Τζεφ Μπέζος: Έχασε 13,5 δισ. δολάρια σε μια μέρα και παραμένει ο πλουσιότερος στον κόσμο

Τα αποτελέσματα της Amazon.com για το β΄τρίμηνο κρίθηκαν αδύναμα από τους αναλυτές και προκάλεσαν απώλειες στην περιουσία του ιδρυτή της.

Συγκεκριμένα, η καθαρή αξία του Τζεφ Μπέζος μειώθηκε κατά 13,5 δισ. δολάρια μετά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές της Wall Street διεβλεψαν ότι το άλμα πωλήσεων που κατέγραψε η Amazon.com εξαιτίας της πανμδημίας φτάνει στο τέλος του.

Οι μετοχές της Amazon σημείωσαν απώλειες κατά 7,2% στα 3.339,18 δολάρια, μειώνοντας την περιουσία του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας στα 193,6 δισΟυσιαστικά, η πτώση διέγραψε το 80% των ετήσιων κερδών του.

Ωστόσο σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, με τον δεύτερο στη λίστα Έλον Μασκ της Tesla να τον ακολουθεί με απόσταση… 8 δισ. δολαρίων.

Η εβδομάδα που πέρασε είχε μικτά πρόσημα για τους δισεκατομμυριούχους της τεχνολογίας της Αμερικής. Κάποιοι όπως οι Sergey Brin και Larry Page, συνιδρυτές της Alphabet -μητρικής της Google- αύξησαν την καθαρή τους αξία.

Από την άλλη πλευρά τα ισχυρά αποτελέσματα της Microsoft και της Facebook δεν μεταφράστηκαν σε ραγδαία αύξηση του πλούτου για τους δισεκατομμυριούχους μετόχους τους.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα εξηγούσε το όραμά του για το Facebook και την εξέλιξή του σε ένα «metaverse», έχασε 5,4 δισ. δολάρια την Πέμπτη, καθώς οι μετοχές της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες σε διάστημα δύο μηνών.

newmoney.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΚρήτη | Βρέθηκε θετικός αλλά δεν είχε οδηγίες για το πού θα περάσει το βράδυ!
Επόμενο άρθροΕξαδάκτυλος: Όλοι θα συναντηθούμε με τον ιό – Να εμβολιαστούν οι άνω των 50

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ