UNICEF: Αυτή είναι η φωτογραφία της χρονιάς!

unicef-αυτή-είναι-η-φωτογραφία-της-χρονιάς-193518

UNICEFΤη ζωή των παιδιών που είναι «καρποί» του σεξοτουρισμού στις Φιλιππίνες φέρνει στο φως η φωτογραφία της χρονιάς που επέλεξε η UNICEF Γερμανίας.

Στον ετήσιο διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργανώνει η οργάνωση μαζί με το περιοδικό GEO για φωτορεπορτάζ και φωτογραφίες που αναδεικνύουν την προσωπικότητα και τις συνθήκες ζωής παιδιών σε όλον τον κόσμο πρώτοι βγήκαν οι φωτογράφοι Ινσα Χάγκεμαν και Στέφαν Φίνγκερ.

Το project τους με τίτλο «Wanna have love?! – Επιπτώσεις του σεξοτουρισμού» περιλαμβάνει μια σειρά φωτογραφιών παιδιών που ζουν με το στίγμα του αποκλεισμού στις Φιλιππίνες, επειδή είναι παιδιά ιερόδουλων, παρόλο που οι μητέρες τους μπορεί να έχουν αλλάξει πλέον επάγγελμα.

«Ισως οι μητέρες τους ήλπιζαν ότι εκείνος ο άντρας θα τις έβγαζε από τη δυστυχία, ίσως αναγκάστηκαν να πουλήσουν το κορμί τους. Οι μητέρες υπέκυψαν σε ξένους άντρες, Ευρωπαίους, Αυστραλούς, Αμερικανούς. Το αποτέλεσμα: παιδιά χωρίς πατέρες, επειδή οι άντρες αυτοί εξαφανίστηκαν», αναφέρεται στην ιστοσελίδα της UNICEF.

«Και τα παιδιά είναι αρκετά εξωτικά για τους δρόμους των Φιλιππίνων. Η διαφορετική τους εμφάνιση, η πιο ανοιχτόχρωμη ή- σπανιότερα- πιο σκουρόχρωμη επιδερμίδα τους, καμιά φορά τα ξανθά τους μαλλιά, τα μπλε τους μάτια!

Ζουν με το στίγμα των παιδιών ιερόδουλων, ανεξάρτητα από το παρόν επάγγελμα των μητέρων τους. Και από το αν ήταν ενδεχομένως απλώς καρποί αγάπης», προσθέτει η ιστοσελίδα, που ανακοίνωσε ότι το φετινό βραβείο πηγαίνει στα συγκλονιστικά πορτρέτα των «καρπών» του σεξοτουρισμού στις Φιλιππίνες.

Οι δύο 31χρονοι Γερμανοί φωτογράφοι συνάντησαν ορισμένα παιδιά ιερόδουλων σε κέντρο φιλοξενίας μιας οργάνωσης που δίνει καταφύγιο σε θύματα σεξουαλικής βίας και σεξοτουρισμού.

Οπως κατέγραψαν, τα παιδιά αυτά ρωτούν συχνά τη μητέρα τους για τον πατέρα τους και έχουν την παιδική ελπίδα ότι μια μέρα αυτός θα εμφανιστεί και θα τα αναγνωρίσει.

Πηγή: Έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook