

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Πούτιν έδωσε εντολή στο ρωσικό ΥΠΕΞ να αυξήσει τις μαχητικές ικανότητες των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, ενώ επισήμανε την ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης της χρήσης UAV από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Το κράτος παρέχει ό,τι χρειάζεται ο στρατός», διεμήνυσε ο Πούτιν και τόνισε ότι οι ρώσοι στρατιωτικοί θα πρέπει να διαθέτουν τα πάντα στο υψηλότερο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων όπλων και συσκευών νυχτερινής όρασης.

Επίσης, σημείωσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία έχει εμπειρία στην ανάπτυξη υποβρύχιων drones και είναι σε θέση να αναπτύσσει αεροσκάφη και επίγεια drones.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook