Βάμβουκας κατά Λιμενικού Ταμείου για το Κουμ Καπί: “Καλύτερα να μπείτε στη λογική των εξοικονομήσεων των δικών σας δαπανών”

Τοποθέτηση σχετικά με τις αντιδράσεις σχετικά με τις αυξήσεις στο τέλος κατάληψης κοινόχρηστου χώρου (δείτε ΕΔΩ) στο Κουμ Καπί προχώρησε ο Τάσος Βάμβουκας.

Όπως πληροφορηθήκαμε από την συνέντευξη των επαγγελματιών του Κούμ Καπί, υπήρξε απόφαση του δημοτικού λιμενικού ταμείου για τον τριπλασιασμό των τελών κατάληψης κοινοχρήστου χώρου από 20 ευρώ που ίσχυε από το 2019 σε 60 ευρώ ανά
τ.μ.

Μάλιστα ανέφεραν ότι ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου κ. Κοτσιφάκης δικαιολόγησε την αύξηση με ένα εντελώς άστοχο επιχείρημα, λέγοντας αυτή θα χρηματοδοτήσει το κόστος των μελετών για την αναβάθμιση της περιοχής.

Αυτό το πρωτάκουστο επιχείρημα δεν ευσταθεί, διότι εκτός από τα χρήματα που παίρνει το Δ.Λ.Τ. από προγράμματα, η χρηματοδότηση αποτελεί ούτως ή άλλως υποχρέωση του φορέα που είναι το λιμενικό ταμείο και όχι των χρηστών – επαγγελματιών του χώρου. Όταν με το καλό αναπλαστεί η περιοχή τότε μπορεί να δικαιολογηθεί αύξηση λόγω της υπεραξίας που θα δημιουργηθεί.

Θα πρέπει ο κ. Κοτσιφάκης να έχει συναίσθηση ότι η χρονιά αυτή θα είναι πολύ δύσκολη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Δεν είναι στιγμή για παράλογες επιβαρύνσεις. Αντί για ανάπτυξη, τέτοιες πρακτικές θα επιφέρουν μαράζωμα στην περιοχή. Ενοικιαστές είναι αυτοί οι επιχειρηματίες, θα σηκωθούν να φύγουν και με το δίκιο τους στο τέλος.

Καλύτερα να μπείτε στη λογική των εξοικονομήσεων των δικών σας δαπανών ΔΛΤ κι όχι σε αυτή των επιβαρύνσεων δημοτών κι επιχειρήσεων. Δεν βαδίζετε σε σωστό δρόμο.

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΛΠ
    ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ