Τσίπρας: Τα «έξυπνα μέτρα» αποδείχθηκαν βλακώδη μέτρα – Τι είπε για εκλογές, διαδηλώσεις και Κουφοντίνα

τσίπρας-τα-έξυπνα-μέτρα-αποδείχθηκ-1193099

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN έδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε λάθος τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και ότι δεν λαμβάνει προφανή μέτρα.

«Έχουμε ενα αποτυχημένο ακορντεόν που το χειριζόμαστε λάθος. Το κλείνουμε όταν δεν χρειάζεται και το ανοίγουμε οταν δεν πρέπει. Και σήμερα αν ανοίξουμε, το μόνο που θα πετύχουμε θα είναι να επιβαρύνουμε ακόμα περισσότερο την κατάσταση στα νοσοκομεία.

Ο πολίτης ακούει ότι διπλασίασαν τις κλίνες ΜΕΘ και ότι είναι 1200. Σήμερα με 600 διασωληνωμένους έχουμε 124 σε λίστα αναμονής. Οι 71 είναι περιστατικά covid. Είναι ψέματα λοιπόν ότι υπάρχουν αυτές οι κλίνες. Αναγκάζουν τους πολίτες να μπαίνουν σε μέσα μεταφοράς όπου ενδεχομένως κολλάνε τον ιό και μετά τους λένε να κάτσουν σπίτι όπου θα μολύνουν και τους οικείους τους. Αντί να αυξήσουν τα δρομολόγια στα μέσα μεταφοράς.»

Όσο για τις κατηγορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί τη διασπορά του κορονοϊού στηρίζοντας διαδηλώσεις, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι αυτό διαψεύδεται από μελέτη που είχε φέρει στη Βουλή ο Κ. Μητσοτάκης:

«Αυτή η μελέτη λέει ότι οι διαδηλώσεις με μάσκα δεν συμβάλλουν στην αύξηση των κρουσμάτων. Και οι διαδηλωτές δεν ξύπνησαν ξαφνικά, αλλά έχουν λόγο να διαδηλώνουν. Είδαν αστυνομικούς να δέρνουν οικογένειες. Αλλά η κυβέρνηση είναι αυτή που θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη να διορθώσει αυτά τα πράγματα. Και αντί γι’ αυτό κουνάει το δάχτυλο στον πολίτη, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός τρωγοπίνει στην Ικαρία και κάνει μοτοκρος στην Πάρνηθα. Άλλοι κάνουν γλέντια και βαφτίσια.»

Στην ερώτηση, γιατί δεν ζητάει εκλογές, ο κ Τσίπρας απάντησε ότι δεν θα ήταν υπεύθυνη στάση:

«Δεν ζητάμε εκλογές γιατί είμαστε μια σοβαρή πολιτική δύναμη. Με 7.000 νεκρούς και εκατοντάδες να χαροπαλεύουν, εσείς μου λέτε να ζητήσω εκλογές; Δεν είμαστε τυχοδιώκτες, δεν θέλουμε την εξουσία για την εξουσία. Θέλουμε την εξουσία για να δημιουρηγήσουμε στον τόπο. »

Στις κατηγορίες ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στήριξε τον Δημήτρη Κουφοντίνα στην απεργία πείνας του, ο κ. Τσίπρας ήταν κατηγορηματικός:

«Λυπάμαι που έχουμε αναγάγει έναν καταδικασμένο τρομοκράτη σε ρυθμιστή της πολιτικής ζωής του τόπου. Ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι κινητοποιήθηκε λεκτικά απέναντι σε έναν κίνδυνο για το πολιτικό σύστημα. Αν ο Κουφοντίνας έχανε τη ζωή του θα είχε αρνητικές συνέπειες μακροπρόθεσμα, θα δημιουργούσε την είκονα για έναν άνθρωπο που ο ίδιος αποφάσιζε από ποιον θα πάρει τη ζωή, να εμφανίζεται ως μάρτυρας. Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε σε μια συγκέντρωση όπου το μόνο πανό που κρατούσε έγραφε να τηρηθεί το κράτος δικαίου.»

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτήθηκε και για την αστυνομία στα πανεπιστήμια και είπε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές, αν γίνει κυβέρνηση:

«Ο νόμος Κεραμέως έχει δύο βασικά στοιχεία – τη μείωση των εισακτέων κατά 25.000 περίπου και την αστυνομία στα Πανεπιστήμια. Εμείς θα καταργήσουμε αυτή τη ρύθμιση και θα φτιάξουμε ένα ειδικό σώμα φύλαξης στα πανεπιστήμια, το οποίο θα υπάγεται όμως στους πρυτάνεις. Όσο για τους εισακτέους, θα επανέλθουν στο επίπεδο που ήταν πριν τον νόμο Κεραμέως.»

zarpanews.gr

One thought on “Τσίπρας: Τα «έξυπνα μέτρα» αποδείχθηκαν βλακώδη μέτρα – Τι είπε για εκλογές, διαδηλώσεις και Κουφοντίνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook