Βαρουφάκης: Το δήθεν επιτελικό κράτος της «Μητσοτάκης Α.Ε.» πρέπει να πέσει

βαρουφάκης-το-δήθεν-επιτελικό-κράτος-1368120
INTIME

Ψήφο μομφής κατά της ολιγαρχίας θα «δώσει» το βράδυ στη Βουλή το ΜέΡΑ25 με τον Γιάνη Βαρουφάκη να υποστηρίζει στην ομιλία του ότι ο χιονιάς, η πανδημία και η ακρίβεια ανέδειξαν το μεγάλο ψέμα ότι δήθεν ο ιδιωτικός τομέας τα κάνει όλα καλύτερα και ότι το κράτος δήθεν τον εποπτεύει.

Σύμφωνα τον κ. Βαρουφάκη η συγνώμη του πρωθυπουργού στους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν από την κακοκαιρία είναι «κάλπικη», καθώς πίσω από το χάος κρύβεται η εύνοια σε συγκεκριμένα συμφέροντα.

Στην ομιλία του κατηγόρησε μάλιστα, την κυβέρνηση ότι εξυπηρετεί κάθε απαίτηση της κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας.

«Το δήθεν επιτελικό κράτος της «Μητσοτάκης Α.Ε.» πρέπει να πέσει, επειδή το επιτελείο του είναι οι ολιγάρχες ,ενώ στα υπουργεία κατοικοεδρεύουν οι ορντινάτσες τους», είπε, ενώ κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πει ευθέως αν θα επιστρέψει την Αττική Οδό στο Δημόσιο το 2024 ,αν θα καταργήσει το πρόγραμμα «Ηρακλής» κόντρα στα funds, αν θα μειώσει τον ανώτατο ΦΠΑ από το 24% στο 15%, καταργώντας παράλληλα όλες τις προπληρωμές φόρων.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 έκανε ακόμη λόγο για «κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος» και για «κατοχικό καθεστώς που επιβλήθηκε από το 2010 στη χώρα μας από την τρόικα».

cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook