Τζανάκης: Πότε «πρασινίζει» η χώρα; – Τα δύο σενάρια | Video

τζανάκης-πότε-πρασινίζει-η-χώρα-τ-1224488

Τα δύο σενάρια που η χώρα θα πρασινίσει αλλάζοντας τα δεδομένα και στον τουρισμόπαρουσίασε μιλώντας στο Open tv o καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή και το μαθηματικό του μοντέλο στο ευχάριστο σενάριο η χώρα στις 17 Ιουνίου θα πιάσει τον δείκτη 150 που είναι ο δείκτης που βάφει μια χώρα πράσινη στον χάρτη που εκδίδει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC). Αυτός ο δείκτης αντιστοιχεί στα 1.145 κρούσματα ανά ημέρα για διάρκεια λίγων ημερών ώστε να αντανακλαστεί η μείωση.

Το πιθανότερο, ωστόσο, σενάριο είναι να πιάσει η χώρα αυτό το όριο μετά τις τις 26 Ιουνίου, μετά και το άνοιγμα των δραστηριοτήτων. «Δεν είναι απίθανο όμως να το πετύχουμε και νωρίτερα εφόσον προσέξουμε και εφόσον δεν έχουμε κάποια σοβαρή επιπλοκή. Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι ένα νούμερο που με αφήνει ευχαριστημένο. Θα προτιμούσαν να είχαν πέσει στα 500 ή στα 400 όπως η Πορτογαλία» δήλωσε ο κ. Τζανάκης.

Πότε θα πέσουν τα κρούσματα στα 400 – 500

Όπως εξήγησε ο καθηγητής πνευμονολογίας το κύμα στην Πορτογαλία ήταν σφοδρό αλλά μικρότερο σε σχέση με την Ελλάδα. Η Πορτογαλία είχε 10.000 κρούσματα την μέρα και είχε 400 νεκρούς καθημερινά για διάστημα ενός μηνός. Στη συνέχεια πήραν πολύ αυστηρά μέτρα τα οποία τήρησαν οι κάτοικοι, μειώνοντας τα κρούσματα κατά 1.200% σε ένα μήνα. «Όπως μας δείχνουν τα δεδομένα και αν συνεχίσει η πτωτική πορεία μέσα τον Ιούλιο θα φτάσουμε τα κρούσματα της Πορτογαλίας.

Εξάλλου, κάθε 5% αύξηση του εμβολιασμού- σε ποσοστό πάνω από το 30% του συνόλου του πληθυσμού-μας δίνει 200-300 κρούσματα» κατέληξε ο κ. Τζανάκης.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook