Βαρκελώνη: Βρήκαν βρέφος παρατημένο εν μέσω του ψυχρού κύματος που πλήττει την πόλη

βαρκελώνη-βρήκαν-βρέφος-παρατημένο-ε-1616103

Έντονη κινητικότητα έχει προκαλέσει στην καταλανική αστυνομία ο εντοπισμός ενός βρέφους μέσα σε μια τσάντα στη Βαρκελώνη, ενώ η πόλη πλήττεται από κύμα κακοκαιρίας με το θερμόμετρο να έχει κάνει κατακόρυφη βουτιά.

Πιο συγκεκριμένα μια γυναίκα κάλεσε τις αρχές όταν μαζί με έναν άνδρα βρήκαν το μωρό. Η γυναίκα το πρωί της Τρίτης (24/1) κατευθυνόταν στη δουλειά της. Οι αρχές εκτιμούν πως το μωρό το άφησαν στο δρόμο τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας.

Ο άνδρας της υπέδειξε ότι, μέσα στην τσάντα ήταν ένα μωρό. Εκείνη αμφισβήτησε τα λόγια του, όταν όμως άνοιξε την τσάντα, είδε μέσα το μωρό ενός – δύο μηνών. Η γυναίκα ειδοποίησε τις Αρχές και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, που του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, μέχρι που το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Το αγοράκι είναι καλά στην υγεία του και παραμένει στο παιδιατρικό νοσοκομείο. Αρχικά υπήρξαν φόβοι, αφού είχε εγκαταλειφθεί σε θερμοκρασία 4 βαθμών Κελσίου και υπήρξε ανησυχία.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως δεν ήταν και για πολύ ώρα στο δρόμο, αφού ήταν ζεστό όταν το βρήκαν. Ήταν σκεπασμένο με κουβέρτα και φόραγε πιπίλα. Αν και δεν έκλαιγε το αγοράκι κουνιόταν κανονικά και είχε ανοιχτά τα μάτια του.

Πλέον διεξάγονται έρευνες για την εγκατάλειψη του μωρού. Είτε να βρεθούν οι γονείς του είτε οι άνθρωποι που το εγκατέλειψαν.

Οι Καταλανοί αστυνομικοί υποστηρίζουν δύο σενάρια: την εγκατάλειψη ή την απόπειρα ανθρωποκτονίας. Μάλιστα, τα τελευταία 24ώρα συλλέγουν υλικό από τα κλειστά κυκλώματα ασφαλείας στη γύρω περιοχή από την οδό Μπεγούρ της Βαρκελώνης όπου βρέθηκε το βρέφος προκειμένου να βρουν περισσότερα στοιχεία και να συνθέσουν την εικόνα του τι ακριβώς και συνέβη και έπειτα αν είναι εφικτό να βρουν και να συλλάβουν το άτομο ή τα άτομα που το παράτησαν στο κρύο. Επίσης αναζητούν και μάρτυρες που να είδαν το συμβάν.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook