Τσίπρας στο Mega: Σωστά κλείνουν τα σύνορα – Ο Χρυσοχοϊδης έβαλε συνοριοφύλακες από τον Έβρο, να φυλάνε τα Εξάρχεια | Video

τσίπρας-στο-mega-σωστά-κλείνουν-τα-σύνορα-1007326

Για την προσφυγική κρίση μιλά σε συνέντευξή του στο Mega ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι αστείο η ΝΔ να βγάζει ανακοινώσεις και να ψάχνει να με βρει. Πρωθυπουργός δεν είμαι πια εγώ, αλλά δυστυχώς είναι ο Μητσοτάκης», επισήμανε ο Α. Τσίπρας.

«Το δύσκολο όταν είσαι κυβέρνηση είναι να διαχειρίζεσαι τα προβλήματα. Δεν κρυφτήκαμε βγάλαμε ανακοινώσεις από την πρώτη ημέρα», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «τους επτά αυτούς μήνες το προσφυγικό χειροτέρευσε. Εμείς αφήσαμε την Μόρια με 5.600 και τώρα η Μόρια έχει 25.000. Από τη στιγμή που υπάρχει η απόπειρα μαζικής εισροής στη χώρα σωστά κλείνουν τα σύνορα. Το κρίσιμο σήμερα δεν είναι τόσο να αντιπαρατεθούμε μεταξύ μας όσο να συνειδητοποιήσουμε ότι βρισκόμαστε απέναντι σε μια γεωπολιτική απειλή από την πλευρά της Τουρκίας».

«Η Ελλάδα οφείλει να διεκδικήσει από την ΕΕ ουσιαστική στήριξη. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έρχονται για να μείνουν εδώ. Έρχονται για να περάσουν στην Ευρώπη. Αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά την προσφυγική κρίση το 2015 και το 2019», συμπλήρωσε.

«Ο κ. Χρυσοχοϊδης πήρε συνοριοφύλακες από τον Έβρο και τους έφερε εδώ για να φυλάξουν τα Εξάρχεια. Τα αυτονόητα είναι η φύλαξη των συνόρων. Αν η επιλογή της αποτροπής είναι να δημιουργούν συνθήκες κολαστηρίου στα νησιά και θεωρούμε ότι με αυτό τον τρόπο θα αποτρέψουμε τους δυστυχισμένους να έρθουν, είναι λάθος. Η εικόνα της Ελλάδας στον κόσμο το 2015 ήταν η εικόνα των δυο γριών που κρατάνε στην αγκαλιά τους τα μωρά», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός.

«Διεκδίκησα το 2015 να σταματήσουν οι ροές και να υπάρξουν επανεγκαταστάσεις. Σήμερα έχουμε τη μονομερή ακύρωση της συμφωνίας από την πλευρά της Τουρκίας. Και η ΕΕ τι κάνει; Σφυράει κλέφτικα. Ακούσατε καμιά δήλωση όλων αυτών των Ευρωπαίων που ήρθαν ενάντια στην Τουρκία; Η κυβέρνηση έπρεπε να απειλήσει την Ε.Ε. με βέτο. Βλέπουμε τους Ευρωπαίους να έρχονται στον Έβρο να μας χτυπάνε στην πλάτη. Η Τουρκία χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως εργαλεία και έχει γεωπολιτικές βλέψεις» ισχυρίστηκε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook