Βαριά πρόστιμα στα σουβλατζίδικα – ορθάδικα για το φαινόμενο της “άτυπης ταβέρνας”

Απαγορεύεται η παραμονή πελατών στον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο επιχειρήσεων εστίασης. σύμφωνα με σχετική ΚΥΑ που εκδόθηκε και προβλέπει πρόστιμο 300 ευρώ σε όσους καταναλωτές παραμένουν έξω ή μέσα στο κατάστημα εστίασης.

Επίσης προβλέπεται βαρύ πρόστιμο και για την επιχείρηση και φθάνει τις 3.000 ευρώ. Αναλυτικά με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το βράδυ της Δευτέρας τροποποιείται το σημείο 17 του πίνακα της παρ. 1Β του άρθρου 1, με την προσθήκη της απαγόρευσης παραμονής πελατών στον εξωτερικό χώρο επιχειρήσεων εστίασης.

Ουσιαστικά η όλη προσπάθεια εστιάζει στο να περιορίσει το φαινόμενο της “άτυπης ταβέρνας” που αναπτύσσεται κοντά και πέριξ σουβλατζίδικων.

Όπως μάλιστα αναφέρεται στην ΚΥΑ υπάρχει αποφυγής συγχρωτισμού πέριξ χώρων εστίασης που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away).

Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθοδόν εξυπηρέτησης (drive – through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ