Van Vlahakis: Από τα Χανιά με 22 δολάρια, στο Αμερικάνικο Όνειρο εκατομμυριούχος…

van-vlahakis-από-τα-χανιά-με-22-δολάρια-στο-αμερικά-19852

vlahakis

Άφησε πίσω του τα Χανιά όταν ήταν 18 ετών και βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες με 22 δολάρια στην τσέπη.

Σήμερα ο Van Vlahakis αποτελεί το πρότυπο του «πράσινου» επιχειρηματία, έχοντας δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών παραγωγής οικολογικών καθαριστικών.

Η Earth Friendly Products έχει αναπτύξει μια σειρά προϊόντων καθαρισμού φιλικών προς το περιβάλλον, οι οποίες είναι από τις πλέον δημοφιλείς στην αμερικανική αγορά.

Παράλληλα και ο σχεδιασμός των εργοστασίων της ακολουθεί την ίδια «πράσινη» φιλοσοφοφία ενσωματώνοντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για τις καλές πρακτικές που ακολουθούνται.

Ο Βλαχάκης βρέθηκε στις ΗΠΑ πριν από πέντε δεκαετίες για να σπουδάσει ιατρική. Τελικά τον κέρδισε η χημεία.

Μετά από την αποφοίτησή του εργάστηκε για δέκα χρόνια ως χημικός στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης.

Όταν του ανακοινώθηκε η απόλυσή του, ο Βλαχάκης είδε ότι του δινόταν η ευκαιρία να αξιοποιήσει τις γνώσεις που είχε αποκτήσει φτιάχνοντας τη δική του εταιρεία.

Πήρε το ρίσκο και αποφάσισε να δημιουργήσει μια σειρά καλλυντικών.

Στη συνέχεια ο Βλαχάκης αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι καινούργιο εμπλουτίζοντας τα προϊόντα της Earth Friendly Products με μια σειρά οικολογικών καθαριστικών σπιτιού και εκεί γνώρισε την επιτυχία.

Από τότε η εταιρεία του απέκτησε δυναμική παρουσία στην αγορά των ΗΠΑ, του Καναδά και του Μεξικού, με το όνομά της να γίνεται συνώνυμο των φιλικών προς το περιβάλλον καθαριστικών.

Ο ιδρυτής της ποτέ δεν ξέχασε την Ελλάδα και στις συνεντεύξεις του δεν κρύβει την επιθυμία του να επενδύσει στην ελληνική αγορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook