UEFA: Ποινές και… έρευνες για περιστατικά βίας σε όλη την Ευρώπη

uefa-ποινές-και-έρευνες-για-περιστατικά-1419827

Η Ατλέτικο Μαδρίτης υποχρεούται να κλείσει μέρος του γηπέδου της για τον δεύτερο αγώνα των προημιτελικών του Champions League, την Τετάρτη, με τη Μάντσεστερ Σίτι, σύμφωνα με απόφαση της UEFA.

Οι πρωταθλητές Ισπανίας πρέπει να κλείσουν τουλάχιστον 5.000 θέσεις στο «Wanda Metropolitano», χωρητικότητας 68.456 θέσεων και η τιμωρία της αφορά την «μεροληπτική συμπεριφορά» των οπαδών της Ατλέτικο κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα της περασμένης εβδομάδας στο Μάντσεστερ, όπου η Σίτι κέρδισε με 1-0.

Η Ατλέτικο θα πρέπει επίσης να τοποθετήσει στο συγκεκριμένο σημείο ένα πανό που θα φέρει το μότο «#NoToRacism» το οποίο χρησιμοποιείται και από την UEFA.

Η ανακοίνωση της UEFA:

«Αποφασίστηκε το μερικό κλείσιμο θυρών του γηπέδου της Ατλέτικο Μαδρίτης κατά τη διάρκεια του επόμενου αγώνα διοργάνωσης της UEFA στον οποίο η Ατλέτικο Μαδρίτης θα παίξει ως γηπεδούχος, για τη μεροληπτική συμπεριφορά των οπαδών της. Η Ατλέτικο Μαδρίτης θα ενημερώσει πριν από τον αγώνα για τις θύρες που θα κλείσουν, οι οποίες θα περιλαμβάνουν τουλάχιστον 5.000 θέσεις.

Επίσης αποφασίστηκε να διατάξει την Ατλέτικο Μαδρίτης να εφαρμόσει την ακόλουθη οδηγία στον επόμενο αγώνα διοργάνωσης της UEFA που θα δώσει ο σύλλογος ως γηπεδούχος: να εμφανιστεί ένα πανό με την ένδειξη «#NoToRacism», με το λογότυπο της UEFA επάνω».

Η υπόθεση με τον καυγά των προπονητών

Χωρίς τον προπονητή της, Κιέτιλ Κνούτσετ στον πάγκο, θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη (14/4) η Μπόντο Γκλιμτ την Ρόμα στην ιταλική πρωτεύουσα, στη μεταξύ τους επαναληπτική αναμέτρηση του Europa Conference League αφού σύμφωνα με απόφαση της UEFA, τιμωρείται από τους επόμενους ευρωπαϊκούς αγώνες.

Αυτή η απόφαση λήφθηκε αφού ερευνήθηκαν τα στοιχεία για τον καβγά μεταξύ του προπονητή της Μπόντο/Γκλίμτ και του προπονητή τερματοφυλάκων της Ρόμα, Νούνο Σάντος, στον απόηχο του αγώνα της περασμένης Πέμπτης στο Europa Conference League.

Ο νορβηγικός σύλλογος έκανε μία δημοσίευση στην οποία ανέφερε ότι είχε αποδεικτικά βίντεο για την επίθεση του προπονητή Κνούτσεν από μέλη του επιτελείου υποστήριξης της Ρόμα, συμπεριλαμβανομένου του Σάντος.

Σε απάντηση στην απόφαση της UEFA να αναστείλει τον Κνούτσεν, η Μπόντο/Γκλίμτ ανέφερε: «Είμαστε έκπληκτοι και σοκαρισμένοι από την απόφαση της UEFA. Θα ασκήσουμε έφεση και θα εργαστούμε για αυτό όλο το βράδυ. Από εκεί και πέρα, δεν έχουμε να κάνουμε κανένα σχόλιο».

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook