Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Αποπέμψετε την Μενδώνη – Ζητήστε συγγνώμη από τα θύματα αλλά και από τον ελληνικό λαό | Video

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό «να αφήσει τα επικοινωνιακά κόλπα και τεχνάσματα» και να πράξει το «αυτονόητο», όπως σημειώνει, δηλαδή την αποπομπή της Λίνας Μενδώνη από το υπουργείο Πολιτισμού.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να ζητήσει συγγνώμη «από τα θύματα και τον ελληνικό λαό» και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

«Επί είκοσι και πλέον ημέρες η χώρα βρίσκεται μπροστά σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Μπροστά σε ένα μεγάλο έγκλημα, που αφορά βιασμούς ανηλίκων και πιθανότατα κύκλωμα trafficking και παιδεραστίας. Αλλά και σε ένα μεγάλο σκάνδαλο, που αφορά την απόπειρα συγκάλυψης αυτών των αποτρόπαιων πράξεων. Ο κος Μητσοτάκης φέρει βαρύτατη πολιτική ευθύνη.Και καλό είναι τούτη την ώρα να αφήσει τα επικοινωνιακά κόλπα.

Το μέγα θέμα που απασχολεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, δεν είναι το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου, αλλά οι βαρύτατες ηθικές και πολιτικές ευθύνες που βαρύνουν τη κυβέρνησή του.

Τον καλώ, λοιπόν, έστω και εκ των υστέρων, να πράξει το αυτονόητο. Να αποπέμψει τη κυρία Μενδώνη από τα υπουργικά της καθήκοντα. Και να ζητήσει συγγνώμη από τα θύματα αλλά και από τον ελληνικό λαό, για τα λάθη και τις ολιγωρίες της κυβέρνησής του, αναλαμβάνοντας τη πολιτική ευθύνη που του αναλογεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ