Τσουρέκι γεμιστό με γραβιέρα και μπέικον

τσουρέκι-γεμιστό-με-γραβιέρα-και-μπέι-1428770

Ποιος είπε πως τα τσουρέκια είναι μόνο γλυκά; Φτιάχνουμε νόστιμα αλμυρά τσουρέκια με γραβιέρα και μπέικον

Υλικά

550γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

30γρ. φρέσκια μαγιά

250ml γάλα, χλιαρό

50ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1 κουτ. γλυκού αλάτι

250γρ. γραβιέρα πικάντικη, σε μικρούς κύβους

200γρ. μπέικον, σε μικρούς κύβους

Για επάλειψη: 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο

Διαδικασία

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη μέσα στο χλιαρό γάλα. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ρίχνουμε στο κέντρο το μείγμα της μαγιάς. Ανακατεύουμε μέχρι το αλεύρι να απορροφήσει όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το αυγό, το ελαιόλαδο και το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή και ελαστική. Σκεπάζουμε το ζυμάρι με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.

Ξαναζυμώνουμε για λίγο και κόβουμε τη ζύμη σε 3 ίσα κομμάτια. Με τον πλάστη, ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε μια ορθογώνια λωρίδα. Βάζουμε στο κέντρο της το 1/3 της γραβιέρας και το 1/3 του μπέικον. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μπαστούνι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα άλλα δύο κομμάτια ζύμης. Πλέκουμε τα τρία μπαστούνια σε κοτσίδα. Βάζουμε τα τσουρέκια σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, τα σκεπάζετε με μια πετσέτα και τα αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.

Τα αλείφουμε με το αυγό ελαφρά χτυπημένο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά. Μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λεπτά.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook