Τζώρτζης Μονογυιός: Την Τρίτη η κηδεία του στη Μύκονο – Η σύζυγος δεν γνωρίζει για τον χαμό του

Αύριο, Τρίτη, θα τελεστεί η κηδεία του Τζώρτζη Μονογυιού, στη γενέτειρά του, τη Μύκονο.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, δυστυχώς στο τελευταίο αντίο δεν θα μπορέσει να του πει η σύζυγός του, Αθηνά Κοντοπάνου, καθώς νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη στο Γενικό Κρατικό Νίκας και δεν γνωρίζει ακόμα για τον θάνατό του.

«Πιθανότατα θα είμαι εγώ ο συνήγορος της Αθηνάς. Η Αθηνά είναι πολύ άσχημα, έχει πολλαπλά κατάγματα σε ένα πολύ ευαίσθητο μέρος του ποδιού που είναι κοντά στον αστράγαλο.

Είναι συνεχώς με ηρεμιστικά χάπια και δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτα. Από όσο γνωρίζω, δεν έχει μάθει για την απώλεια του συζύγου της. Νομίζει ότι είναι στο Ασκληπιείο Βούλας» είπε.

Παράλληλα, ο γνωστός ποινικολόγος εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός για το πώς προκλήθηκε το δυστύχημα.

«Ψάχνουμε αν υπήρχε βλάβη και σε τι οφείλεται η ανάφλεξη του που πολυτελούς αυτοκινήτου», δήλωσε.

Οι εκτιμήσεις για την ταχύτητα

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια του μοιραίου τροχαίου.

Όσον αφορά την ταχύτητα του μοιραίου οχήματος σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο Τζώρτζης Μονογυιός τη στιγμή που βρισκόταν στην δεξιά στροφή έξω από το πρατήριο υγρών καυσίμων πίσω από το τιμόνι της Ferrari 488 Pista των 710 ίππων είχε αναπτύξει ταχύτητα περίπου 90 χιλιομέτρων.

Ελάχιστα μέτρα πιο κάτω και ενώ το κόκκινο super car έχει βγει στην ευθεία η ταχύτητα ανεβαίνει και αγγίζει τα 130 χιλιόμετρα. Κλάσματα του δευτερολέπτου όμως μετά, ο οδηγός χάνει τον έλεγχο και η Ferrari πλαγιολισθαίνει.

Πλέον το όχημα ανεξέλεγκτο με τον Τζώρτζη Μονογυιό να μην μπορεί να το επαναφέρει και να καταλήγει στο δέντρο με την ταχύτητα να υπολογίζεται στα 100 χιλιόμετρα.

Ερωτήματα για την ανάφλεξη της Ferrari

Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα από την πρώτη στιγμή τους αξιωματικούς της Τροχαίας Ελληνικού είναι το γεγονός ότι η Ferrari αμέσως μετα τη σύγκρουση παραδόθηκε στις φλόγες.

Το σενάριο που εξετάζεται είναι ότι η σύγκρουση σημειώθηκε από την πλευρά του ντεπόζιτου καυσίμων με την βενζίνη να πέφτει πάνω σε μέρη του οχήματος που είχαν υψηλή θερμοκρασία με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί η πυρκαγιά.

Από την πλευρά της οικογένειας του Τζώρτζη Μονογυιού αναμένεται να ανατεθεί σε ειδικό πραγματογνώμονα να διεξάγει και εκείνος ξεχωριστή δική του έρευνα για τις συνθήκες της τραγωδίας πέρα από αυτόν που έχει διατεθεί από την Τροχαία.

«Με πολύ μικρή ταχύτητα πρόσκρουσης στο δέντρο μου κάνει εντύπωση η έκρηξη και δεν κάνει μόνο σε εμένα η έκρηξη κάνει και σε πραγματογνώμονες συνεργάτες μου που σημαίνει ότι πραγματικά είναι δικαιολογημένα κάποια ερωτηματικά» υπογράμμισε ο Αλέξης Κούγιας.

cnn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ