Τσιτσιπάς: Αποκλεισμός σοκ από τον Ράονιτς στο Αυστραλιανό όπεν

τσιτσιπάς-αποκλεισμός-σοκ-από-τον-ράο-987604

Oτι ξεκινάει με γκρίνια τελειώνει με πόνο. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε πολύ κακή εμφάνιση απέναντι στον Καναδό Μίλος Ράονιτς και αποχαιρέτησε πρόωρα το Αυστραλιανό όπεν.

Ο 29χρονος Ράονιτς  βρέθηκε σε φοβερή μέρα και με όπλο το σερβίς του επικράτησε με 7-5, 6-4, 7-6 (2) και προκρίθηκε στον Δ΄γύρο. Ο Τσιτσιπάς έκλεισε άδοξα την πορεία του στο κορυφαίο τουρνουά που θα την θυμόμαστε περισσότερο για την δυσαρέσκεια του απέναντι στους ομογενείς στην πρεμιέρα του τουρνουά. Πάντως και σήμερα στην είσοδο των Ελλήνων σημειώθηκε μικροένταση με τους υπεύθυνους ασφαλείας.

Με 19 άσσους

Είναι εντυπωσιακό πως ο Ράονιτς πήρε 19 άσσους στον αγώνα, έναντι μόλις 9 του Τσιτσιπά σε αγώνα τριών σετ.

Ολα άρχισαν να στραβώνουν μετά το 9ο γκέιμ του 1ου σετ. Μέχρι και εκεί ο Τσιτσιπάς ήταν μπροστά με 5-4 και μπήκε για να κάνει το μπρέικ στο γκέιμ που θα του έδινε το σετ.

Ο Ράονιτς όμως έδωσε τα ρέστα του και παρότι μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε απειλήσει με το σερβίς του επικράτησε 40-15 και ισοφάρισε.

Με το ίδιο σκορ πήρε και το επόμενο γκέιμ κάνοντας μπρέικ για το 6-5 και τελείωσε άνετα το σετ με 7-5.

Η αρχή του τέλους

Αυτή ήταν και η αρχή του τέλους για τον Τσιτσιπά στο Αυστραλιανό όπεν καθώς στο 2ο σετ ο Καναδός εκμεταλλεύτηκε τον ξέφρενο ρυθμό του και μπήκε με νέο μπρέικ από το 1ο γκέιμ. Συντήρησε το μικρό αλλά πολύτιμο προβάδισμα του, ο Τσιτσιπάς δεν έδειξε δυνατός για να κάνει κάποιο μπρέικ και έτσι φτάσαμε στο 6-4 και στο 2-0 σετ.

Η νίκη του Καναδού σφραγίστηκε στο 3ο σετ όπου έκαμψε κάθε προσπάθεια του Τσιτσιπά για ανατροπή. Για την ακρίβεια παίστηκε ένα «προβλέψιμο» σετ χωρίς μπρέικ, ο Ράονιτς κράτησε το σερβίς του και μετά το 6-6 οδήγησε τον αγώνα στο τάι μπρέικ. Εκεί έδωσε τη χαριστική βολή στον 21χρονο Ελληνα τενίστα και με σερί 6-0 πόντων έκανε το 6-1 και επικράτησε 7-2 πανηγυρίζοντας έξαλλα. Στον επόμενο γύρο ο Ράονιτς (Νο35) θα αντιμετωπίσει τον Κροάτη Μαρίν Τσίλιτς (Νο39).

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook