Τζόκοβιτς εναντίον Μάρεϊ 5 χρόνια μετά

τζόκοβιτς-εναντίον-μάρεϊ-5-χρόνια-μετά-1437121

Οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Αντι Μάρεϊ έχουν βρεθεί αντιμέτωποι στο παρελθόν 36 φορές.

Η τελευταία όμως ήταν πριν από πέντε ολόκληρα χρόνια. Αύριο, οι δύο σπουδαίοι τενίστες θα βρεθούν ξανά ο ένας απέναντι στον άλλον, στο τουρνουά της Μαδρίτης.

Ο Νόλε κέρδισε για 18η φορά τον Μονφίς, ενώ ο Μάρεϊ χρειάστηκε τρία σετ για να κάμψει την αντίσταση του Σαποβάλοφ.

Έτσι το νυν Νο1 του κόσμου και το πρώην Νο1 θα μονομαχήσουν στην Μαδρίτη με στόχο ένα εισιτήριο στα προημιτελικά. Το ρεκόρ υπέρ του Τζόκοβιτς στα μεταξύ τους ματς είναι 25-11, με τελευταία αναμέτρηση αυτή στη Ντόχα το 2017, όταν στον τελικό ο Σέρβος είχε κερδίσει με 2-1 σετ (6-3, 5-7, 6-4).

Μάλιστα, οι τελευταίες 7 αναμετρήσεις τους ήταν σε τελικούς, ενώ η τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωποι και ο αγώνας δεν ήταν για τελικό ή ημιτελικό, ήταν στα προημιτελικά του Masters στο Παρίσι το 2014 (νικητής κι εκεί ο Τζόκοβιτς)!

Αυτή θα είναι μόλις η τρίτη φορά που θα παίξουν οι δυο τους σε γύρο που είναι πριν τους προημιτελικούς. Όλα τα παιχνίδια τους (με εξαίρεση το ATP Finals που έπαιξαν σε φάση ομίλων), ήταν στην χειρότερη περίπτωση προημιτελικοί, αλλά έχουν και δύο ματς για την φάση των «16», στο Μονακό το 2008 και στην Μαδρίτη το 2006, όταν και βρέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωποι (νικητής κι εδώ ο Τζόκοβιτς). Τα έφερε η τύχη να βρεθούν ξανά στο ίδιο γήπεδο όπου έπαιξαν για πρώτη φορά.

gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook