Τζίτζι Χαντίντ: Η αλήθεια για όσα έγιναν στη βίλα του top model στη Μύκονο

τζίτζι-χαντίντ-η-αλήθεια-για-όσα-έγινα-909790

Σε αστυνομικό γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η υπόθεση κλοπής των προσωπικών αντικειμένων του τοπ μόντελ με τους 41 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram Τζίτζι Χαντίντ, καθώς δεν εντοπίστηκαν ίχνη παραβίασης κατά την έρευνα της Αστυνομίας. Το συμβάν καταγγέλθηκε τηλεφωνικώς στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου από έναν Αμερικάνο φίλο της, ενώ το μοντέλο ανέβασε το δυσφημιστικό σχόλιό της για τη Μύκονο στον δεύτερο λογαριασμό της στο Instagram 10 ημέρες μετά, προκαλώντας την έκρηξη μερίδας των ακόλουθων της που θεώρησαν υπερβολική έως ακραία την αντίδρασή της.

Ποιος έκλεψε την Τζίτζι στη Μύκονο; Αυτό είναι το ερώτημα που βασανίζει τα τελευταία 24ωρα τους συντάκτες του ΤΜΖ, της δημοφιλέστερης αμερικάνικης ιστοσελίδας για θέματα που αφορούν σελέμπριτι, με τους 20 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες μηνιαίως, γνωστό και για τις παχυλές αμοιβές που προσφέρει σε όποιον του δώσει μια καλή πληροφορία ή αποκλειστικό οπτικοακουστικό υλικό από τη ζωή των διασήμων, ξεκινώντας από τις 5.000 δολάρια και φτάνοντας έως και τις 100.000 δολάρια ανάλογα με το περιεχόμενο και το όνομα του πρωταγωνιστή. Είναι το site που ανακοίνωσε πρώτο τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον, έβγαλε την είδηση ότι η Ριάνα έτρωγε ξύλο και έδειξε τον Jay-Z να τσακώνεται με την κουνιάδα του μέσα σε ένα ασανσέρ, ενώ αποκάλυψε τον θάνατο του Prince αρκετή ώρα πριν από την επίσημη ανακοίνωση.

Η βίλα όπου έμεινε το τοπ μόντελ κοστίζει 28.000 ευρώ για μία βδομάδα την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου. Είναι χτισμένη σε ειδυλλιακό σημείο, στον Αγιο Σώστη, διαθέτει πέντε κρεβατοκάμαρες, έξι μπάνια, μια εντυπωσιακή πισίνα και κοιμίζει άνετα έως και 10 άτομα

Εύκολα λοιπόν αντιλαμβάνεστε ότι τη ζημιά στο image της ναυαρχίδας του ελληνικού τουρισμού, την κοσμοπολίτικη Μύκονο, δεν την έκανε τόσο η ανάρτηση της Χαντίντ στον δεύτερο λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram με τους 84.500 ακόλουθους ( ο επίσημος λογαριασμός της συγκεντρώνει πάνω από 49 εκατομμύρια followers), όπου έγραψε «Με λήστεψαν. Δεν πρόκειται να ξαναπάω ποτέ. Δεν σας το συνιστώ (σ.σ.: τη Μύκονο). Ξοδέψτε τα χρήματά σας αλλού», όσο η αναπαραγωγή της είδησης και οι δηλώσεις του πατέρα της στο TMZ, ο οποίος όχι μόνο επιβεβαίωσε το περιστατικό, αλλά πρόσθεσε ότι η δυσάρεστη αυτή εμπειρία έκανε τις κόρες του να διακόψουν τις διακοπές τους, ενώ παρέθεσε και το περιεχόμενο της επικοινωνίας που είχε μαζί της.

Συγκεκριμένα, δήλωσε στην αμερικανική ιστοσελίδα: «Η Τζίτζι μού τηλεφώνησε από το αεροδρόμιο πριν απογειωθούν. Ηταν μία τραυματική εμπειρία. Τα κορίτσια ήταν έξω με τον σωματοφύλακά τους. Τις λήστεψαν. Κάποιος εισέβαλε στο σπίτι τους. Δόξα τω Θεώ κανείς δεν τις τραυμάτισε».

Το διάσημο μοντέλο διασκεδάζει με την παρέα του σε πάρτυ που διοργάνωσαν σε βίλα του Αγίου Σώστη

Δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης

Για τη Χαντίντ η Μύκονος δεν ήταν ένα άγνωστο νησί κάπου στον παγκόσμιο χάρτη. Την είχε επισκεφτεί και πέρυσι στις αρχές Ιουλίου, καθώς ήταν καλεσμένη στα εγκαίνια του «Nammos Village», του πρώτου παραθαλάσσιου εποχικού εμπορικού χωριού που συγκεντρώνει τόσο πολλά μεγάλα brands ξεπερνώντας τα αντίστοιχα στο Πόρτο Τσέρβο και το Πόρτο Φίνο. Τότε είχε αποδεχθεί πρόταση των συνιδιοκτητών του ομίλου Nammos Ζαννή Φραντζέσκου και Σάμι Ιμπραήμ προκειμένου να κόψει έναντι αδρής αμοιβής την κορδέλα των εγκαινίων του εμπορικού. Λέγεται μάλιστα ότι μαζί με την Εμιλι Ραταϊκόφσκι και την Κέιτ Μος είχαν εισπράξει συνολικά αμοιβές ύψους 1,1 εκατ. ευρώ σε ένα event όπου μόνο οι αμοιβές των bloggers έφτασαν τις 400.000 ευρώ. Τότε λοιπόν η Τζίτζι Χαντίντ δήλωνε συνεπαρμένη από τις ομορφιές του ελληνικού νησιού, εκφράζοντας δε σε φίλους της την επιθυμία να επιστρέψει στη Μύκονο το επόμενο καλοκαίρι, κάτι που έπραξε την τελευταία βδομάδα του φετινού Ιουλίου. Μάλιστα επέλεξε να μείνει σε μία από τις ομορφότερες και πιο ακριβές βίλες του νησιού, η οποία ανήκει σε γνωστή οικογένεια αρχιτεκτόνων και κοστίζει για διαμονή μιας βδομάδας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 28.000 ευρώ την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου. Είναι χτισμένη σε ειδυλλιακό σημείο στον Αγιο Σώστη, διαθέτει πέντε κρεβατοκάμαρες, έξι μπάνια, μια εντυπωσιακή πισίνα και κοιμίζει άνετα έως και 10 άτομα.

Μάλιστα, όσοι ασχολούνται με τα ξενοδοχειακά και το real estate, εκτιμούν ότι η τιμή της δεν είναι υπερβολική, αν αναλογιστεί κανείς ότι η διαμονή μια βραδιά σε δίκλινο δωμάτιο πεντάστερου ξενοδοχείου κοστίζει τουλάχιστον 1.000 ευρώ.

Αν και το τοπ μόντελ συνοδευόταν από σωματοφύλακα ο οποίος την ακολουθούσε σε κάθε της βήμα -τα μεσημέρια στις μαγευτικές παραλίες και τα βράδια στα φημισμένα κλαμπ της Μυκόνου- προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι δεν ζήτησε από την πρώτη κιόλας στιγμή που πάτησε το πόδι της στο νησί να υπάρχει φύλαξη και στη βίλα, κάτι που είθισται να ζητούν οι VIP τουρίστες έχοντας καλή πληροφόρηση για την έξαρση της εγκληματικότητας με τις συνεχείς κλοπές και ληστείες από συμμορίες αλλοδαπών που έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των ευκατάστατων παραθεριστών. «Σε αυτό φέρει μερίδιο ευθύνης ο concierge που την ανέλαβε στη Μύκονο», λένε με νόημα τοπικοί παράγοντες.

Η ανοιχτή μπαλκονόπορτα

Σύμφωνα λοιπόν με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, το περιστατικό της κλοπής κοσμημάτων και αξεσουάρ της Χαντίντ, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 103.000 ευρώ, συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης 1η Αυγούστου, όταν εκείνη μαζί με την παρέα της και τον σωματοφύλακά της διασκέδαζε σε πριβέ κλαμπ του νησιού. Την κλοπή των προσωπικών της αντικειμένων διαπίστωσε η ίδια την επόμενη μέρα χωρίς όμως να προβεί σε επώνυμη καταγγελία στο Α.Τ. Μυκόνου, κάτι που έπραξε ένας Αμερικάνος φίλος της έπειτα από δική της παράκληση. Προφανώς η ίδια ήθελε να αποφύγει την ταλαιπωρία και τα διαδικαστικά με την Αστυνομία και να συνεχίσει ανενόχλητη της διακοπές της.

Οι αστυνομικοί που δεν γνώριζαν ότι το θύμα της κλοπής ήταν το διάσημο μοντέλο πήγαν στη βίλα και πραγματοποίησαν, ως όφειλαν, εξονυχιστική έρευνα προκειμένου να βρουν στοιχεία που θα μπορούσαν ενδεχομένως να τους οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών. Ωστόσο φτάνοντας εκεί διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στη μεταλλική μπαλκονόπορτα του πάνω ορόφου, εκεί δηλαδή όπου το μοντέλο φέρεται να είχε αφήσει εκτεθειμένα πάνω σε ένα τραπέζι τις τσάντες και τα κοσμήματά της, με αποτέλεσμα οι υποψίες να πέσουν παντού και, κυρίως, σε όσους είχαν πρόσβαση στη βίλα, δηλαδή σε άτομα του προσωπικού που είναι υπεύθυνο για τη συντήρηση και καθαριότητα της πολυτελέστατης έπαυλης, ενδεχομένως και σε πρόσωπα του φιλικού της περιβάλλοντος που βρίσκονταν μαζί της στη Μύκονο εκείνη την περίοδο. Οι κλέφτες πιθανόν να εκμεταλλεύτηκαν το ότι η μπαλκονόπορτα ήταν ανοιχτή. Το «ΘΕΜΑ» επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη της βίλας, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει το παραμικρό σχόλιο.

Εντύπωση προκαλεί και το ότι η Χαντίντ επέλεξε να κάνει γνωστό το δυσάρεστο συμβάν όχι την ίδια ημέρα, ούτε την επόμενη ή τη μεθεπόμενη αλλά δέκα ημέρες μετά, άγνωστο γιατί.

Η ανάρτηση μάλιστα δεν έγινε στον επίσημο λογαριασμό της με τους 41 εκατομμύρια ακόλουθους. αλλά σε έναν δεύτερο λογαριασμό της στο Instagram με 84.500 ακόλουθους. τραβώντας το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων του TMZ, οι οποίοι επικοινωνώντας με τον πατέρα της Μοχάμεντ Χαντίντ επιβεβαίωσαν την είδηση, ανεβάζοντας τις σχετικές πληροφορίες μαζί με τις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα τους. Οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, όπου κάποιοι σχολίασαν ότι η Ελλάδα δεν είναι χώρα με εγκληματικότητα, κριτικάροντας την ανάρτησή της, την οποία θεώρησαν από υπερβολική έως ακραία, τονίζοντας ότι παρόμοια περιστατικά γίνονται και σε άλλα μέρη του πλανήτη, ενώ άλλοι επιβράβευσαν με τα σχόλια τους την «εξομολόγησή» της, δηλαδή την αποκάλυψη της αλήθειας για την πραγματική ζωή των διασήμων που αντιμετωπίζουν τους ίδιους φόβους με τους κοινούς θνητούς.

Μετά την κριτική που δέχθηκε, το διάσημο μοντέλο έκρινε σκόπιμο να συνεχίσει τον διάλογο με τους followers της στο Instagram, λέγοντας τα εξής: «Επιτρέψτε μου να το καταστήσω σαφές σε όσους πιστεύουν ότι δεν δικαιούμαι να εκφράσω την άποψή μου για την εμπειρία μου και να προειδοποιήσω τους ανθρώπους γι’ αυτή: με λήστεψαν μαζί με άλλα 30 σπίτια εκείνο το βράδυ, κάποια υπό την απειλή όπλου. Δεν ήταν δυνατόν να έρθω σε επαφή με οποιαδήποτε μορφή επιβολής του νόμου, πέρα από την ιδιωτική μου ασφάλεια».

Μάλιστα το μοντέλο στη δεύτερη ανάρτησή του άφησε να εννοηθεί ότι το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου ήταν κλειστό, κάτι φυσικά που δεν συμβαίνει ποτέ και δη στην αιχμή της τουριστικής περιόδου, ενώ υπεραμύνθηκε της άποψης ότι ήταν δικαίωμά της να δημοσιοποιήσει και να δώσει έκταση στο περιστατικό.

Συγκεκριμένα είπε: «Αυτό είναι ένα προνόμιο το οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι που ταξιδεύουν εκεί δεν θα είχαν. Αν συμβεί κάτι ενώ το Αστυνομικό Τμήμα είναι κλειστό, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να γίνει για να προστατευτείς και όταν ανοίξει το Αστυνομικό Τμήμα, δεν φαίνεται πως η κατάρτιση και οι πόροι του συμβαδίζουν με τη διατήρηση της ασφάλειας των ανθρώπων όσον αφορά στον αριθμό των εγκλημάτων που συμβαίνουν εκεί σε νυχτερινή βάση (μιλάω για το συγκεκριμένο νησί μόνο, γιατί εκεί έζησα όλη αυτή την εμπειρία). Αυτή δεν είναι μια πληροφορία που γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι προτού επισκεφθούν τη Μύκονο. Αν ήξερα ότι τέτοια περιστατικά συμβαίνουν τόσο συχνά και πως δεν υπήρχε υποδομή για να προστατευτεί κάποιος, δεν θα είχα πάει. Επομένως, αυτή είναι η γνώμη μου, που βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά και αν δεν σας αρέσει, δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Τέλος, δουλεύω πολύ σκληρά και πολύ σπάνια κάνω τέτοια ταξίδια για μένα και τους φίλους μου. Συνεπώς, αν θέλω να ποστάρω φωτογραφίες από το ταξίδι αφότου με λήστεψαν, θα το κάνω».

Μέχρι και εκπαιδευμένοι σκύλοι επιστρατεύονται προκειμένου να μείνουν μακριά από τις βίλες οι θρασύτατοι κλέφτες

Μπήκαν σε βίλα τρεις φορές σε δύο μέρες!

Αν και το φαινόμενο των κλοπών δείχνει να παρουσιάζει μια σχετική ύφεση τις τελευταίες μέρες – χάρη στην παρουσία των δυο κλιμακίων της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και σε ένα επιπλέον κλιμάκιο ασφαλείας (4-5 άτομα) που κατέβηκαν στο νησί στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου – κανείς δεν αισθάνεται ήρεμος και ασφαλής, ούτε οι ιδιοκτήτες των πολυτελών κατοικιών και ξενοδοχειακών μονάδων, ούτε οι τουρίστες, οι οποίοι με το καλημέρα ζητούν από τα ταξιδιωτικά γραφεία να τους παρέχουν φύλαξη στα σπίτια που έχουν νοικιάσει.

Το κόστος -18 ευρώ η ώρα ανά άτομο- δεν φαίνεται να είναι πρόβλημα για τους ενδιαφερόμενους, ωστόσο αυτή την περίοδο στο νησί οι ιδιωτικοί φύλακες θεωρούνται είδος προς εξαφάνιση καθώς παρά την ισχυρή παρουσία αρκετών επίσημων και ανεπίσημων ομάδων σεκιούριτι είναι τόσο μεγάλη η ζήτηση που είναι σχεδόν αδύνατον να εξυπηρετηθούν όλοι. Γι’ αυτό και τα ταξιδιωτικά γραφεία αναγκάζονται να επιστρατεύσουν φίλους και γνωστούς, οι οποίοι χωρίς καμία εκπαίδευση καλούνται να εκτελέσουν χρέη φύλακα στις βίλες, λειτουργώντας στην ουσία σαν ανθρώπινα σκιάχτρα για να δείξουν ότι υπάρχει κάποιος μέσα την ώρα που οι πελάτες έχουν βγει να διασκεδάσουν.

Στο αστυνομικό δελτίο καταγράφονται απίθανα περιστατικά, με κοινό χαρακτηριστικό το απύθμενο θράσος που επιδεικνύουν τα μέλη των συμμοριών που λυμαίνονται στο νησί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα συνέβησαν πριν από μερικές μέρες σε μία από τις βίλες με κόστος ενοικίασης χιλιάδες ευρώ ανά εβδομάδα: η πελάτισσα που την είχε μισθώσει κοιμόταν όταν οι επιτήδειοι βρήκαν τον τρόπο να τρυπώσουν χρησιμοποιώντας λοστό για να παραβιάσουν την πόρτα. Η ένοικος ξύπνησε από τον θόρυβο και έπεσε πάνω στον κλέφτη ο οποίος τράπηκε σε φυγή έχοντας προλάβει να αρπάξει 1.500 ευρώ μέσα από μια τσάντα η οποία ήταν ακουμπισμένη στην εξωτερική τραπεζαρία.

Μην μπορώντας όμως από τον φόβο της να παραμείνει στο σπίτι, πήγε να κοιμηθεί σε φιλικό της πρόσωπο που βρισκόταν στο νησί. Τότε λοιπόν ο κλέφτης που, όπως φάνηκε, συνέχισε να παρακολουθεί το σπίτι και τις κινήσεις της ενοίκου, βλέποντάς τη να φεύγει ξαναμπήκε μέσα αφαιρώντας της το διαβατήριο και χρήματα που είχε αφήσει σε άλλο δωμάτιο. Η παραβίαση έγινε αυτή τη φορά από το παράθυρο. Ο θρασύτατος δράστης επιχείρησε να μπει και τη μεθεπόμενη μέρα στο σπίτι, επιχειρώντας να εισβάλει στο δωμάτιο για τους καλεσμένους, όπου τελικά εντοπίστηκε από την ίδια και τους φίλους της. Ωστόσο ο κλέφτης κατάφερε να τους απωθήσει και εξαφανίστηκε.

Την ίδια ώρα οι επιχειρηματίες του νησιού προσπαθούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να αντιμετωπίσουν από μόνοι τους το οργανωμένο έγκλημα. Δημιουργούν κλειστά γκρουπ επικοινωνίας στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, όπου ανταλλάσουν πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο προσώπων που θεωρούνται ύποπτα σε ό,τι έχει να κάνει με τη διακίνηση ναρκωτικών αλλά και σε σχέση με κλοπές.

Απαντες θεωρούν ότι για να αντιμετωπιστούν μια και καλή οι συμμορίες που κλέβουν και διακινούν ναρκωτικά, πρέπει από του χρόνου τον Μάιο να έχουν εγκατασταθεί στο νησί τα κλιμάκια της ΟΠΚΕ ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος να οργανωθούν για να προκύψουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Οπως αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» ο ιδιοκτήτης της εταιρείας σεκιούριτι Target Χρήστος Γάτσης, η ιδιαιτερότητα της Μυκόνου έχει να κάνει με το γεγονός ότι στο νησί καταφθάνουν διεθνούς εμπειρίας και τεχνογνωσίας κλέφτες. Με κλεισμένα εισιτήρια για διαμονή το πολύ μιας εβδομάδας ώστε να μην κινήσουν υποψίες, μπαίνουν κάθε μέρα και σε διαφορετική βίλα. Σε αυτό τους βοηθά η μελέτη που κάνουν μέσω του Google Maps ώστε να αξιολογήσουν τις χωροταξικές αδυναμίες αλλά και το από πού μπορούν να μπουν χωρίς να τους αντιληφθούν. Η συγκεκριμένη κατηγορία κλεφτών είναι 100% επαγγελματίες. Παράλληλα όμως υπάρχουν και συμμορίες που έχουν επαφές με πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στους τουρίστες, όπως οδηγούς και concierge, καθώς και με το προσωπικό καθαριότητας στις βίλες, αξιοποιώντας τις πληροφορίες που τους προσφέρουν αντί αμοιβής φυσικά.

protothema.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook