Βαγγέλης Γιακουμάκης: 7 χρόνια από την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο

βαγγέλης-γιακουμάκης-7-χρόνια-από-την-υ-856487

Σαν σήμερα, πριν από 7 χρόνια, στις 6 Φεβρουαρίου του 2015, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίστηκε από την εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, όπου διέμενε, αφήνοντας πίσω του πορτοφόλι και κινητό.

Μερικές μέρες αργότερα, στις 15 Μαρτίου του 2015, ο νεαρός φοιτητής από την Κρήτη βρέθηκε νεκρός περίπου 800 μέτρα μακριά από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, με τραύματα από μαχαίρι.

Οι έρευνες για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη συνεχίστηκαν, καθώς οι αποκαλύψεις για το ανελέητο bullying και τον εκφοβισμό που δεχόταν από συμφοιτητές του διαδέχονταν η μία την άλλη.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες αποκαλύφθηκαν για τις δύσκολες μέρες που περνούσε ο Γιακουμάκης μέσα στη σχολή. Ο Βαγγέλης – αλλά και άλλοι μαθητές – είχε πέσει συχνά θύμα εκφοβισμού και βίαιης συμπεριφοράς «εξευτελιστικής και απαράδεκτης», όπως σημειώνει μια μάρτυρας, από τους «Κρητικούς» συμφοιτητές του. Του έκλειναν το ζεστό νερό όταν έκανε μπάνιο, τον είχαν κλείσει μέσα σε ντουλάπα και του πετούσαν κέρματα για να «τραγουδήσει» όπως τα μηχανήματα, τον ξύρισαν παρά τη θέλησή του και τον έδεναν σε καρέκλες.

‘Όπως ο ίδιος είχε πει στη μητέρα του, τον είχαν χτυπήσει και είχαν βγάλει δύο τάβλες από το κρεβάτι του, μεταξύ άλλων.

Η διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής παραδέχθηκε ότι συνέβαιναν περιστατικά βίας, αλλά θεωρούσε ότι αρκούσε η αλλαγή δωματίου, συγκατοίκου και κάποιες συστάσεις για να λυθεί το πρόβλημα.

Οι Κρητικοί από την πλευρά τους έκαναν λόγο για «αγορίστικα παιχνίδια» υποστηρίζοντας ότι δεν είναι τραμπούκοι ή φονιάδες.

Η δικαίωση για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη ήρθε, έστω και αργά, ενώ ο ίδιος έγινε σύμβολο κατά του μπούλινγκ και του τραμπουκισμού.

Η πολύκροτη δίκη

Αυλαία έπεσε, μετά από 6,5 χρόνια, πέρυσι τον Ιούλιο, στην πολύκροτη υπόθεση του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής στα Γιάννινα, Βαγγέλη Γιακουμάκη, με την ολοκλήρωση της εκδίκασης των 8 εφέσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση της Έδρας όπως αυτή ανακοινώθηκε, οι πέντε από τους κατηγορουμένους που ήταν ενήλικες κρίθηκαν ένοχοι πρωτοδίκως, ενώ για τους τρεις που ήταν ανήλικοι το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα, οι 3 από τους 8 καταδικασθέντες, οι οποίοι ήταν ανήλικοι είχαν καταδικαστεί σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας, ενώ για τους υπόλοιπους πέντε η συνολική ποινή που είχε επιβληθεί ήταν φυλάκιση 36 μηνών με την ποινή να είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ είχε αθωωθεί ο ένας από τους 9 κατηγορούμενους.

Παράλληλα, σε έναν από τους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου καθώς για μεγάλο διάστημα μετά την τέλεση έδειξε καλή διαγωγή.

Να σημειωθεί πάντως, ότι την ώρα που ανακοινώθηκε από την Έδρα η απόφαση η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη ξέσπασε σε κλάματα για αρκετή ώρα στην αγκαλιά του συζύγου της.

Πηγή: news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook