Βάφλες αλμυρές με γουακαμόλε και αυγοσαλάτα
Μια εύκολη συνταγή για αλμυρές βάφλες, εύκολη και θρεπτική. Ο συνδυασμός της αυγοσαλάτας και του γουκαμόλε την καθιστούν ιδανική και για πρωινό αλλά και για brunch.
Υλικά
- 4 βάφλες ψημένες στη βαφλιέρα
- μερικά ντοματίνια
Για το γουακαμόλε
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 1/4 κουτ.γλυκού αλάτι
- 1 κουτ.σούπας χυμό λάιμ
- 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1-2 καυτερές πιπερίτσες τσίλι (ψιλοκομμένες)
- 2 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- μαύρο πιπέρι
- ½ ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη
Για την αυγοσαλάτα
- 8 αυγά βρασμένα και καθαρισμένα
- 1 ματσάκι σέλινο
- ½ κουτ. σούπας πάπρικα
- ½ κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 1-2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, για γαρνίρισμα
Διαδικασία
Γουακαμόλε
- Κόβουμε τα αβοκάντο και κρατάμε τη σάρκα.
- Τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε αλάτι, χυμό λάιμ, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το πιπέρι, την πιπεριά και τα υπόλοιπα υλικά. Αναμειγνύουμε καλά (αν θέλετε και σε γουδί).
- Σερβίρουμε αμέσως ή το διατηρούμε στο ψυγείο, σκεπασμένο με μια μεμβράνη που ακουμπά στην επιφάνειά του για να μη μαυρίσει.
Αυγοσαλάτα
- Κόβουμε τα αυγά σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε μπολ.
- Ψιλοκόβουμε το σέλινο, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά τη μουστάρδα με τη μαγιονέζα.
- Ανακατεύουμε τα λαχανικά με τα αυγά και το μείγμα μαγιονέζας-μουστάρδας.
- Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και πάπρικα.
- Τέλος, τοποθετούμε τις βάφλες μας σε ένα πιάτο και σερβίρουμε με το γουακαμόλε και την αυγοσαλάτα.
- Ρίχνουμε μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση και μαϊντανό για τη διακόσμηση.
olivermagazine.gr