Κοντοζαμάνης: Αρχές Σεπτεμβρίου προκηρύσσονται 400 νέες θέσεις στην υγεία

κοντοζαμάνης-αρχές-σεπτεμβρίου-προκ-1045527

Την προκήρυξη, στις αρχές Σεπτεμβρίου, 400 νέων θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων στην υγεία, εκ των οποίων οι μισές θα αφορούν τις Μονάδες Εντατικής Θεαραπείας όλης της χώρας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Μιλώντας στην ενημέρωση για τον κορoνοϊό, ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε την ετοιμότητα του συστήματος υγείας, την αύξηση των διαθέσιμων κλινών και τη διαθεσιμότητα φαρμάκων, επαναλαμβάνοντας όσα ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για το εμβόλιο που αναπτύσσει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca και την τμηματική παράδοση 3 εκατομμυρίων δόσεων από το τέλος του χρόνου. Ο κ. Κοντοζαμάνης διευκρίνσε επίσης ότι το εμβόλιο θα δοθεί με βάση τις προτεραιότητες που θα καθορίσουν οι εισηγήσεις των ειδικών.

Αναφερόμενος στους καθημερινούς ελέγχους ο υφυπουργός Υγείας υποστήριξε πως συνολικά γίνονται πάνω από 12.000 τεστ για τον κορoνοϊό- όταν το Φλεβάρη γίνονταν 800 την ημέρα, το Μάη 4.500 και τον Ιούνιο 6.500.

Απαντώντας επίσης στα δημοσιεύματα και τις καταγγελίες της ΟΕΝΓΕ για την αποσιώπηση κρουσμάτων σε τουριστικούς προορισμούς, χαρακτήρισε ψευδή τα δημοσιεύματα «Κάθε μέρα ανακοινώνουμε όλα τα κρούσματα της χώρας», πρόσθεσε για να τονίσει ότι «κανείς δεν μπορεί να κάνει εικασίες ούτε να διαστρεβλώνει τα στοιχεία».

«Η σχέση ειλικρίνειας που χτίσαμε με τους πολίτες δεν θα επιτρέψουμε να διαρραγεί» κατέληξε.

Πηγή: naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook