Τυχερά παιχνίδια: Πώς θα φορολογούνται τα κέρδη – Τι αλλάζει και από πότε

τυχερά-παιχνίδια-πώς-θα-φορολογούντα-1168587

Αλλαγές θα υπάρξουν στον τρόπο φορολόγησης των κερδών από τυχερά παίγνια από την 01/03/2021 και έπειτα, σύμφωνα με τον Ν. 4764/23-12-2020.

Πιο αναλυτικά, προβλέπονται αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των εξής κατηγοριών τυχερών παιγνίων:

α) τα κέρδη από τα τυχερά παίγνια που εκμεταλλεύεται η ΟΠΑΠ ΑΕ (περιλαμβανομένων αυτών που διεξάγονται μέσω των παιγνιομηχανημάτων)

β) τα κέρδη από τα τυχερά παίγνια που διεξάγουν αδειοδοτημένοι πάροχοι

γ) τα κέρδη από αμοιβαίο ιπποδρομιακό στοίχημα που διεξάγουν αδειοδοτημένοι πάροχοι

Η Ε.Ε.Ε.Π. είναι υπεύθυνη για την έκδοση αδειών στους παρόχους. Οι άδειες είναι προσωποπαγείς και απαγορεύεται η μεταβίβαση, παραχώρηση, εκμίσθωση ή συνεκμετάλλευση.

Να σημειωθεί πως κέρδος από τυχερό παίγνιο είναι το ποσό που πληρώνεται ή πιστώνεται στον παίκτη ως αποτέλεσμα του τυχερού παιγνίου, αφαιρουμένου του ποσού που κατέβαλε για την συμμετοχή του στο παίγνιο αυτό.

Ο υπολογισμός του φόρου για τις κατηγορίες κερδών που αναφέρονται ανωτέρω, θα γίνεται πλέον βάσει της αναφερόμενης κλίμακας, ανάλογα με το ποσό των κερδών.

Μέρος των εσόδων από την συγκεκριμένη κατηγορία φόρων θα χρησιμοποιείται για την χρηματοδότηση αθλητικών ομάδων. Αναμένεται η έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα καθορίζονται οι δικαιούχοι (προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν θα αφορά μόνο τις ομάδες ποδοσφαίρου), ο τρόπος κατανομής και κάθε άλλη απαραίτητη λεπτομέρεια εφαρμογής της διάταξης. Δεδομένο είναι πάντως πως διευρύνεται η φορολογική βάση, μιας και τα κέρδη θα φορολογούνται ανά δελτίο και όχι ανά στήλη όπως μέχρι τώρα.

enikonomia.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook