Τσίπρας: Θα ζητήσετε συγγνώμη που αποκαλούσατε τους δημοσιογράφους συμμορία και υπόκοσμο;

τσίπρας-θα-ζητήσετε-συγγνώμη-που-αποκ-1405834

Πείτε του Σαμαρά ότι εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους!

Οι ερινύες της Novartis κυνηγούν τον πρωθυπουργό και ο Αλέξης Τσίπρας δεν του χαρίσθηκε στη Βουλή απαιτώντας να ζητήσει συγγνώμη από όσους συκοφάντησε. Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον Κ. Μητσοτάκη να σταματήσει «να μαδά τη μαργαρίτα» για τις εκλογές και του υπενθύμισε ότι «τη χώρα την αφήσατε δύο φορές χρεοκοπημένη. Μία το 2009 και μία το 2014 – 2015. Εμείς την χώρα σας την αφήσαμε με διαθέσιμα και με ρυθμισμένο χρέος». «Κοιμάστε ήσυχοι γιατί τρώτε από τα έτοιμα 3 χρόνια. Και έχετε το θράσος να κουνάτε και το δάχτυλο από πάνω», είπε.

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο της Novartis ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «ο Αδ. Γεωργιάδης είχε το σθένος να ζητήσει συγγνώμη. Εσείς θα ζητήσετε συγγνώμη όσους είπατε συμμορίτες και υπόκοσμο; Μια συγγνώμη θα πείτε; Σας περιμένουμε».

«Ηγηθήκατε μιας προσπάθειας να καταδιώξετε, να εξοντώσετε όσους ασχολήθηκαν με την υπόθεση. Καμία σκευωρία, καμία συμμορία. Οι μάρτυρες ήταν αξιόπιστοι λέει το βούλευμα. Θα ζητήσετε συγγνώμη ή θα κρύβεστε με τη συνδρομή των ΜΜΕ της 108η θέσης;», ρώτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «ένα έχω να πω. Σκευωρία δεν υπάρχει και με τη βούλα της Δικαιοσύνης. Άρα είμαστε στο σημείο μηδέν. Και τι υπάρχει; Υπάρχει η αποτυχημένη απόπειρά σας να καλύψετε το σκάνδαλο, να φυλακίσετε τους αντιπάλους σας και τους δημοσιογράφους.

Τι άλλο υπάρχει; Τα ερωτήματα του σκανδάλου: Ποιοι δωροδωκήθηκαν; Ποιοι επηρέασαν τους δικαστές; Από που ήρθαν τα αδιευκρίνιστα ποσά;».

«Το σκάνδαλο που επιχειρήσετε να κουκουλώσετε ζητά απαντήσεις. Εμείς, πείτε το στο φίλο σας τον κύριο Σαμαρά, εμείς θα το πάμε μέχρι τέλος. Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Στη δικαιοσύνη δεν χωρούν συμβιβασμοί», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ ζήτησε από τον απουσιάζοντα υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα «να μας απαντήσει τι έγινε με την καταγγελία Μάνδρου ότι ανώτατοι δικαστικοί παραπλάνησαν με διαρροές».

«Ξεχάσατε να αναφέρετε 5 τουλάχιστον λέξεις δεν είπατε τη λέξη ακρίβεια, πληθωρισμός, δεν είπατε τη λέξη βενζίνη και δεν είπατε τη λέξη σκευωρία, Novartis.

H ομιλία σας σήμερα θα είναι πράγματι, όπως θα έλεγε ο Τσακαλώτος, case study», σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας και αναρωτήθηκε: «πως μπορεί κανείς σε 46 λεπτά να κάνει το μαύρο άσπρο και να πει τόσα πολλά ψέματα. Ντυθήκατε σήμερα για να μιλήσετε για την κοινωνική πολιτική, όχι σοσιαλδημοκράτης, ΚΚΕ ντυθήκατε. Μας είπατε ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να αποσαφηνιστεί το πεδίο για τις εκλογές. «Εδώ και πολύ καιρό παίζετε εν ου παικτοίς με τα πάντα. Με τα εθνικά, την Δικαιοσύνη, με την αλήθεια. Και βέβαια και με τις εκλογές. Η κορυφαία διαδικασία των εκλογών έχει γίνει παίγνιο στο καζίνο του καθεστώτος σας. Είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία σήμερα. Να αφήσετε τα πολλά ήξεις αφίξεις και να δώσετε απαντήσεις. Θαρρώ πως με αυτά είστε ο πρώτος που αποτελεί παράγοντα αστάθειας στον τόπο. Εμείς ζητάμε εδώ και 6 μήνες εκλογές», ανέφερε και ζήτησε «να σταματήσετε να μαδάτε την μαργαρίτα και να δώσετε μία απάντηση. Δεν βλέπετε ότι δεν τραβά έτσι η κυβέρνηση; Οι υπουργοί σήκωσαν τα μολύβια και κοιτούν μόνο την επανεκλογή τους. Οι βουλευτές έχουν βάλει μαύρες πλερέζες γιατί γνωρίζουν ότι 1 στους 2 δεν θα εκλεγούν».

Όσον αφορά τα εθνικά ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι η κυρίαρχη αίσθηση είναι η «ανασφάλεια για το σήμερα και το αύριο» και υπενθύμισε «τα 3 απανωτά στραπάτσα σε 10 μέρες. Η μία ήταν η διπλωματική ήττα της χώρας στη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Η δεύτερη ήταν ένα απίστευτο Βατερλό που απογυμνώνει το προεκλογικό και μετεκλογικό αφήγημα της ΝΔ: είναι η απόφαση της Δικαιοσύνης. Και βεβαίως ήταν και το χθεσινό στραπάτσο όπου βρεθήκατε απολογούμενος για τις ντροπιαστικές επιδόσεις της κυβέρνησης στα θέματα δημοκρατίας και ελευθερίας του Τύπου».

Υπογραμμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι «απέναντι στις προκλήσεις του Ερντογάν είμαστε ενωμένοι. Είμαστε ενωμένοι απέναντι στην απόπειρά του να παρέμβει στις εσωτερικές εξελίξεις. Είμαστε ενωμένοι απέναντι σε οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας».

newsbreak.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook