Τσίπρας: «Φέρατε τη χώρα στα πρόθυρα του χάους» – Κόβετε συντάξεις χωρίς μνημόνια, αλλά από ιδεολογία» | Video

τσίπρας-φέρατε-τη-χώρα-στα-πρόθυρα-το-966710

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για το νέο ασφαλιστικό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την ότι «νομοθετεί μνημονιακές πολιτικές μετά το τέλος των μνημονίων».

«Η πολιτική σας είναι ο σκληρός πυρήνας του νεοφιλελευθερισμού. Η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και το χτύπημα κατά των συλλογικών συμβάσεων είναι στρατηγικό σας σχέδιο», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Πάρτε πίσω την ΠΝΠ»

Σε ό,τι αφορά την ένταση στα νησιά ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τονίζοντας: «Πάρτε πίσω την ΠΝΠ και τον αυταρχισμό και ελάτε να συμβάλουμε όλοι μαζί στην κατάρτιση ενός αναγκαίου εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση του προσφυγικής κρίσης».

«Την ώρα λοιπόν που η Τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει τα όρια, εσείς τι κάνετε; Εσείς οδηγείτε τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου στο χάος. Αυτό δεν είναι απλά ανικανότητα, δεν είναι απλά ανοησία. Είναι ανευθυνότητα, Εθνική ανευθυνότητα», συμπλήρωσε.

Κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση πως «μετά από απίστευτες παλινωδίες στο προσφυγικό» κατέληξε να θυσιάσει αλλά και να βυθίσει στο χάος τα νησιά μη τυχόν και μεταφέρει το πρόβλημα στην υπόλοιπη επικράτεια.

«Είναι λογική αυτή; Να θυσιάσετε έναν μόνο από τους 12 δικούς σας περιφερειάρχες, για να μη σας γκρινιάζουν οι υπόλοιποι 11; Και νομοθετήσατε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Δεν είχατε καν το θάρρος να αναλάβετε την πολιτική ευθύνη της επίταξης ιδιοκτησίας στην Βουλή. Δεν θέλατε να το συζητήσουμε. Φοβηθήκατε και πάλι τις διαρροές στην κοινοβουλευτική σας ομάδα», σημείωσε.

«Λογιστικές οι αυξήσεις»

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραπλανά τους συνταξιούχους.

«Λέτε στους συνταξιούχους ότι προβλέπεται αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης, για όσους από αυτούς έχουν από 30 μέχρι 40 έτη ασφάλισης. Τους παραπλανάτε.Όσοι συνταξιοδοτήθηκαν μέχρι το 2016 δεν θα δουν καμιά διαφορά. Οι αυξήσεις που τους τάζατε θα είναι λογιστικές, καθώς η αύξηση αυτή δεν θα υπερβαίνει την προσωπική διαφορά με την οποία προστατεύτηκαν οι καταβαλλόμενες συντάξεις κατά τον επανυπολογισμό», τόνισε.

«Κόβετε συντάξεις χωρίς μνημόνια, αλλά από ιδεολογία»

Έπειτα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «για πρώτη φορά στην νεότερη ελληνική ιστορία, υπό κανονικές συνθήκες και χωρίς τη πίεση καμίας τρόικα, χωρίς κανένα δημοσιονομικό κίνδυνο, κόβετε συντάξεις. Κόβετε συντάξεις χωρίς μνημόνια, αλλά από ιδεολογία».

«Φέρατε τη χώρα στα πρόθυρα του χάους»

«Υποτίθεται θα φέρνατε την τάξη και την ασφάλεια και έχετε οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα του χάους. Με τις ιδεοληπτικές εμμονές σας. Με τον αυταρχισμό και την αλαζονεία σας. Και με την πρωτοφανή διαχειριστική σας ανικανότητα. Παράγετε ανασφάλεια και φόβο στον μέσο Έλληνα πολίτη. Έχετε θυσιάσει τα πάντα στο βωμό της επικοινωνίας. Νομίζετε ότι μπορεί κανείς να κυβερνά έναν λαό και μια χώρα χωρίς σχέδιο για τα μείζονα προβλήματα, παρά μόνο με αλαζονεία και αυταρχισμό. Αρκεί να έχει επικοινωνιακή πολιτική και στήριξη από τα Μέσα Ενημέρωσης», ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook