Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 2-1: Έπεσε «ηρωικά» ο Στέφανος στα ημιτελικά του Paris Masters

τζόκοβιτς-τσιτσιπάς-2-1-έπεσε-ηρωικά-1560094

Μετά από μία επική μονομαχία, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε για μία ακόμη φορά κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και ηττήθηκε με 2-1 σετ [6-2, 3-6, 7-6(4)] στον ημιτελικό του Paris Masters.

Ο Τζόκοβιτς έφθασε τις 20 σερί νίκες στο τουρ και με την 8η συνεχόμενη απέναντι στον Τσιτσιπά, πήρε την πρόκριση για τον τελικό του τουρνουά στο Παρίσι (ATP100). Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έβγαλε φοβερή αντίδραση μετά το πρώτο χαμένο σετ και ξεσηκώνοντας τον κόσμο στο Παρίσι, ισοφάρισε τον Σέρβο θρύλο του αθλήματος και έφθασε το ματς μέχρι το τάι μπρέικ, όπου και “λύγισε” όμως, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στα ημιτελικά. Έχασε έτσι και την ευκαιρία να διεκδικήσει τη θέση Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς έπρεπε να κατακτήσει τον τίτλο.

Το παιχνίδι

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξεκίνησαν δυνατά τον ημιτελικό και κράτησαν εύκολα το σερβίς τους μέχρι και το 3-2 υπέρ του Σέρβου. Ο κάτοχος 21 Γκραν Σλαμ όμως, έκανε αμέσως μετά το μπρέικ στην πρώτη του ευκαιρία στο ματς και πήρε προβάδισμα για το πρώτο σετ. Το έκλεισε μάλιστα με δεύτερο μπρέικ για το 6-2 και το 1-0 στην αναμέτρηση.

Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς κράτησε δύσκολα το πρώτο σέρβις γκέιμ του, αλλά στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του, πήρε ψυχολογία από δύσκολους πόντους και ξεσηκώνοντας τον κόσμο κατάφερε να φθάσει μέχρι το μπρέικ. Στο πέμπτο γκέιμ, ο Στέφανος “έσπασε” το σερβίς του Τζόκοβιτς και στη συνέχεια βρήκε δεύτερο μπρέικ για να κλείσει το σετ στο 6-3 και να ισοφαρίσει σε 1-1 σετ το ματς.

Τσιτσιπάς και Τζόκοβιτς έλυσαν έτσι τις διαφορές τους σε τρίτο σετ, όπου ο Στέφανος έδωσε μεγάλη “μάχη” και έσβησε δύο φορές διπλό μπρέικ πόιντ του Σέρβου, για να οδηγήσει το ματς μέχρι το τάι μπρέικ. Εκεί έκανε μάλιστα πρώτος μίνι μπρέικ, αλλά ο “Νόλε” είχε την εμπειρία να “απαντήσει” και να πάρει τελικά το καθοριστικό σετ με 7-6(4), για το 2-1 στο ματς και τη νίκη πρόκριση στον τελικό του Paris Masters.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook