UEFA: Τέλος για φέτος οι elite και Α’ κατηγορίας διαιτητές στο ελληνικό πρωτάθλημα

uefa-τέλος-για-φέτος-οι-elite-και-α-κατηγορία-1683304

Η UEFA αποφάσισε να διακόψει -προς το παρόν τουλάχιστον- την υποστήριξή της στην αποστολή ξένων διαιτητών κατηγορίας Elite και “Α” στους αγώνες των πλέι-οφ της Super League, ως συνέπεια των βίαιων περιστατικών εναντίον ξένων διαιτητών σε πρόσφατους αγώνες.

Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν, σε επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο. «Αυτή τη στιγμή, πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια των αξιωματούχων των αγώνων μας, οι οποίοι πρέπει να κρατηθούν μακριά από τέτοιες εχθρικές και επικίνδυνες καταστάσεις», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Τσέφεριν.

Αναλυτικά η επιστολή, όπως την έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΠΟ:

«Αγαπητέ Πρόεδρε, αγαπητέ Παναγιώτη,

Σε συνέχεια της πρόσφατης αλληλογραφίας μας, οφείλω να σε ενημερώσω ότι η UEFA πληροφορήθηκε με βαθιά θλίψη και έντονη ανησυχία ένα ακόμη περιστατικό που αφορά στην προσβλητική και βίαιη συμπεριφορά προς τους διαιτητές ποδοσφαίρου που είχαν οριστεί να διευθύνουν πρόσφατους αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Παρά τις κοινές μας προσπάθειες και υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων, η UEFA επανεξέτασε την υποστήριξή της στην αποστολή διαιτητών κατηγορίας Elite και “Α” για να διευθύνουν τους αγώνες των playoffs της ελληνικής Superleague 1 και αποφάσισε να παύσει, προς το παρόν, την πρακτική αυτή.

Αυτά τα περιστατικά είναι πέραν του ποδοσφαίρου, είμαστε δε ειλικρινά ευγνώμονες για την ανησυχία σας επί του θέματος και όλες τις αδιάκοπες προσπάθειες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Κυβέρνησης να αποτρέψουν τέτοια πράγματα. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια των αξιωματούχων των αγώνων μας, οι οποίοι πρέπει να κρατηθούν μακριά από τέτοιες εχθρικές και επικίνδυνες καταστάσεις.

Με εκτίμηση».

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook