Τζόκοβιτς: Άνοιξε ο δρόμος για τη συμμετοχή του στο Roland Garros

τζόκοβιτς-άνοιξε-ο-δρόμος-για-τη-συμμε-1391736

Λίγες μέρες μετά τον αποχαιρετισμό του -επί σειρά ετών προπονητή του- Μάριαν Βάιντα, τη διακοπή συνεργασίας χορηγίας με την Peugeot, αλλά και την «πτώση» του από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, έφτασαν καλά νέα για τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος πρωταθλητής, ο οποίος από την αρχή της χρονιάς έως τώρα έχει αγωνιστεί μόνο στο ATP 500 του Ντουμπάι (αποκλείστηκε στα προημιτελικά), θα μπορέσει, όπως αναφέρει η ιταλική αθλητική εφημερίδα “Gazzetta dello Sport”, να λάβει μέρος σε δύο από τα πιο διάσημα τουρνουά της σεζόν, το Masters 1000 στο Μόντε Κάρλο (9-17 Απριλίου) και το Ρολάν Γκαρός (22 Μαΐου-5 Ιουνίου).

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, ανακοίνωσε ότι από τις 14 Μαρτίου δεν θα ισχύει πλέον η υποχρέωση του «σούπερ πράσινου πιστοποιητικού», ενώ η χρήση μασκών θα παραμείνει υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τις εγκαταστάσεις υγείας.

Αυτό θα επιτρέψει στον Τζόκοβιτς, ο οποίος δεν έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19, να επιστρέψει στους αγώνες τον Απρίλιο.

Πάντως, ο «Νόλε» παραμένει ακόμη εκτός από τα τουρνουά σε Ίντιαν Ουέλς (10-20/3) και Μαϊάμι (23/3-3/4), καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες επί του παρόντος δεν επιτρέπουν την είσοδο σε μη εμβολιασμένους, ενώ ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή του στο US Open (29/8-11/9).

Όσο για το Γουίμπλεντον, δεδομένης της χαλάρωσης των μέτρων κατά της Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί όλους τους παίκτες, εμβολιασμένους ή μη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook