Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είστε σε πανικό, θα πληρώσουμε ακριβά την αποτυχία σας

τσίπρας-σε-μητσοτάκη-είστε-σε-πανικό-θ-1300230
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Σφοδρή επίθεση εξεπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών 60 και άνω που «συνοδεύεται» από πρόστιμο 100 ευρώ. Κατηγόρησε τον Κυριακό Μητσοτάκη και την κυβέρνηση ότι έχουν χάσει την μπάλα στην διαχείριση της πανδημίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αποτύχατε και παίρνετε μέτρα που θα δυσκολέψουν την κατάσταση. Ο αυταρχισμός είναι το τελευταίο στάδιο της αποτυχίας. Την δική σας αποτυχία θα την πληρώσουμε ακριβά όλοι».

Για οικονομικό εκβιασμό των αδύναμων και εξαγοράς για τους οικονομικά ισχυρούς έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Ολομέλειας σε παρέμβασή του για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας 60 ετών και άνω και για το πρόστιμο των 100 ευρώ για οποιον αρνηθεί.

«Εφαρμόζετε ένα μέτρο που δεν είναι στην πραγματικότητα υποχρεωτικός εμβολισμός. Ξεχωρίζετε μια ηλικιακή κατηγορία και βάζετε πρόστιμο που δεν τηρεί την αρχή της αναλογικότητας. Άλλο ο χαμηλοσυνταξιούχος και άλλο αυτός που έχει μεγάλο εισόδημα. Αυτό που κάνετε είναι οικονομικός εκβιασμός αδύναμων και εξαγορά για τους οικονομικά ισχυρούς».

«Είστε σε απόλυτη σύγχυση. Έχετε χάσει τον έλεγχο και βρίσκεστε ενδεχομένως σε πανικό κάτι που αποτελεί πολύ κακή εξέλιξη και διαπράττετε το ένα σφάλμα μετά το άλλο».

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «μας είπατε ότι το 100άρικο είναι στη σωστή κατεύθυνση γιατί θα πάει για την στήριξη της Υγείας. Εχετε πρώτα καταστρέψει την Υγεία και μας λέτε για το κατοστάρικο των εμβολιασμένων. Γι αυτούς ενδιαφέρεστε ή για να καλύψετε την τρύπα την δημοσιονομική;» είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «το κρίσιμο ζήτημα δεν είναι αυτή την ώρα οι αντιπαραθέσεις, η πολιτική σύγκρουση και τα επιχειρήματα. Το κρίσιμο ζήτημα είναι ότι το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει».

Κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό «για ακόμα μια φορά. Δώστε μας στοιχεία. Πόσοι διασωληνόνονται εκτός ΜΕΘ και πόσοι από αυτούς καταφέρνουν να επιβιώσουν; Πόσες είναι οι απώλειες εκτός ΜΕΘ».

 

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook