Τσίπρας: Πορεία στον λαό με θετική ατζέντα και pressing για νέες αποκαλύψεις στις υποκλοπές

τσίπρας-πορεία-στον-λαό-με-θετική-ατζέ-1548239

Με εξόρμηση στον λαό και μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει την επόμενη μέρα, μετά και την ολοκλήρωση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Το θέμα των παρακολουθήσεων και του παρακρατικού μηχανισμού που δρούσε στον πυρήνα του κράτους μόνο λήξαν δεν πρέπει να θεωρείται από την ηγεσία της Κουμουνδούρου. Ωστόσο, η επόμενη μέρα της τριήμερης μάχης στη Βουλή βρίσκει την αξιωματική αντιπολίτευση να έχει κεφαλαιοποιήσει πολιτικά οφέλη από το σκάνδαλο και να επαναχαράσσει νέα στρατηγική στο δρόμο για τις κάλπες.

«Οι βουλευτές της ΝΔ μετέτρεψαν το σκάνδαλο Μητσοτάκη σε σκάνδαλο ολόκληρης της παράταξης» σημειώνουν με νόημα από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που οι δικαιολογίες που επιστρατεύουν στελέχη της συντηρητικής παράταξης στα πάνελς για να δικαιολογήσουν τις κυβερνητικές πρακτικές, επιβεβαιώνουν τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει το κυβερνών κόμμα.

Πρόθεση του κ. Τσίπρα είναι να δοθεί έμφαση στην κοινωνική ατζέντα και τον προγραμματικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, στη θετική και οραματική δηλαδή ατζέντα που θα απαντά στα προβλήματα των πολιτών, ενώ παράλληλα η πίεση για το σκάνδαλο των υποκλοπών θα συνεχίζεται σε κάθε ευκαιρία, συνδέοντας την κατάσταση στην οικονομία και το μέτωπο της αισχροκέρδειας με τα ζητήματα Δημοκρατίας και καταστρατήγησης του κράτους Δικαίου.

Στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να πείσει όλο και περισσότερο κόσμο από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων, που σύμφωνα με τα πολύ σημαντικά ευρήματα της MRB «κοιτούν» σε πλειοψηφικό ποσοστό προς τον ΣΥΡΙΖΑ από ότι προς τη ΝΔ, ότι έχει ένα εναλλακτικό και αξιόπιστο σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας, το οποίο διαφέρει ριζικά απ’ αυτό της κυβέρνησης.

Εκεί θα πέσει το βάρος και κυρίως στον τομέα της διαχείρισης της οικονομίας, καθώς η ακρίβεια που ταλανίζει την κοινωνία και η ουσιαστική αντιμετώπισή της αναμένεται να είναι το υπ’ αριθμόν ένα κριτήριο για τους ψηφοφόρους.

Εναρκτήριο λάκτισμα στη μεγάλη πορεία προς το λαό θα δοθεί την Τετάρτη στο κλειστό γήπεδο «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Περιστέρι, ενώ θα ακολουθήσουν η ομιλία στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα και την επόμενη Δευτέρα αντίστοιχη ομιλία στη Θεσσαλονίκη.

Στο μέτωπο του σκανδάλου των υποκλοπών πάντως η Κουμουνδούρου εκτιμά πως η θεωρία περί «λήξης» της δημόσιας συζήτησης με την επικύρωση των 156 βουλευτών της ΝΔ στις παρακρατικές μεθόδους του Μαξίμου αποτελεί «ευσεβή πόθο» του πρωθυπουργικού γραφείου.

Και τούτο, διότι οι πληροφορίες που φθάνουν στον 7ο όροφο του ΣΥΡΙΖΑ συγκλίνουν στο ότι οι αποκαλύψεις όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκαν, αλλά μάλλον τώρα θα συνεχιστούν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα.

Παράλληλα, στα «προσεχώς» αναμένεται να είναι και η κατάρτιση του οριστικού προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο ολοκληρώνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, καθώς και η κατάρτιση των ψηφοδελτίων, που αναμένεται να ανακοινωθούν μετά την επικύρωση της Πολιτικής Γραμματείας, ώστε οι υποψήφιοι να βγουν και με το «χρίσμα» πλέον στην προεκλογική μάχη ανά την επικράτεια.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook