Τσίπρας: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΤΕ | Video

τσίπρας-στηρίζουμε-τις-κινητοποιήσε-982956

Με την Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ συναντήθηκε την Τετάρτη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης θεσμικών φορέων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα και οι εξελίξεις που απασχολούν τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΟΤΕ.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την πραγματική κατάσταση στην εταιρεία. Παρουσίασε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων για τα οποία προχώρησαν σε συνεχείς, αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 21/12/2019 έως και τις 12/1/2020. Επιπροσθέτως, ανέλυσε τις θέσεις και τεκμηρίωσε τις προτάσεις της Ομοσπονδίας για την υπογραφή νέας ΣΣΕ, αμοιβαία επωφελούς για εταιρεία και εργαζόμενους.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ρητά ότι στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Ομίλου ΟΤΕ για μια ΣΣΕ που θα οδηγήσει τον ΟΤΕ στο αύριο και επίσης καυτηρίασε τις άδικες απολύσεις στις οποίες προχώρησε η Διοίκηση του ΟΤΕ το προηγούμενο διάστημα.

Τέλος, πρόσθεσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναδείξει το θέμα στο Εθνικό Κοινοβούλιο το επόμενο διάστημα και θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τη Διοίκηση του ΟΤΕ προκειμένου να λυθεί το ζήτημα της υπογραφής ΣΣΕ.

Την Τρίτη εξάλλου ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα: «Εργασιακά δικαιώματα: Επιστροφή στην ‘κανονικότητα’ των Μνημονίων».

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook