TUI Holiday Atlas 2022 | Κρήτη επιλέγουν οι Ευρωπαίοι φέτος – Η εικόνα ανά αγορά

tui-holiday-atlas-2022-κρήτη-επιλέγουν-οι-ευρωπαίοι-φέτ-1127686

H Ελλάδα και η Ισπανία είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί διακοπών για τους Ευρωπαίους το εφετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με το TUI Holiday Atlas Summer 2022, που καταγράφει τις προτιμήσεις των πελατών του ομίλου TUI σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές, όπου έχει παρουσία.

Ο πιο δημοφιλής προορισμός είναι η Κρήτη. Στο top 5 των κορυφαίων προορισμών περιλαμβάνονται επίσης η Μαγιόρκα (δεύτερη) και ακολουθούν τα Κανάρια Νησιά, η Ρόδος και η Αττάλεια.

Η Ελλάδα, όπως υπογραμμίζεται, συνεχίζει να έχει την περσινή ισχυρή δυναμική και προτιμάται ιδιαίτερα από επισκέπτες από τις σκανδιναβικές χώρες και τη Γαλλία. Εκτός από την Κρήτη, μεγάλη ζήτηση έχουν η Ρόδος και η Κως.

Στην Ισπανία κυριαρχούν οι Βαλεαρίδες Νήσοι και ιδιαίτερα η Μαγιόρκα. Η Μαγιόρκα παραμένει ο αγαπημένος προορισμός για τους Γερμανούς επισκέπτες, ενώ συνολικά η Ισπανία είναι νούμερο ένα για τους Βέλγους.

Η Τουρκία κάνει φέτος δυναμικό comeback, έχοντας την ιδιαίτερη προτίμηση από τους Βρετανούς, τους Ολλανδούς και τους Γερμανούς τουρίστες. Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί είναι η Αττάλεια και η Τουρκική Ριβιέρα.

Αναλυτικά οι προτιμήσεις ανά χώρα, σύμφωνα με το TUI Holiday Atlaw 2022:

Μεγάλη Βρετανία: Οι Βρετανοί παραθεριστές κατευθύνονται φέτος στην Τουρκική Ριβιέρα, ιδιαίτερα στο Νταλαμάν και ακολουθούν η Αίγυπτος και η Ελλάδα. Οι Βρετανοί επιλέγουν επίσης προορισμούς μακρινών αποστάσεων όπως το Μεξικό και η Φλόριντα, ο Μαυρίκιος και οι Μαλδίβες, γεγονός που αποτελεί ισχυρή ένδειξη της σταδιακής επιστροφής των προορισμών μεγάλων αποστάσεων.

Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία: Οι Γερμανοί τουρίστες επιλέγουν ξεκάθαρα Μεσόγειο. Η Μαγιόρκα είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος προορισμός για τους Γερμανούς τουρίστες. Ακολουθεί η Αττάλεια που κάνει δυναμική επιστροφή. Η Κρήτη είναι η τρίτη πιο δημοφιλής επιλογή για τους Γερμανούς και ακολουθούν η Ρόδος και η Κως.

Λόγω των καλών κρατήσεων, που ήδη έχει η ΤUI για τις διακοπές του Πάσχα σε αυτά τα τρία ελληνικά νησιά, ο μεγάλος τουρ οπερέιτορ ξεκινά νωρίτερα φέτος τη θερινή σεζόν στη χώρα μας με πτήσεις στις αρχές Απριλίου.

Η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και στην Αυστρία. Επιπλέον, οι πελάτες της Αυστριακής TUI επιλέγουν φέτος την Αττάλεια και αμέσως μετά τις ακτές της Κροατίας στην Αδριατική, που που είναι και πάλι ένας από τους πέντε πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών για τους Αυστριακούς παραθεριστές φέτος.

Ο κορυφαίος προορισμός για τους επισκέπτες της TUI από την Ελβετία είναι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, ειδικά το νησί της Κω, ακολουθούμενο από τη Μαγιόρκα και την Αττάλεια. Οι κρατήσεις για διακοπές στην Τουρκία και την Ισπανία έχουν διπλασιαστεί σε σύγκριση με πέρυσι.

Σκανδιναβικές χώρες: Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η Ελλάδα είναι ο νούμερο ένα προορισμός για Φινλανδούς, Δανούς, Νορβηγούς και Σουηδούς. Ιδιαίτερα η Κρήτη, η Ρόδος και το νησί της Σάμου έχουν ζήτηση στους Βορειοευρωπαίους και ακολουθούν η Μαγιόρκα και η Αττάλεια. Εκτός από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Τουρκία, η Κροατία και η Κύπρος συγκαταλέγονται στους πέντε δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών φέτος. Μεταξύ των Σουηδών και Φινλανδών επισκεπτών της TUI, η Κύπρος κατατάσσεται δεύτερη σε κρατήσεις μετά την Ελλάδα.

Ολλανδία: Στην Ολλανδία, η Τουρκία έχει σημειώσει σημαντική αύξηση στις κρατήσεις. Η χώρα είναι παραδοσιακά ένας πολύ δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Ολλανδούς ταξιδιώτες. Εκτός από την Τουρκική Ριβιέρα, οι Ολλανδοί φέτος ταξιδεύουν και στη Μαγιόρκα, στα ελληνικά νησιά και στην Πορτογαλία. Οι Ολλανδικές Αντίλλες, με τα νησιά Αρούμπα, Μποναίρ και Κουρασάο, είναι επίσης πολύ δημοφιλείς φέτος.

Βέλγιο: Η Ισπανία είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους πελάτες της TUI Βελγίου την ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν. Προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για ισπανικούς προορισμούς, η TUI Belgium αύξησε περαιτέρω την ικανότητα πτήσης αναπτύσσοντας πρόσθετα ή μεγαλύτερα αεροσκάφη – ειδικά στην Τενερίφη, τη Γκραν Κανάρια και την Κόστα ντελ Σολ.

Εκτός από την Ισπανία, πολύ δημοφιλής στους Βέλγους είναι και η Ελλάδα. Το ένα τέταρτο των Βέλγων επισκεπτών της TUI πετάει φέτος στα ελληνικά νησιά. Η επιστροφή της Τουρκίας είναι επίσης εντυπωσιακή, με περίπου 20% περισσότερες κρατήσεις από ό,τι την ίδια περίοδο το 2019 πριν από την κρίση. Η Τουρκική Ριβιέρα, όπως αναφέρεται, εντυπωσιάζει με υψηλής ποιότητας all-in θέρετρα και εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής. Η Τυνησία περιλαμβάνεται επίσης στο top5 των δημοφιλών προορισμών των Βέλγων.

Γαλλία: Όπως και πέρυσι, η Ελλάδα είναι και πάλι ο κορυφαίος προορισμός για τους Γάλλους πελάτες της TUI – ειδικά η ηπειρωτική Ελλάδα και η Κρήτη. Οι Γάλλοι επισκέπτες της TUI προσελκύονται επίσης από τη Σικελία, τις Βαλεαρίδες Νήσους και τα Κανάρια Νησιά. Τα κλαμπ ξενοδοχεία της TUI με τις επωνυμίες Club Marmara και Lookéa είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους Γάλλους επισκέπτες της TUI. Εννέα ακόμη ξενοδοχεία θα προστεθούν στα 26 κλαμπ ξενοδοχεία παγκοσμίως φέτος.

Διακοπές υψηλότερης αξίας φέτος

Συνολικά, είδαμε καλή ζήτηση σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες τις τελευταίες εβδομάδες και ταυτόχρονα μια τάση προς διακοπές υψηλότερης αξίας, τονίζει η TUI.

Οι επισκέπτες της TUI σχεδιάζουν υψηλότερο προϋπολογισμό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Στα τέλη Ιανουαρίου, οι μέσες τιμές για το καλοκαίρι ήταν υψηλότερες σε σχέση με το προηγούμενο έτος κατά 22%. Και αυτό γιατί υπάρχει αυξημένη ζήτηση για περισσότερες πρόσθετες υπηρεσίες, όπως αναβαθμίσεις στην κατηγορία ξενοδοχείων ή δωματίων, καθώς και εκδρομές και δραστηριότητες στις περιοχές διακοπών.

Αναμένουμε το καλοκαίρι του 2022 να είναι κοντά στα προ κρίσης επίπεδα, υπογραμμίζει η TUI.

tornosnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook