«Βαρίδι» για τη ΝΔ η υποψηφιότητα του Καραμανλή – Ποιοι τον θέλουν εκτός ψηφοδελτίων

βαρίδι-για-τη-νδ-η-υποψηφιότητα-του-κ-1647781

Σε κομβική για το προεκλογικό κλίμα υπό το οποίο θα πορευτεί προς τις κάλπες η κυβερνητική πλειοψηφία, εξελίσσεται η υποψηφιότητα του παραιτηθέντος υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κώστα Καραμανλή στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τις Σέρρες.

Σύμφωνα με απόλυτα ακριβείς πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου και την Πειραιώς καταφτάνουν καθημερινά εισηγήσεις ή ακόμα και διαμαρτυρίες από γαλάζια κομματικά στελέχη, βουλευτικά γραφεία και κομματικές οργανώσεις, που προειδοποιούν ότι αν ο κ. Καραμανλής επιμείνει στην απόφασή του να είναι εκ νέου υποψήφιος, τότε η προσπάθεια που κάνει το κυβερνητικό επιτελείο για εκτόνωση του κλίματος οργής στην κοινωνία, μέσω της ανάληψης ευθυνών από τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και τον νυν υπουργό Μεταφορών Γ. Γεραπετρίτη, θα υπονομευτεί σε μεγάλο βαθμό.

Πολύ περισσότερο όταν είναι προφανές ότι η εθνική τραγωδία των Τεμπών θα παραμείνει για καιρό στην αιχμή της επικαιρότητας, με την αντιπολίτευση, ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ, να πιέζει για εξηγήσεις από τον παραιτηθέντα υπουργό.

Μας στριμώχνει ο ΣΥΡΙΖΑ…

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μας στριμώχνει καθημερινά στα σκοινιά, ζητώντας όχι να μην είναι υποψήφιος ο κ. Καραμανλής, διότι αυτό θα τον έφερνε απολογούμενο για την υποψηφιότητα του κ. Τόσκα στις εκλογές του 2019, μετά την τραγωδία στο Μάτι, αλλά να σταματήσει να κρύβεται», λένε γαλάζιοι βουλευτές, που στις κατ ιδίαν συζητήσεις παραδέχονται ότι έχουν μεγάλη δυσκολία να υπερασπιστούν τη διαφαινόμενη επιλογή του κ. Καραμανλή να θέσει εαυτόν στην κρίση των πολιτών, στις επερχόμενες εκλογές.

Οι ίδιοι βουλευτές αποκαλύπτουν ότι σε όλες τις επαφές του με την οργανωμένη βάση του κόμματος, με τις Νομαρχιακές Επιτροπές και τα τοπικά στελέχη, έρχονται αντιμέτωποι με το θέμα αυτό, με τους γαλάζιους να ζητούν τη «θυσία» της πολιτικής καριέρας του κ. Καραμανλή, προκειμένου να μειωθούν οι απώλειες για τη ΝΔ, οι οποίες ήδη καταγράφονται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός, όπως αποκαλύπτεται σε ρεπορτάζ των Νέων που προέκυψε μετά από συνομιλία μαζί του, παραδέχεται εμμέσως ότι του ετέθη και από τον ίδιον τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές.

Προφανώς όχι με τρόπο επιτακτικό. Πάντα κατά το ρεπορτάζ, ο κ. Καραμανλής φέρεται να επιμένει στην απόφασή του να κριθεί από τους συμπολίτες του, παρά το γεγονός ότι αφήνεται ένα «παραθυράκι» να σκεφτεί εκ νέου τις αποφάσεις του, με μεγαλύτερη ψυχραιμία και λιγότερη συναισθηματική φόρτιση.

Είναι προφανές και σημειώνεται στο παραπάνω ρεπορτάζ ότι πέραν αυτής καθ αυτής της πολιτικής καριέρας του, ο κ. Καραμανλής δεν θα ήθελε να είναι εκτός βουλής το επόμενο διάστημα, καθώς ήδη έχει κατατεθεί η πρώτη αγωγή εναντίον του από συγγενείς θύματος που επέβαινε στο μοιραίο τραίνο, ενώ αναμένονται αρκετές ακόμα.

Δύσκολη απόφαση λέει το Μαξίμου

Η απόφαση για το Μέγαρο Μαξίμου, δεν είναι εύκολη, καθώς από τη μία πλευρά υπάρχει ένα δεδομένο κλίμα δυσαρέσκειας το οποίο προσωποποιείται στον Κ. Καραμανλή και από την άλλη, αν δεν είναι υποψήφιος, θα είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ θα πάει στις εκλογές «χωρίς Καραμανλή» στα ψηφοδέλτιά της.

Γι αυτό, ίσως και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Ακης Σκέρτζος, σε συνέντευξη του σημείωσε ότι «αν ο κ. Καραμανλής θέλει να κριθεί από τους πολίτες θα πρέπει να του δώσουμε το δικαίωμα αυτό» ενώ ξεκαθάρισε ότι «είναι ένα διακριτό πράγμα οι πολιτικές ευθύνες από τις ποινικές ευθύνες».

Η τοποθέτηση αυτή, δείχνει ότι δύσκολα ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει τον αποκλεισμό του από τα γαλάζια ψηφοδέλτια. Θα συνεχίσει, ωστόσο, η έμμεση πίεση, από συναδέλφους του βουλευτές που θα ζητούν δημοσίως να διευκολύνει με τις πράξεις τους την παράταξη…

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook