Τσίπρας: Πέρσι δώσαμε 800 εκ. κοινωνικό μέρισμα και μιλούσατε για ψίχουλα – Τώρα πανηγυρίζουν γιατί δίνουν 175 εκ.

τσίπρας-πέρσι-δώσαμε-800-εκ-κοινωνικό-μέ-972183

Συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μίλησε για τη στάση της κυβέρνησης στο επίπεδο της δημόσιας ασφάλειας και τάξης αλλά και για το κοινωνικό μέρισμα

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Πέρσι ασκούσατε κριτική, την ώρα που δίναμε 800.000.000 κοινωνικό μέρισμα και μιλούσατε για ψίχουλα και για τους »φιλοξενούμενους» που δεν το έπαιρναν. Τώρα πανηγυρίζουν γιατί δίνουν 175.000.000 σε 200.000 άτομα. Με κατηγορούσαν επί 3 χρόνια ότι δίναμε ψίχουλα. Αλλά αυτά τα ψίχουλα έδιναν την δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπους να περάσουν καλά τις γιορτές τους» κατέληξε.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «από τον Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι και τον Ιούλιο του 2019, ενισχύσαμε την κοινωνική πλειοψηφία με θετικά μέτρα ύψους σχεδόν 3 δισ. ευρώ. Αυτά τα θετικά μέτρα χαρακτήριζε «ψίχουλα» η ΝΔ. Σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ, έχει δώσει σχεδόν 400 εκατ. ευρώ».

Κάνοντας σκληρή κριτική στις υποτιθέμενες παροχές της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναρωτήθηκε «χορταίνει κανείς με υποσχέσεις; 3 εκ. άνθρωποι θα ψάξουν και δεν θα βρουν τα χρήματα που έπαιρναν. Μόνιμο μέτρο ήταν η 13η σύνταξη και θα δινόταν ολόκληρη μόλις θα είχαμε δημοσιονομικό χώρο. Η Ν.Δ. θα χρειαστεί να ξεψηφίσει τη μονιμότητα του μέτρου της 13ης σύνταξης».

«Η Ν.Δ. προχωρεί σε μια σταδιακή ιδιωτικοποίηση της ιδιωτικής ασφάλισης. Η μέση επιβάρυνση των μη μισθωτών θα είναι 500 ευρώ ετησίως. Η μεσαία τάξη αντί να δει ελαφρύνσεις θα δει επιβαρύνσεις» τόνισε σχετικά με την πολιτική Μητσοτάκη στο θέμα της ασφάλισης των πολιτών.

«Κανείς δεν διαφωνεί με την επιβολή του νόμου και της τάξης»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στα κρούσματα παραβατικότητας και αστυνομικής βίας, επικεντρώνοντας την κριτική του γύρω από την υπόθεση της κακοποίησης του σκηνοθέτη, Δημήτρη Ινδαρέ, την περασμένη εβδομάδα, στο Κουκάκι.

«Κανείς δεν διαφωνεί με την επιβολή του νόμου και της τάξης. Είναι δυνατό να μη θέλει κανείς να υπάρχει νομιμότητα και ευταξία. Η ανησυχία μου είναι άλλη. Κι εμείς εκκενώναμε ιδιοκτησίες, αλλά χωρίς να κάνουμε σόου. Το πιο σοκαριστικό ήταν η “οργουελική” προσπάθεια από κάποια “παπαγαλάκια” να προσάψουν απίστευτες κατηγορίες σε έναν φιλήσυχο άνθρωπο, το σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ», σημείωσε.

«Ζούμε σε μια περίοδο εικονικής πραγματικότητας, όπου ξαφνικά μπορείς να βρεθείς, όχι απλά μπλεγμένος, αλλά δαρμένος. Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται από όλους. Πρωτίστως από τον πολίτη αλλά και από τον αστυνομικό. Σε διαφορετική περίπτωση πάμε σε μια κάτασταση “Φαρ Ουέστ”, με σερίφηδες και καουμπόυδες. Αυτό θέλουμε τελικά; Εγώ, λοιπόν, θεωρώ ότι βρισκόμαστε πλέον σε έναν επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο. Είναι θλιβερό ότι κανένας από την κυβέρνηση, ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Χρυσοχοΐδης δεν είχαν το θάρρος να ζητήσουν ούτε μία συγγνώμη από τον άνθρωπο αυτό, ενώ ήξεραν την αλήθεια. Φοβάμαι πως “όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζει θύελλες” και φοβάμαι να μην έχει η τωρινή κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τέτοιες “θύελλες», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Μας έλεγαν ότι ο Ρουβίκωνας θα σταματούσε, όταν θα γινόμασταν κυβέρνηση. Τον είδατε εσείς να σταματάει τη δράση του;», είπε εν συνεχεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Ανέλαβα τη διακυβέρνηση της χώρας, για να βγάλω “τα κάστανα από τη φωτιά”. Η διαφορά είναι ότι εγώ έδωσα μια μάχη σκληρή και ίσα – ίσα με κατηγορούνε ότι την έδωσα με τόση επιμονή, ώστε κόντεψα να οδηγήσω τη χώρα εκτός Ευρωζώνης. Είναι εξαπάτηση το να λες ότι “είμαστε σε τέταρτο Μνημόνιο”, ότι “είναι προδοτική η Συμφωνία των Πρεσπών”. Το κλίμα μέσα στη Βουλή ήταν ένα κλίμα μάχης. Ποιος μπορεί να μας κατηγορήσει γι’ αυτό; Το ότι φτάσαμε μέχρι τέλους, ποιος θα μας το προσάψει ως κατηγορία;».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook