Βάμβουκας προς Σαρρή για την ΑΒΕΑ: «Κατηγορίες με περίσσιο θράσος, ασέβεια και ψεύδη»

Οργισμένη απάντηση του τέως Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα προς τον επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Αυτοδιοίκηση Γιάννη Σαρρή, μετά την επίθεση που του εξαπέλυσε ο δεύτερος σχετικά με το οικόπεδο της ΑΒΕΑ (δείτε ΕΔΩ).

Συγκεκριμένα, σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το καλοκαίρι, ο κ. Βάμβουκας υπεραμύνθηκε τα όσα του καταλόγισε ο κ. Σαρρής, λέγοντας ότι είχε ενημερωθεί ο νυν δήμαρχος -τότε νεοεκλεγείς- Παναγιώτης Σημανδηράκης και είχε συμφωνήσει με την απόφαση της τότε δημοτικής αρχής.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δήμος Ενεργών Πολιτών”, χαρακτηριστικά αναφέρει πως «φαίνεται ότι κάποιοι, όπως ο κ. Σαρρής, ψάχνουν αποδιοπομπαίους τράγους, αλλά τους προτείνουμε να ψάξουν στις δικιές τους θέσεις, γιατί αυτές αποδείχτηκαν επιζήμιες για τον δήμο».

Ολόκληρη η απάντηση του Τάσου Βάμβουκα:

«Ο κ. Σαρρής για μία ακόμα φορά, με περίσσιο θράσος ασέβεια και ψεύδη, κατηγορεί τον τ. δήμαρχο κ. Βάμβουκα, ως υπεύθυνο για την αποτυχία αγοράς του οικοπέδου της ΑΒΕΑ από τον Δήμο Χανίων.

Στο πλαίσιο των διαστρεβλώσεων που περιείχε ο λόγος του  έχουμε ορισμένες επισημάνσεις:

Ξεχνάει ηθελημένα, ενώ ήταν παρών, ότι με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Ιούλιο του 2019 για την μη απαλλοτρίωση του οικοπέδου της εταιρείας «Κρητικά Ακίνητα Α.Ε.»  από τον δήμο έναντι ενός υπέρογκου τιμήματος, είχε συμφωνήσει ο νεοεκλεγμένος τότε δήμαρχος κ. Σημανδηράκης.  Αυτό το ανέφερε ο κ. Βάμβουκας στο τότε Δ.Σ., λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η πρότασή του προς  συμβούλιο ήταν να αποφασίσει σύμφωνα με την όποια επιθυμία της  νεοεκλεγείσας τότε δημοτικής αρχής. Η επιλογή της ήταν να μην απαλλοτριωθεί, έτσι αποφάσισε το Δ.Σ. και όπως είναι γνωστό ο κ. Σημανδηράκης δεν διέψευσε ουδέποτε την τότε άποψή του. Ας είναι λοιπόν λίγο προσεκτικός ο κ. Σαρρής, γιατί αν επιμένει στην συκοφαντία του περί δούρειου ίππου και πυροβολισμών στα πόδια του δήμου, τότε τα σκάγια παίρνουν και τον νυν δήμαρχο και έτσι φαίνεται να χάνει τον στόχο του.

Ονομάζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Ιουλίου 2019, για την μη απαλλοτρίωση, ως απόφαση  Βάμβουκα, δείχνοντας ασέβεια στους θεσμούς και τους δημοτικούς συμβούλους.

Ενώ αναφέρει λεπτομέρειες χιλιοειπωμένες, «ξεχνάει» το βασικό, δηλαδή ότι η απόφαση του Δ.Σ. προκλήθηκε από την έκθεση της νομικής υπηρεσίας του δήμου, η οποία ζητούσε να παρθεί θετική ή αρνητική απόφαση την δεδομένη χρονική περίοδο και όχι αργότερα, για να μην υπάρχουν δυνητικά αρνητικές επιπτώσεις για τον δήμο, διότι υπήρχε αμετάκλητη δικαστική απόφαση υπέρ της ιδιοκτήτριας εταιρείας και συγκεκριμένες ημερομηνίες που έπρεπε να τηρηθούν από τον δήμο σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου.

«Ξεχνάει» επίσης να αναφέρει την έκθεση της επιτροπής μηχανικών του δήμου, στην οποία  προΐστατο η διευθύντρια της πολεοδομίας, που ο ίδιος και όλοι οι επικεφαλής έχουν στα χέρια τους, η οποία θεωρεί ως καταλληλότερο οικόπεδο για την δημιουργία πάρκινγκ και χώρου άθλησης, οικόπεδο στην νότια πλευρά του οικοδομικού τετραγώνου και όχι το επίμαχο της εταιρείας «Κρητικά Ακίνητα Α.Ε.».

Διαστρεβλώνει επίσης το γεγονός ότι, ενώ εμείς ως παράταξη διαφωνούσαμε και είχαμε άλλη πρόταση, υιοθετώντας αυτή της επιτροπής μηχανικών που τώρα φαίνεται η αξία της, στηρίξαμε την αλλαγή στάσης της νέας δημοτικής αρχής για απαλλοτρίωση του οικοπέδου της ΑΒΕΑ, δίνοντάς της την  δυνατότητα να χαράξει την πολιτική της. Το μείζον για εμάς, ήταν η δημιουργία πάρκινγκ και χώρου άθλησης στην περιοχή που το έχει μεγάλη ανάγκη και επι πλέον η πρόταση για πάρκινγκ στην περιοχή ήταν της δικιάς μας δημοτικής αρχής.

Φαίνεται ότι κάποιοι όπως ο κ. Σαρρής ψάχνουν αποδιοπομπαίους τράγους, αλλά τους προτείνουμε να ψάξουν στις δικιές τους θέσεις, γιατί αυτές αποδείχτηκαν επιζήμιες για τον δήμο.

Αντιτείνουν την λάσπη απέναντι στην ευθύνη και την λογική που δείξαμε ως δημοτική αρχή στο θέμα της οριστικής επίλυσης του προβλήματος πάρκινγκ και χώρου άθλησης στην περιοχή της Νέας Χώρας, επιλέγοντάς λύσεις με κόστος πολύ χαμηλότερο για τους δημότες, σε οικόπεδο χωρίς προβλήματα, όπως αυτό με τα υπόγεια ύδατα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο οικόπεδο. Αλλά αυτά δεν φαίνεται να ενδιαφέρουν τον κ. Σαρρή.

Καλό είναι κάποιοι να προσέχουν τι λένε, να μην διαστρεβλώνουν την αλήθεια, να μην προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη ανθρώπων και ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου, για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους.  Όσο για  τα περί δούρειου ίππου θα αποκαλύψει ο χρόνος ποιος είναι ποιος.

Είναι πραγματικά λυπηρό που ο κ. Σαρρής έχει επιφυλάξει για τον εαυτό του τον άχαρο και πολιτικά ανέντιμο ρόλο του λασπολόγου, στην ύστερη πολιτική του διαδρομή».

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ανά χαθείς απατεωνα και αχρηστε… δεν έκανες τίποτα στην πόλη τόσα χρόνια… είσαι στο ΔΣ της τράπεζας Χανίων και λίγο πριν την φύγεις τους δίνεις δώρο την περιουσία της πόλης….Βρε ουστ

    • Μανο τοσα χρονια για αυτο το οικοπεδο (οπως και πολλα αλλα δεν ενδιαφερθηκε κανεις!). Το θεμα ειναι πως αλλα λενε την μια και τα αλλαζουν την επομενη, οτι ΚΑΝΕΙΣ δεν εχει προγραμμα! Ολοι λογια λογια λογια και πραξεις 0! Και πες παει στο διαολο αυτο το κτιριο ανηκει στην τραπεζα και ειναι πιο περιπλοκο, αλλα τοσα κτιρια και στρεμματα εχει ο δημος που μενουν αναξιοπιστα. Μια βιβλιοθηκη δεν θα εφτιαχναν στην Τζανακακη που εσκασε ενα σκασμο λεφτα; Ξενια ακουμε τοσα χρονια. Παχιες δηλωσεις απο ολους για το πολεμικο μουσειο. Και εν τελει τιποτα. Να τους χαιρομαστε γιατι εμεις τους βγαζουμε.
      Δηλαδη ποσο ειρωνικο να πουλανε πολιτικα παιχνιδια για ενα οικοπεδο που δεν ενδιαφερθηκαν ποτε και που δεν εχουν σχεδιο να το αξιοποιησουν. Να δωσει ο Δημος ενα σκασμο λεφτα παλι για να μενει χωραφι;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ