Βαρκελώνη: Δεκάδες νέοι αψήφησαν τις απαγορεύσεις και έστησαν… beach party

βαρκελώνη-δεκάδες-νέοι-αψήφησαν-τις-α-1201535

Οι εικόνες από τη Βαρκελώνη «μιλούν» από μόνες τους: δεκάδες άνθρωποι, ο ένας πάνω στον άλλο, σχεδόν όλοι χωρίς μάσκες, να χορεύουν στην παραλία της πόλης, την περίφημη Barceloneta.

Θα μπορούσαν να είναι εικόνες από το παρελθόν. Ή από το μέλλον. Αλλά είναι από το παρόν, από τη Βαρκελώνη και τη διάσημη παραλία της, όπου την Παρασκευή (02.04.2021) χιλιάδες άνθρωποι έκαναν πάρτι χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο προστασίας από τον κορονοϊό.

Φυσικά στο σημείο έφτασε η αστυνομία.

«Η Βαρκελώνη είναι το τέλειο μέρος για να διασκεδάσει κανείς, να πιει, όμως αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, η αστυνομία, που σταματάει τον κόσμο από το να διασκεδάζει», είπε στο Reuters ο 23χρονος Λίαμ, Βρετανός που ήταν στο πάρτι και φορούσε τη μάσκα του.

Οι συναθροίσεις άνω των 6 ανθρώπων σε δημόσιους χώρους απαγορεύονται στην Καταλονία και οι παραβάτες μπορούν να έλθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα ύψους 300 έως 600 ευρώ, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Οι αστυνομικοί μας προειδοποίησαν τον κόσμο όπου είχαν σχηματιστεί μεγάλες ομάδες ότι παραβιάζουν τους περιορισμούς και σε ορισμένες περιπτώσεις εάν δεν φορέσουν μάσκες ή απομακρυνθούν, μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα», εξήγησε ένας εκπρόσωπος τύπου της καταλανικής περιφερειακής αστυνομίας. Δεν ανέφερε εάν υπήρξε επιβολή προστίμων σε αυτήν την περίπτωση.

Από την πλευρά του, ο Μιγκέλ Σάμπερ, ο υπουργός Εσωτερικών της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, επισήμανε σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό δίκτυο RACI ότι οι πολίτες θα πρέπει να φοράνε μάσκες όταν συναντούν άλλους στην παραλία, όμως δεν υποχρεούνται να το κάνουν εάν κάνουν ηλιοθεραπεία ή κολυμπούν στη θάλασσα, μια οδηγία, η οποία διαφοροποιείται από την εθνική νομοθεσία.

Η Καταλονία είναι μία από τα επτά ισπανικές περιφέρειες που αψηφούν τον νόμο, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ την Τετάρτη και προβλέπει οι πολίτες να φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους ανεξάρτητα εάν τηρείται η απόσταση ασφαλείας του 1,5 μέτρου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook