Τσίπρας: Τουλάχιστον μια δημόσια τράπεζα – Κατώτατος μισθός 800 ευρώ

τσίπρας-τουλάχιστον-μια-δημόσια-τράπ-1284811

Κατάργηση τις εισφοράς αλληλεγγύης υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, για όλους τους πολίτες που έχουν εισόδημα ως 40.000 ευρώ. Δεσμεύτηκε ακόμα για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ενώ υποσχέθηκε και διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στην πανδημία, μαζί με κατάργηση του πτωχευτικού κώδικα Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στα θέματα εργασίας ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε «οργή και αποτροπιασμό για την εταιρεία που εκμεταλλεύτηκε τον άθλιο νόμο για τα εργασιακά και να οδηγήσει τους εργαζόμενους σε καθεστώς δουλείας», ανακοίνωσε πως στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προβλέπεται «αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ» και τόνισε:

«Θα καταργήσουμε το νόμο Χατζηδάκη και θα δημιουργήσουμε ισχυρό σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων. Θα αποκαταστήσουμε το ιερό δικαίωμα στην απεργία και θα εφαρμόσουμε πιλοτικά το 35ωρο.»

Ακόμα μίλησε για επαναφορά της προστασίας πρώτης κατοικίας και αγροτικής γης, μαζί με ειδική ενίσχυση για τους αγρότες.

Υποσχέθηκε ακόμα μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης στα κατώτατα όρια που επιτρέπει η ΕΕ, για να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας.

Ακόμα, τόνισε ότι θα υπάρξει ρύθμιση της αγοράς ενέργειας και επαναφορά του κοινωνικού τιμολογίου στο ρεύμα.

Επίσης, δήλωσε ότι το δημόσιο θα ανακτήσει τον έλεγχο τουλάχιστον μιας τράπεζας για να μπορεί να ασκεί αναπτυξιακή πολιτική.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook