Τσίπρας: Πετύχαμε ένα μικρό θαύμα με την έξοδο από τα μνημόνια

τσίπρας-πετύχαμε-ένα-μικρό-θαύμα-με-τη-439050

Ο πρωθυπουργός κλείνοντας είπε ότι με βαριά καρδιά θα υποχρεωθεί η Νέα Δημοκρατία να ψηφίσει και τη μη-περικοπή των συντάξεων

«Βρισκόμαστε εδώ σε μια συμβολική συζήτηση και ψηφοφορία διότι είναι η πρώτη από μια σειρά θετικές νομοθετικές παρεμβάσεις επειδή η οικονομία ανακάμπτει ακριβώς γιατί βγήκαμε από τα μνημόνια», είπε από το βήμα της Ολομέλειας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Προβάλλοντας με κάθε τρόπο, την πολυσυζητημένη τροπολογία για τα αναδρομικά, απευθύνθηκε κυρίως στην αξιωματική αντιπολίτευση, καταλογίζοντάς της εκτός από ευθύνες «αμηχανία γιατί το πολιτικό της αφήγημα στερείται συνοχής και στρατηγικού στόχου για την πορεία της χώρας».

Όπως είχαν κάνει νωρίτερα και οι υπουργοί της κυβέρνησης που πήραν το λόγο, και ο πρωθυπουργός υπογράμμισε σε υψηλούς τόνους ότι «δεν υπάρχει καμία νομική υποχρέωση των κυβερνήσεων να συμμορφωθούν σε αυτές τις δικαστικές αποφάσεις αλλά είναι ηθική η υποχρέωση αυτής της κυβέρνησης στο βαθμό που έχει τη δημοσιονομική δυνατότητα». Εξήγησε στη συνέχεια ότι αυτός ο δημοσιονομικός χώρος υπάρχει γιατί «καταφέραμε αυτό που όλοι στην Ευρώπη ονομάζουν ένα μικρό θαύμα. Πατάξαμε τη ρεμούλα, τη φοροαποφυγή, κάναμε χρηστή διαχείριση των δημόσιων πόρων…».

Με δηκτικό τρόπο κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αφιερώνει ένα προς ένα τα μέτρα του δήθεν «τέταρτου μνημονίου» στην αξιωματική αντιπολίτευση και προανήγγειλε ότι έπονται άμεσα μέτρα για μείωση ασφαλιστικών εισφορών, μείωση φόρου επιτηδεύματος στους αγρότες, μείωση ΕΝΦΙΑ και σταδιακή υλοποίηση όλων των εξαγγελιών της ΔΕΘ.

Μάλιστα, κλείνοντας, είπε ότι με βαριά καρδιά θα υποχρεωθεί η Νέα Δημοκρατία να ψηφίσει και τη μη-περικοπή των συντάξεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook