Βάφλες αλμυρές με γουακαμόλε και αυγοσαλάτα

βάφλες-αλμυρές-με-γουακαμόλε-και-αυγο-1447441

Μια εύκολη συνταγή για αλμυρές βάφλες, εύκολη και θρεπτική. Ο συνδυασμός της αυγοσαλάτας και του γουκαμόλε την καθιστούν ιδανική και για πρωινό αλλά και για brunch.

Υλικά

  • 4 βάφλες ψημένες στη βαφλιέρα
  • μερικά ντοματίνια

Για το γουακαμόλε

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 1/4 κουτ.γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ.σούπας χυμό λάιμ
  • 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1-2 καυτερές πιπερίτσες τσίλι (ψιλοκομμένες)
  • 2 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • μαύρο πιπέρι
  • ½ ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη

Για την αυγοσαλάτα

  • 8 αυγά βρασμένα και καθαρισμένα
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • ½ κουτ. σούπας πάπρικα
  • ½ κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1-2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Γουακαμόλε

  • Κόβουμε τα αβοκάντο και κρατάμε τη σάρκα.
  • Τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε αλάτι, χυμό λάιμ, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το πιπέρι, την πιπεριά και τα υπόλοιπα υλικά. Αναμειγνύουμε καλά (αν θέλετε και σε γουδί).
  • Σερβίρουμε αμέσως ή το διατηρούμε στο ψυγείο, σκεπασμένο με μια μεμβράνη που ακουμπά στην επιφάνειά του για να μη μαυρίσει.

Αυγοσαλάτα

  • Κόβουμε τα αυγά σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε το σέλινο, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά τη μουστάρδα με τη μαγιονέζα.
  • Ανακατεύουμε τα λαχανικά με τα αυγά και το μείγμα μαγιονέζας-μουστάρδας.
  • Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και πάπρικα.
  • Τέλος, τοποθετούμε τις βάφλες μας σε ένα πιάτο και σερβίρουμε με το γουακαμόλε και την αυγοσαλάτα.
  • Ρίχνουμε μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση και μαϊντανό για τη διακόσμηση.

olivermagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook