Τσίπρας στον Alpha: 16.000 προσλήψεις το 2019 και 18.500 προσλήψεις το 2020 | Video

τσίπρας-στον-alpha-16-000-προσλήψεις-το-2019-και-18-500-πρ-765715

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές που θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019»

«Αμοιβαία επωφελή» χαρακτήρισε τη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, επικεντρώνοντας στα οικονομικά οφέλη και τις δυνατότητες που δημιουργούνται και για το Κράτος από την «επίλυση εκκρεμοτήτων» δεκαετιών, με τη δημιουργία του Ταμείου Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας.

Σημείωσε ότι η επίλυση αυτής της εκκρεμότητας δίνει τη δυνατότητα να απελευθερώσει το δημόσιο 10.000 θέσεις (σ.σ. αφού δεν θα λογίζονται πλέον οι ιερείς ως δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς θα αποχωρήσουν από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών), «προκειμένου να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε αντίστοιχες προσλήψεις στο μέλλον, σε τομείς που έχουμε ανάγκη».

Είπε ειδικότερα ότι στο Ταμείο Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας μπαίνει όλη η αμφισβητούμενη περιουσία, αλλά και η μη αμφισβητούμενη εθελοντικά. Επισήμανε ότι ήδη η επιτροπή εδώ και έναν χρόνο έχει καταγράψει την περιουσία 22 μητροπόλεων. Σημείωσε ότι «από αυτή την αξιοποίηση, που θα ξεκινήσει άμεσα, υπολογίζουμε ότι το κράτος θα έχει τη δυνατότητα από τα έσοδα της αξιοποίησης να καλύπτει όλο ή μεγάλο μέρος αυτής της επιδότησης».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Πολιτεία κερδίζει ότι θα αποδεσμευτούν 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες θα προκηρυχθούν άμεσα, εντός του 2019, για να αρχίσουν να καλύπτονται από το 2020 και μετά. «Υπάρχουν μεγάλες ανάγκες, εμείς δώσαμε μια μεγάλη μάχη και πήγαμε από τη μνημονιακή ρήτρα της μιας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις (1:5), στο 1:1. «Αλλά πέραν του 1:1, θα έχουμε και 10.000 προσλήψεις παραπάνω».

Υπογράμμισε ότι «κατοχυρώνουμε το 1:1 και έχουμε επιπλέον 10.000 θέσεις εργασίας». Τόνισε ότι το 1:1 για το 2019 ειδικότερα σημαίνει ότι καθώς αναμένεται να έχουμε 8- 8,5 χιλιάδες αποχωρήσεις από το δημόσιο, θα έχουμε 8- 8,5 χιλιάδες προκηρύξεις θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα από τον ΑΣΕΠ εκεί που έχουμε ανάγκη, συν 7,5 χιλιάδες που έχω εξαγγείλει επιπρόσθετα γιατί έχουμε βρει τους δημοσιονομικούς πόρους (4,5 χιλιάδες στην ειδική αγωγή, εκπαιδευτικούς και 3 χιλιάδες για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι»). Πρόσθεσε ότι το 2020 που αναμένεται πάλι να έχουμε 8- 8,5 χιλιάδες, θα έχουμε συν 10.000, θα έχουμε 18.500 νέες θέσεις εργασίας σε καίριες θέσεις στο Δημόσιο.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα ελαφρυνθεί κατά περίπου 200 εκατ. αφού αποχωρούν από αυτό οι ιερείς. ‘Αρα, λοιπόν το ποσό αυτό θα απελευθερωθεί για να προχωρήσουν οι 10.000 προσλήψεις για το 2020. Είπε ότι το δημοσιονομικό κόστος περίπου 200 εκατ. που θα υπάρξει από τις 10.000 θέσεις, θα υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθεί.

Είπε αναλυτικότερα επ’ αυτού ότι ήδη το 2019 και παρά την καταστροφολογία ότι θα φέρουμε αντίμετρα χωρίς μέτρα, τελικά φέραμε αντίμετρα, χωρίς μέτρα. Τόνισε ότι θα υπάρξει πολύ μεγάλη ωφέλεια για την Πολιτεία από την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας που σήμερα λιμνάζει, είναι αμφισβητούμενη, είναι μη αξιοποιήσιμη, αλλά και μεγάλο μέρος της μη αμφισβητούμενης που εθελοντικά θα βάλουν στο Ταμείο οι μητροπόλεις προς αξιοποίηση 50:50. Σε μια δεκαετία θα μπορεί το κράτος να παίρνει τα χρήματα αυτά από την αξιοποίηση για να πληρώνει το επίδομα στην Εκκλησία. ‘Αρα θα έχει πολύ μεγάλη και οικονομική ωφέλεια το κράτος και η Εκκλησία, η οποία θα μπορεί να γίνει αυτόνομη και αυτοδύναμη.

«Αλλάζουν πολλά» με τη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας, πρόκειται για ένα «ιστορικό βήμα προς τα εμπρός, ερχόμαστε να επιλύσουμε εκκρεμότητες δεκαετιών», από τη δεκαετία του ’20, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν υπάρχει κανένα ιστορικό βήμα χωρίς αντιδράσεις, όταν πηγαίνεις σε έναν συμβιβασμό και οι δυο πλευρές πηγαίνουν ένα βήμα πίσω για να πάνε πολλά βήματα μπροστά», είπε ο πρωθυπουργός. Τόνισε ότι στην ιστορία θα μείνουν τα βήματα μπροστά και όχι οι φωνές.

«Ακόμα κι αν κάποιος είναι άθρησκος, στα θαύματα της βούλησης μπορεί να πιστεύει. Εδώ είχαμε το θαύμα μιας κοινής βούλησης και πολύ καλής θέλησης», είπε, μιλώντας για τον «ουσιαστικό και επίμονο» διάλογο του ίδιου με τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά και Πολιτείας-Εκκλησίας γενικότερα.

Σχολίασε πως όταν μετά από 79 χρόνια επιλύεται μια εκκρεμότητα, που κανείς άλλος δεν κατάφερε να επιλύσει, τότε πρόκειται για ένα «θαύμα». Αποκάλυψε ότι για να γίνει αυτό χρειάστηκαν περίπου τρία χρόνια προεργασίας και συζητήσεων.

«Στόχος μας είναι να «εκβιάσουμε» τη συναίνεση», είπε ο Αλ. Τσίπας αναφορικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εκλογή ΠτΔ.

«Ο στόχος μας δεν είναι να δώσουμε αρμοδιότητες στον ΠτΔ, δεν είναι ώριμο, θέλουμε να μείνουμε στο μοντέλο της προεδρευόμενης δημοκρατίας, όπου οι εξουσίες είναι στο Κοινοβούλιο. Βασική μας σκέψη είναι να αποσυνδέσουμε την εκλογή του ΠτΔ από την κοινοβουλευτική περίοδο».

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν περιθώρια συναινέσεων στο σημερινό πολιτικό σύστημα, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι απαιτούνται συγκλίσεις, ποτέ δεν μπορούν να γίνουν μεταξύ όλων.

«Ποτέ στον πολιτικό βίο δεν υπήρξε περίοδος που να μην υπάρχουν αντιπαραθέσεις και δύο πόλοι, σήμερα είναι Αριστερά-Δεξιά». «Πολιτική ανωμαλία θα ήταν αν οι δύο πόλοι τα έβρισκαν ξαφνικά για να φτιάξουν μια επίπλαστη συναίνεση», ανέφερε, προσθέτοντας ότι αυτό έγινε μία φορά, στην περίοδο των μνημονίων, «για να κουκουλώσουν τα σκάνδαλα τους».

«Πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι κανείς από δω και στο εξής δεν θα έχει τη δυνατότητα να στερεί δημόσιους πόρους από τους πολίτες»

«Λαϊκή απαίτηση μετά την ύβρι να υπάρχει και η νέμεσις», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας για τα σκάνδαλα.

Ερωτηθείς σχετικά με την αναφορά Πολάκη, είπε πως αυτό που είπε ο υπουργός απομονώθηκε και πως αποτύπωσε το κοινό αίσθημα ότι πέρα από την οικονομική ανάκαμψη ο κόσμος θέλει να δει και τη δικαιοσύνη να λειτουργεί. Οι κυβερνήσεις δεν βάζουν κανέναν φυλακή, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουν και το κάνει η δική μας είναι να διαμορφώνει κλίμα ελευθερίας στους δικαστικούς προκειμένου να πράξουν το καθήκον τους, είπε.

«Αν το ‘δόγμα Πολάκη’ είναι η εφαρμογή του νόμου, τότε εγώ προσχωρώ σε αυτό το δόγμα. Αν το δόγμα της άλλης πλευράς είναι η ατιμωρησία, τότε ας αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον λαό», σημείωσε.

Τόνισε ότι αυτό που θα λέει ο ίδιος και θα προσπαθεί, είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αφεθεί ελεύθερη η δικαιοσύνη να το κάνει.

Σημείωσε ότι η πολιτική ευθύνη έχει αποδοθεί για πολλά σκάνδαλα και πως γι’ αυτό είναι στα έδρανα της αντιπολίτευσης και «θα μείνουν για πολύ ακόμα», «πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι κανείς από δω και στο εξής δεν θα έχει τη δυνατότητα να στερεί δημόσιους πόρους από τους πολίτες».

«Αντί να κάτσουν ήρεμα και ήσυχα και να πουν μπράβο, τα καταφέρατε, κάνουν και κριτική»

«Αντί να κάτσουν ήρεμα και ήσυχα και να πουν μπράβο, τα καταφέρατε, κάνουν και κριτική», είπε ο Αλ. Τσίπρας αναφορικά με την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί καθυστέρησης για την επιστροφή των αναδρομικών.

Η κριτική της αντιπολίτευσης στο θέμα της επιστροφής των αναδρομικών θυμίζει τον εμπρηστή που βάζει φωτιά στο δάσος και μετά βγαίνει στα κανάλια και κατηγορεί την Πυροσβεστική ότι άργησε να σβήσει τη φωτιά, είπε ο πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση ματώνει όλα αυτά τα χρόνια για να ενισχύσει τους αδύναμους και να αποκαταστήσει αδικίες, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η μόνη περίπτωση να μην δικαιωθούν οι συνταξιούχοι είναι να εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης»

Η μόνη περίπτωση να μην αποκατασταθεί η αδικία στους συνταξιούχους είναι να εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης στις βουλευτικές εκλογές του 2019, διότι θα εφαρμόσει Ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ και μέτρα ΔΝΤ, επισήμανε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές που θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019»

Οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019 δήλωσε ο πρωθυπουργός και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019 και στις βουλευτικές εκλογές.

«Αυτός είναι ο στόχος μου, αυτό επιθυμώ και θα το πετύχω», είπε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα γυρίσει μπούμερανγκ για τον κ. Μητσοτάκη η δημοσκοπική πρωτιά της Ν.Δ. όταν θα διαπιστώσει μετά τις ευρωεκλογές ότι πρώτο κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από την ελληνική Βουλή»

Τη βεβαιότητα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από την ελληνική Βουλή, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Η Συμφωνία θα περάσει για έναν λόγο. Γιατί και ο τελευταίος πολίτης καταλαβαίνει ότι παρά τις δυσκολίες, παρά τα προβλήματα, αυτή η Συμφωνία ωφελεί τη χώρα και ιδίως τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη», επισήμανε.

Πρώτα η ενημέρωση των κομμάτων και μετά η ψηφοφορία στη Βουλή για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης

Η ανακοίνωση της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης έγινε με «άτσαλο τρόπο» στη τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς θα έπρεπε να ενημερωθούν πρώτα τα κόμματα, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε πως αλλάζει την τακτική, όχι τη στρατηγική, γι αυτό θα προχωρήσει σε ενημέρωση των κομμάτων και δεν θα γίνει η επέκταση με την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων, αλλά με ψηφοφορία στη Βουλή και τα κόμματα θα κληθούν να πάρουν θέση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook