Τσίπρας: Την άλλη Κυριακή κάποιοι θα προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα | Video

τσίπρας-την-άλλη-κυριακή-κάποιοι-θα-πρ-1691034

Προσκλητήριο Τσίπρα στους προοδευτικούς πολίτες για «μονομέτωπο» κατά της χειρότερης Δεξιάς

Σε μία εντυπωσιακή για το μέγεθός της συγκέντρωση στον Βόλο μίλησε το απόγευμα του Σαββάτου (13/5) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θέτοντας τα διλήμματα των εκλογών και υπογραμμίζοντας την ανάγκη που έχει ο τόπος για δικαιοσύνη παντού.

«Το δίλημμα των εκλογών είναι Μητσοτάκης ή αλλαγή. Μητσοτάκης ή δικαιοσύνη. Κυβέρνηση ασυδοσίας, ή κυβέρνηση συνεργασίας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τον Βόλο όπου πραγματοποίησε περιοδεία, τονίζοντας παράλληλα με νόημα ότι «την άλλη Κυριακή κάποιοι θα προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα».

«Η αλλαγή έρχεται. Την άλλη Κυριακή κάποιοι θα προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Αλλά εμείς θα ξεκινάμε το μεγάλο και δύσκολο έργο να αποκαταστήσουμε τη κοινωνική συνοχή και τη δικαιοσύνη, παντού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πυρά Τσίπρα κατά Μητσοτάκη για έπαρση

«Και πάλι σήμερα η Μαγνησία θα πρωτοστατήσει για να ξανάρθει η δικαιοσύνη στον τόπο μας. Η σημερινή σας παρουσία εδώ το αποδεικνύει», τόνισε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Είπε κάτι σήμερα ο κ. Μητσοτάκης. Υλοποιήσαμε στο ακέραιο το πρόγραμμά μας, είπε πριν λίγες ώρες. Η έπαρση, είναι η αλήθεια, ποτέ δεν του έλειπε. Ας δούμε λοιπόν αυτό το ακέραιο που αφήνει πίσω της μια τετραετία Μητσοτάκη. Επιτελικό κράτος της ληστείας δημόσιου χρήματος, του ρουσφετιού και του κομματισμού. Κακοποίηση του κράτους δικαίου, υποκλοπές και συγκάλυψη. 50 δισ. μεγαλύτερο δημόσιο χρέος, αυτά τα τέσσερα χρόνια. 40 δισ. μεγαλύτερο ιδιωτικό χρέος. 4.250.000 Έλληνες, η μισή Ελλάδα-, να χρωστάει, να έχει μη εξυπηρετούμενες οφειλές στις τράπεζες, στην Εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία. 700.000 νοικοκυριά να αγωνιούν αν αύριο θα χάσουν το σπίτι τους στους πλειστηριασμούς. Διότι, 700.000 ενυπόθηκες κατοικίες βρίσκονται τούτη την ώρα στα χέρια των funds. 37.000 νεκροί από την πανδημία. Που πολλοί θα μπορούσαν να έχουν σωθεί. Στις πρώτες θέσεις σε θανάτους ανά εκατομμύριο η Ελλάδα στον κόσμο».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, «οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι. Με ουρανοκατέβατα κέρδη, που δεν απαιτούσαν καμιά επένδυση και δεν έδωσαν ούτε μια θέση εργασίας. Οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι και οι μεσαίοι φτωχοί. Η κοινωνική συνοχή θρυμματίστηκε».

«Οι υποκλοπές δεν είναι λάθος, είναι κακούργημα»

«Εκτός από όλα αυτά όμως, αφήνει όμως πίσω του και μια βαθιά πληγή στη Δημοκρατία. Τραυμάτισε σοβαρά τη δημοκρατία ο κύριος Μητσοτάκης. Οι υποκλοπές δεν είναι λάθος. Δεν είναι παράλειψη. Είναι κακούργημα. Είναι έγκλημα. Που το ομολόγησε μάλιστα πριν λίγες μέρες στο ντιμπέιτ. Κι ακόμα χειρότερο έγκλημα η απόπειρα συγκάλυψης. Εννιά μήνες κρύβεται και δέκα μέρες πριν τις εκλογές, σε ζωντανή σύνδεση, αναγνώρισε ο ίδιος τα ψέματά του και την ενοχή του», πρόσθεσε ο ίδιος και συνέχισε:

«Σε ποια κανονική ευρωπαϊκή χώρα θα είχε γίνει αυτή η δημόσια ομολογία και δεν θα είχε παραιτηθεί αυτός που ομολόγησε; Σε ποια κανονική ευρωπαϊκή χώρα η δικαιοσύνη θα είχε μείνει άπραγη μπροστά σε αυτή την εξόφθαλμη καταστρατήγηση της δημοκρατίας και των θεσμών; Όλες οι δυτικές δημοκρατίες βασίζονται σε έναν απλό κανόνα: Εάν σέβεσαι το Σύνταγμα και τους νόμους, μένεις. Αν παραβιάζεις το Σύνταγμα και τους νόμους, φεύγεις».

Τι σημαίνει ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνέχεια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται δικαιοσύνη. Χρειάζεται αλλαγή. Και σήμερα, πιο πολύ ίσως από κάθε άλλη φορά, η αλλαγή και η δικαιοσύνη χρειάζονται τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν υπάρχει ήττα του Μητσοτάκη χωρίς νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει αλλαγή χωρίς αποφασιστική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ».

«Και ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει τέσσερα πράγματα.

Αύξηση μισθών.

Μείωση τιμών.

Ρύθμιση χρεών.

Ένα δίκαιο, αποτελεσματικό, ισχυρό, κοινωνικό κράτος δίπλα στον πολίτη».

Η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία της προοδευτικής διακυβέρνησης

«Αυτό είναι το δικό μας πρόγραμμα, το Συμβόλαιο της Αλλαγής. Αυτό το συμβόλαιο έχει 11 άρθρα, αλλά έναν βασικό όρο. Τη δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη για όλους. Δικαιοσύνη παντού», είπε στην ομιλία του και εξήγησε:

«Και έσπευσαν οι αντίπαλοι μας να βάλουν τιμοκατάλογο στη δικαιοσύνη. Αλλά ας το ομολογήσουμε. Η δικαιοσύνη όντως κοστίζει. Γιατί να το κρύψουμε άλλωστε; Θα είναι μεγάλο το κόστος για τα funds. Θα είναι μεγάλο το κόστος για τα καρτέλ της ενέργειας και για τους μετόχους των τραπεζών, που δεν θα μοιράσουν υπερκέρδη».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε τις πρώτες νομοθετικής πρωτοβουλίες της προοδευτικής διακυβέρνησης:

«Από τις πρώτες μέρες της προοδευτικής διακυβέρνησης και πριν καν συγκροτηθεί η Βουλή θα καταθέσουμε μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου με τρία άρθρα.

Το πρώτο άρθρο προβλέπει την αναστολή όλων των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, μέχρι να νομοθετηθεί το σχέδιο της ολοκληρωμένης προστασίας της ιδιοκτησίας από τα χρέη.

Το δεύτερο άρθρο προβλέπει τη μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα τρόφιμα στον κατώτερο συντελεστή στο 6% και σε μηδενικό συντελεστή για τα τρόφιμα άμεσης ανάγκης: το ψωμί, το παιδικό γάλα, τις παιδικές τροφές. Βεβαίως τη μείωση επίσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, στον κατώτατο συντελεστή που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τη μη καταβολή του για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Το τρίτο άρθρο έχει να κάνει με τα παιδιά μας που είναι τώρα στη 3η Λυκείου και τούτη την ώρα δίνουν το δικό τους αγώνα για το μέλλον τους, για τις σπουδές τους: καταργούμε τους φραγμούς στις σπουδές τους από αυτές τις πανελλαδικές εξετάσεις. 20.000 παιδιά περισσότερα θα έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν σε δημόσια πανεπιστήμια», είπε.

«Κυβέρνηση ασυδοσίας ή κυβέρνηση συνεργασίας»

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το δίλημμα των εκλογών: «Το δίλημμα των εκλογών είναι Μητσοτάκης ή αλλαγή. Μητσοτάκης ή δικαιοσύνη. Κυβέρνηση ασυδοσίας, ή κυβέρνηση συνεργασίας», είπε.

«Βολιώτες και Βολιώτισσες, θέλω να κλείσω με αυτό: Ήρθε ο καιρός να επιστρέψει και στον τόπο σας η δικαιοσύνη. Γι’ αυτό θα επανεξετάσουμε με όρους δημόσιου συμφέροντος, την διαδικασίαιδιωτικοποίησης του μοναδικού μεγάλου και κερδοφόρου εμπορικού λιμένα που έχει μείνει σε δημόσιο έλεγχο. Και θα αποδώσουμε στον Δήμο το μέρος της χερσαίας ζώνη που του αναλογεί. Δεν θα επιτρέψουμε τις εγκαταστάσεις LNG μέσα στον Παγασητικό, γιατί αποτελούν κίνδυνο για τις κατοικημένες περιοχές που υπάρχουν σε όλη την ακτογραμμή», τόνισε και πρόσθεσε:

«Kαι θα προχωρήσουμε στην ενίσχυση στελέχωση, και επέκταση των ΤΟΜΥ, των Κέντρων Υγείας αλλά και του Νοσοκομείου, όχι μόνο στην πόλη σας αλλά με ιδιαίτερη προσοχή στις νησιωτικές δομές υγείας στην περιοχή. Και τέλος, θέλω να θυμίσω πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέστησε με τις πολιτικές της για την Παιδεία το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το πιο επιτυχημένο υπόδειγμα συμβολής στην ανάπτυξη αυτής εδώ της περιφέρειάς. Με εκατομμύρια ευρώ τρέχουσες επενδύσεις σε υποδομές, με συμβολή στην καινοτομία και τις νεοφυείς επιχειρήσεις της τάξης εκατομμυρίων ευρώ και με τη ταχύτερη ανάπτυξη στα ερευνητικά αποτελέσματα στη χώρα. Και αυτή να ξέρετε είναι μια παρακαταθήκη που θα τη διαφυλάξουμε και είναι παράδειγμα που θα ακολουθήσουμε και στην υπόλοιπη Ελλάδα».

«Η ευκαιρία να κυβερνήσουμε για πρώτη φορά χωρίς μνημόνια και τρόικες, με το πρόγραμμά μας, είναι ευκαιρία για τη χώρα. Ξέρουμε και μπορούμε. Και είμαι βέβαιος ότι στο ραντεβού με την ιστορία δεν θα λείψει κανείς. Γιατί μας αξίζει να χτίσουμε ξανά το σπίτι μας σε θεμέλια στέρεα. Με αξιοκρατία. Με δικαιοσύνη. Με αξιοπρέπεια. Θα νικήσουμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε:

«Μετά από αυτήν τη συγκέντρωση εδώ στη Μαγνησία, κανείς δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει ποιος θα κερδίσει την άλλη Κυριακή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook