Τσίπρας: «Αυτοί είστε κ. Μητσοτάκη, σας τα χαρίζω που έχετε και το θράσος να μας κουνάτε το δάχτυλο» | Video

τσίπρας-αυτοί-είστε-κ-μητσοτάκη-σας-1183638
ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας απέδειξε σήμερα στη Βουλή γιατί ο Πολάκης αποκάλεσε τρολ την Αγαπηδάκη

Παραθέτοντας μία προς μία τις υβριστικές αναρτήσεις της Ειρήνης Αγαπηδάκη εναντίον του, ο Αλ. Τσίπρας απέδειξε γιατί ο Παύλος Πολάκης χαρακτήρισε τρολ την εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

«Θα ζητήσω από την κ. Αγαπηδάκη να με ενημερώσει για τη δουλειά που κάνει. Αρκεί, όμως, η ίδια να καταδέχεται να συνομιλεί με εγκληματικά ανήθικους» είπε κατά τη δευτερολογία του και ανέγνωσε ανάρτηση της εθνικής συντονίστριας από τις 5/12/2016 όταν και μιλούσε για «ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δολοφόνους». Ανέγνωσε, επίσης, ανάρτηση από τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, στην οποία άφηνε να εννοηθεί ότι ο τότε πρωθυπουργός θα οδηγηθεί στη φυλακή. Επιπλέον, παρέθεσε το περιεχόμενο post της στα social media από τον Απρίλιο του 2017 σύμφωνα με το οποίο ο κ. Τσίπρας είναι «εγκληματικά ανήθικος».

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ξεκαθάρισε πως εν προκειμένω δεν μιλάμε για δημοσιογράφους αλλά για στελέχη της κυβέρνησης. Επικαλέστηκε δε την κατηγορία που εξαπέλυσε πριν λίγες μέρες ο Μ. Χρυσοχοΐδης, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι, ενώ αντιστοίχως έπραξε και για αναρτήσεις του Αδ. Γεωργιάδη και του Νίκου Ρωμανού. Ως προς τον υπουργό Ανάπτυξης, ανέφερε ανάρτηση που έκανε λόγο για «παρακράτος κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», ενώ δεν παρέλειψε το πολυθρύλητο fake news για το δήθεν ταξίδι στις Μαλδίβες. Για τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, διάβασε ανάρτηση που αποκαλούσε συμμορία την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Αυτοί είστε κ. Μητσοτάκη. Σας τα χαρίζω που έχετε και το θράσος να μας κουνάτε το δάχτυλο» είπε καταθέτοντας στα πρακτικά τα σχετικά post. Μάλιστα, καταφέρθηκε και κατά του πρωθυπουργού, ο οποίος είχε φέρει στη Βουλή το δημοσίευμα του «Μακελειού» που συνέδεε τον νεκρό πατέρα του με τη χούντα. «Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε όσα έχουμε γράψει για την οικογένεια Τσίπρα» ανέφερε διαβάζοντας σχετικό δημοσίευμα της ακροδεξιάς φυλλάδας του Στέφανου Χίου. Επιπλέον, υπενθύμισε ότι κάτι αντίστοιχο έπραξαν τα φίλα προσκείμενα προς την κυβέρνηση Μέσα για την δήθεν εξαγορά βίλας στα Λεγρενά, αξιοποιώντας συκοφαντικό δημοσίευμα του «Μακελειού».

Τα ψέματα Μητσοτάκη

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τρις τον πρωθυπουργό για ψεύδη ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας. Η πρώτη ήταν όταν ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε πως οι πολύκροτες αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου κατατέθηκαν σε κυβερνητική εκδήλωση, θέλοντας να εργαλειοποιήσει την καταγγελία που προκάλεσε το κίνημα #metoo.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέτεινε πως η καταγγελία της κ. Μπεκατώρου διατυπώθηκε σε εκδήλωση της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. «Είστε σε τόσο δύσκολη θέση που επαινείτε το εαυτό σας αντί να αναλάβετε την πολιτική ευθύνη» σχολίασε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για λαθροχειρία.

Το δεύτερο ψέμα για το οποίο εγκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη αφορά τα δήθεν ακαριαία αντανακλαστικά της κυβέρνησης σε σχέση με το σκάνδαλο Λιγνάδη. Συγκεκριμένα, έψεξε τον κ. Μητσοτάκη που ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση προσέφυγε αμέσως στη Δικαιοσύνη μόλις κατατέθηκε η πρώτη επώνυμη καταγγελία ενώ από τις 8 Φεβρουαρίου ο δικηγόρος, Γιώργος Βλάχος, είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, ζητώντας με δηλώσεις του από την κυβέρνηση να δείξει τα ίδια αντανακλαστικά που επέδειξε στις καταγγελίες Μπεκατώρου.

Μάλιστα, θύμισε πως την ίδια μέρα η κ. Μενδώνη δήλωσε πως ο Δ. Λιγνάδης «δεν άντεξε το κλίμα των φημών που δημιουργούνται γύρω του και γι΄ αυτό παραιτήθηκε» ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στις 15/2 επέμενε να μιλά για «προσωπικούς λόγους». Τούτων δοθέντων, επανέλαβε το ερώτημα ποιος διόρισε τον Δ. Λιγνάδη χωρίς να παίρνει απάντηση.

Το τρίτο ψέμα σχετιζόταν την αναφορά του πρωθυπουργού για το χάος που ανέλαβε η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το προσφυγικό, ισχυρισμός που -κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης- καταρρίπτεται από τη δήλωση του Μ. Χρυσοχοΐδη στη Λέσβο. «Αναχωρώ με την θετική εντύπωση που αποκόμισα από την πληρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν και διαχειρίζονται οι υπηρεσίες της χώρας το προσφυγικό πρόβλημα εδώ στο νησί» διαπίστωσε τον Ιούλιο του 2017 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook