Τζουμάκας από τα Χανιά: «Αυτοί που μας κατέστρεψαν, θέλουν να κυβερνήσουν πάλι»

τζουμάκας-από-τα-χανιά-αυτοί-που-μας-κ-876477

Λάβρος κατά του «γιού του Μητσοτάκη» όπως αποκάλεσε -χωρίς να κατονομάσει ούτε μία φορά- τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, εμφανίστηκε ο Στέφανος Τζουμάκας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης με τον Δημήτρη Παππά στον SUPER FM 89.6, τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως η πολιτική της δεξιάς κατέστρεψε τη χώρα.

«Το πρόγραμμα της δεξιάς, ανεξαρτήτως κομμάτων σε όλη την Ευρώπη, είναι πρώτα η Δημοσιονομική σταθερότητα και μετά η ανάπτυξη. Αυτό είναι η Δεξιά… Ξεκάθαρα πράγματα. Πήγαν το βιωτικό επίπεδο της χώρας που ήμασταν το 1977. Πήγε το 40% του πληθυσμού κάτω από τα όρια της φτώχειας Και τολμάνε και μιλάνε τώρα και ζητούν την ψήφο να ξανακυβερνήσουν…» είπε χαρακτηριστικά το μέλος της Προοδευτικής Συμμαχίας-ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται από την Τετάρτη στα Χανιά.

«Έπρεπε να’ χουν εξαφανιστεί από τη χώρα…»

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για την ελληνική κρίση χαρακτήρισε τα όσα έλεγε η Δεξιά για τα αίτια της κρίσης, ως τη «μεγαλύτερη πολιτική ψευτιά».

«Χώρα που δεν παράγει, δεν μπορεί μετά να πληρώσει έλλειμμα και χρέος. Όταν η επιχειρηματική τάξη έκλεινε τότε τις επιχειρήσεις γιατί δεν ήταν ανταγωνιστικές και πηγαίνανε τα κεφάλαια στη Σαγκάη, όλη η δεξιά έλεγε πως η κρίση είναι το έλλειμμα και το χρέος που άφησαν οι προηγούμενοι. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πολιτική ψευτιά. Η αιτία ήταν ότι διαλύθηκε η παραγωγική βάση της χώρας.

Αναφερόμενος στη διάλυση των επιχειρήσεων ο Ηπειρώτης πολιτικός εξαπέλυσε μύδρους στη ΝΔ και την πολιτική της, που τολμάνε και επιρρίπτουν ευθύνες στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα: «Βγαίνει ο γιος του Μητσοτάκη, ο θείος ο πατέρας, η μάνα, η αδελφή, ο παππούς «το τσίρκο» -γιατί είναι ντροπή για το δημόσιο βίο- και λέει «εγώ θα ασχοληθώ με τις επιχειρήσεις…» Και λέμε μετά πως διέλυσε ο Τσίπρας τις επιχειρήσεις. Είναι… ανέκδοτο πια… Όταν αυτοί μέσα σε 5 χρόνια, από το 2010-2015 έκλεισαν 300 χιλιάδες επιχειρήσεις. Που δεν πρόκειται να ξανανοίξουν ποτέ, εκτός από περίπου 10.000 και να δούμε… Αυτοί που έπρεπε να έχουν εξαφανιστεί από τη χώρα…»

Υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας

Σχολιάζοντας τα «περί υποθήκευσης του μέλλοντος της Ελλάδας από ΣΥΡΙΖΑ» που ακούγονται, ο κ. Τζιούμακας, επικαλούμενος και τις νομικές του σπουδές τόνισε τα εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε το έγκλημά τους. Οι εγκληματίες είναι αυτοί… Δεν θα καταδικάσω το διαχειριστή του εγκλήματος, όπως τον εγκληματία! Και αυτοί που μας κατέστρεψαν, θέλουν πάλι να μας κυβερνήσουν. Να μας σώσουν… Δεν υπάρχει όριο πια σε αυτή τη χώρα. Κι όχι μόνο στην Ελλάδα. Το έργο είναι γνωστό και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρωζώνης».

Σχετικά με την αποδοχή του κόσμου και την επιβράβευση της ΝΔ από τον ελληνικό λαό με ποσοστό 10% στις πρόσφατες Ευρωεκλογές και Δημοτικές ο κ. Τζουμάκας έκανε λόγο όχι μόνο για πολιτική και κοινωνική κρίση, αλλά για πρόβλημα δημοκρατίας.

«Ο κόσμος λέει πάμε παρακάτω… Μπας και αρπάξω τίποτα από αυτούς, γιατί περί αυτού πρόκειται. Εκτός από τις δυνάμεις της μισθωτής εργασίας και τους συνταξιούχους, τους νεόπτωχους, που είναι δεδομένες οι αποδοχές τους… Γιατί έτσι μας κατάντησαν. Και πιστεύουν ότι θα βγούνε; Θα φάνε «μαύρο», όσο ζούμε!

Δυστυχώς όμως δεν έχουν αίσθηση ορισμένοι συμπατριώτες μας… Αλλά είχαν μήπως αίσθηση και πριν… Αφού πιστεύανε τον άλλον που έλεγε «λεφτά υπάρχουν».. (γέλια). Και πιστέψανε πιο πριν εμπρός για καλύτερες μέρες. Και όσοι λένε τώρα «κάτι θ’ αρπάξουμε , μετά θα λένε «ωχ, τη φάγαμε»!

Εδώ έχουμε πρόβλημα δημοκρατίας και φυσικά κοινωνίας, παραγωγής και ανάπτυξης. Ο κόσμος έχει βουλιάξει… Είναι κι αυτοί κλέφτες και κλεφτρόνια… Άρα υπάρχει μία συνολική κοινωνική κρίση, πέρα από πολιτική κρίση. Όμως από το 2010 η χώρα είναι σε βαθιά κρίση. Είμαστε στον 9ο χρόνο» κατέληξε ο κ. Τζουμάκας, που το απόγευμα της Πέμπτης (20.00) θα παραστεί σε ανοιχτή συνάντηση – συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ στο Καφέ Κήπος στα Χανιά.

zarpanews.gr

4 thoughts on “Τζουμάκας από τα Χανιά: «Αυτοί που μας κατέστρεψαν, θέλουν να κυβερνήσουν πάλι»

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    Ο ΓΕΡΟΠΑΣΟΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΜΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΜΩΡΗ ΠΑΡΘΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.
    ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΕΙ ΠΟΙΟΣ ΧΑΡΙΣΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΟ-ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.
    ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΥΤΑ Ο ΓΕΡΟΠΑΣΟΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΕ ΣΤΟΝ Μ@Λ@Κ@ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ….
    AΛΛΑ ΕΓΩ ΑΠΟΡΩ ΤΙ ΤΟΝ ΑΝΑΜΑΖΩΞΑΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥΣ;;;;;
    ΜΑΓΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ Ή ΠΑΛΙΑΤΖHΔΙΚΟ;;;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook