Τσίπρας προς Μητσοτάκη: «Εσείς κυβερνάτε ή οι Φουρθιώτηδες; – Παραιτηθείτε και προκηρύξτε εκλογές»

τσίπρας-προς-μητσοτάκη-εσείς-κυβερν-1368186
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας μιλάει στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής, Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022. Συνεχίζεται η τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που υπέβαλε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα το βράδυ. Ακολούθως θα διεξαχθεί διά ζώσης ονομαστική ψηφοφορία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Καταπέλτης κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του ίδιου του πρωθυπουργού ήταν ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του επί της πρότασης μομφής στη Βουλή. Οι βαρύτερες κατηγορίες που εξαπέλυσε, αφορούσαν την εμπλοκή υπουργών της κυβέρνησης με τον Μένιο Φουρθιώτη, για τον οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι επηρέαζε το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης.

«Τελικά ο μόνος που κράταγε πρακτικά σε αυτή την κυβέρνηση ήταν ο κ. Φουρθιώτης«, ανέφερε σε ειρωνικό τόνο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Είναι πραγματικά θλιβερό να εκβιάζεται ένας υπουργός, δεξί χέρι του πρωθυπουργού, από έναν άνθρωπο υπόδικο. Είναι θλιβερό για τη δημοκρατία.»

«Γνωρίζατε ότι η μισή σας κυβέρνηση είχε σχέσεις με έναν υπόδικο; Πώς το δεξί σας χέρι διαπραγματευόταν μαζί του νομοθετικές παρεμβάσεις; Γνωρίζατε ότι ο κύριος αυτός έστησε 13 εταιρίες-βιτρίνα, χωρίς δραστηριότητα, προκειμένου να εισπράττει επιστρεπτέες προκαταβολές; Όταν ο κ. Βρούτσης πήγε να τον σταματήσει, αποχώρησε ο ίδιος από το υπουργείο και όχι ο Φουρθιώτης από το Μαξίμου».

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι «δεν μπορεί να γίνει πιστευτό πως η κυβέρνηση έχει ανάγκη το κανάλι του Φουρθιώτη. Και ότι δεν αποπέμψατε το δεξί σας χέρι, σημαίνει πως ο Φουρθιώτης μάλλον δεν κρατάει τον κ. Γεραπετρίτη στο χέρι, κρατάει εσάς στο χέρι». Σε ειρωνικό ύφος ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλεσε μάλιστα αρκετές φορές τον κ. Γεραπετρίτη ως «κ. καθηγητή».

«Οι πολίτες έχουν πάθει ανοσία στην προπαγάνδα κι εσείς εθισμό στην αλλοίωση της αλήθειας. Όταν ένας πολιτικός γίνεται ανέκδοτο και περίγελος, έχει τελειώσει», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση επί της πρότασης μομφής στη Βουλή.

«Αντί να πείτε αποτύχαμε, είχατε το θράσος να μας κουνήσετε το δάχτυλο, με ασπίδα την τραγωδία στο Μάτι. Το Μάτι ήταν ένα συλλογικό τραύμα το οποίο απαιτεί σεβασμό, σεμνότητα και όχι μικροκομματικά παιχνίδια που διαρκώς κάνετε για να αποκρύψετε τις δικές σας ευθύνες. Κάνατε τις χαμένες ζωές εκλογικό σας σκαλί, ενώ ξέρατε και το ομολογήσατε αργότερα. Δεν αρκεί μία συγγνώμη για να καθαρίσετε», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Στην Κρήτη οι σεισμόπληκτοι παρακολουθούν, ξεπαγιάζοντας στα κοντέινερ, το επιτελικό σας κράτος. Φτιάξατε και διαφημίσατε υπουργείο κλιματικής κρίσης, ένα κούφιο κέλυφος. Το μόνο που κάνετε είναι επικοινωνία, επικοινωνία και επικοινωνία. Το αποτέλεσμα πού είναι;» είπε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Απεχθάνεστε καθετί δημόσιο. Ιδιωτικοποίηση στην υγεία, στην παιδεία, στις υποδομές. Πώς θέλετε να έχουμε κράτος; Έχουμε πανδημία και εσείς βάζετε λουκέτο στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Εξασφαλίζετε χώρο στο ΕΣΥ για την κερδοσκοπική πρωτβουλία, όχι για τους ασθενείς. Και σήμερα που ο κόσμος δεν έχει να βγάλει τον μήνα με την ακρίβεια, ιδιωτικοποιειτε οριστικά τη ΔΕΗ. Τώρα που οι τιμές στα καύσιμα και το ρεύμα έφτασαν σε απλησίαστα ύψη, θυμηθήκατε ότι είναι διεθνές φαινόμενα», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Σε μαυραγορίτικες τιμές πωλούνται τα pcr τεστ. Βάλατε πλαφόν στις τιμές τους το τριπλάσιο από αυτό που πέτυχαν δήμοι, που έχουν απείρως μικρότερη αγοραστική δύναμη από το κράτος. Έχετε μια χυδαία αντίληψη για την ασυδοσία του κέρδους. Είσαστε με τα συμφέροντα των λίγων και μισείτε το κράτος, ενώ εμείς είμαστε με τα συμφέροντα των πολλών και πιστεύουμε σε ένα αποτελεσματικό κράτος», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πέντε δισεκατομμύρια ευρώ μοιράσατε με απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς σε πεθερές και συννυφάδες, σε εταιρίες που δημιουργήθηκαν λίγα 24ωρα πριν επιλεγούν. Μοιράσατε εκατομμύρια στα ΜΜΕ, με μόνο κριτήριο τον βαθμό υπακοής τους στις οδηγίες σας. Περιφρονείτε τη δημοκρατία, τους θεσμούς και τους πολίτες.»

«Μόνο με εκλογές και προοδευτική κυβέρνηση η διαφθορά θα αντικατασταθεί από τη δικαιοσύνη. Καλούμε κάθε δημοκράτη, κάθε Έλληνα και Ελληνίδα να σταθεί στο πλευρό μας, για να απαλλαγούμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook