Τσουχτερά πρόστιμα σε βενζινάδικα για αθέμιτη κερδοφορία – Στα 140.000 ευρώ τα «ραβασάκια»

τσουχτερά-πρόστιμα-σε-βενζινάδικα-γι-390787

Διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 138.725,44 ευρώ επιβάλλονται, με αποφάσεις του Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Κώστα Σκρέκα στην εταιρεία «AUTOPLUS ACCESSORIES AEEEΕ» και σε 12 πρατήρια υγρών καυσίμων καθώς σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021).

Συγκεκριμένα, επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα για διάθεση προϊόντων και καυσίμων με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους του επιτρεπομένου από την νομοθεσία

  • στην εταιρεία «AUTOPLUS ACCESSORIES AEEEΕ» ύψους 78.725,44 ευρώ
  • και σε 12 πρατήρια υγρών καυσίμων, 9 στην Κεφαλλονιά και 2 στη Θεσσαλονίκη και 1 στην Αττική συνολικού ύψους 60.000 ευρώ.

Κώστας Σκρέκας: Επιβάλλουμε πρόστιμα που προσεγγίζουν τις 140.000 ευρώ

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκρέκας επισήμανε:

«Οι αυστηροί έλεγχοι στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας για την αισχροκέρδεια αποδίδουν καρπούς. Επιβάλλουμε πρόστιμα που προσεγγίζουν τις 140.000 ευρώ σε 13 επιχειρήσεις στον τομέα των καυσίμων και των ειδών αυτοκινήτου αποδεικνύοντας ότι το Δημόσιο με τους ελεγκτικούς του μηχανισμούς ασκεί με αποτελεσματικότητα τον εποπτικό του ρόλο στην αγορά προς όφελος των καταναλωτών.

Θέλω για ακόμη μια φορά να τονίσω ότι σ’ αυτήν την δύσκολη συγκυρία χρειάζεται όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν την ελληνική οικογένεια. Ως Κυβέρνηση πιστεύουμε στην ελεύθερη, όχι στην ασύδοτη αγορά και ως Υπουργείο Ανάπτυξης υλοποιούμε τη ρητή εντολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη να είμαστε απόλυτα αυστηροί απέναντι στους παραβάτες».

Επισημαίνεται ότι βάσει της κείμενης νομοθεσίας η δημοσιοποίηση της εμπορικής επωνυμίας των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα ισχύοντα μέτρα περιστολής φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας λαμβάνει χώρα στις περιπτώσεις που το διοικητικό πρόστιμο υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ ή πρόκειται για υπότροπη εταιρεία, ανεξαρτήτως ύψους προστίμου.

Κατά των αποφάσεων επιβολής προστίμου χωρεί προσφυγή ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων, εντός της προβλεπόμενης από την κείμενη νομοθεσία προθεσμίας.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook