Τσίπρας: Παράγοντας πολιτικής αστάθειας ο Μητσοτάκης – Θέλουμε προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή

τσίπρας-παράγοντας-πολιτικής-αστάθε-1481035
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

«Η χώρα μπορεί να έχει προοδευτική κυβέρνηση από την κάλπη της απλής αναλογικής. Μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ολομέτωπη επίθεση στη ΝΔ κι όχι διμέτωπο.

«Εμείς, για να δώσω μία απάντηση στο ΚΙΝΑΛ και τις άλλες δυνάμεις, εμείς δεν κάνουμε διμέτωπο αγώνα, αλλά μονομέτωπο αγώνα κατά της ΝΔ, αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει προτού η βλάβη καταστεί ανήκεστος» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όσοι θέλουν μία προοδευτική, σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, δεν έχουν παρά να αποκλείσουν κάθε σενάριο για συνεργασία με την κυβέρνηση Μητσοτάκη», ήταν το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα στο κλείσιμο της ομιλίας του από το βήμα της Βουλής.

Παράλληλα κατηγόρησε ως παράγοντα πολιτικής αστάθειας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ αναφερόμενος στις εκλογές ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε πως φαίνεται πως «είναι δύσκολο να «κάψετε» την απλή αναλογική».

Υπάρχει θέμα δημοκρατίας στον τόπο

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε θέμα δημοκρατίας στην Ελλάδα, αναφερόμενος στην απονομή της δικαιοσύνης, ανεξάρτητα όπως είπε από την υπόθεση Novartis, και στο κράτος δικαίου. Υπάρχει σοβαρότατο θέμα δημοκρατίας κι όχι μόνο για την 108η θέση στην ελευθεροτυπία, αλλά και για την απονομή δικαιοσύνης, το κράτος δικαίου, ζητήματα διαφάνειας και διαφθοράς τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στο ευρωκοινοβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε πως το βασικό πρόβλημα στο Στρασβούργο ήταν πως σας στηλίτευσε κι ο εκπρόσωπος του Εμμανουέλ Μακρόν. Και άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό για τα εξώφυλλα που παρουσίασε στο ευρωκοινοβούλιο λέγοντας χαρακτηριστικά πως και ο Όρμπαν έβγαλε βίντεο με τις εφημερίδες στη Βουδαπέστη που του ασκούν κριτική. «Σας ευχαριστούμε κ. Μητσοτάκη που αφήνετε την «Αυγή» και τη «δημοκρατία» να κυκλοφορούν» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Χαρακτήρισε ως «αμετανόητο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφερόμενος στην υπόθεση Νοβάρτις. «Δεν είστε αθώος πολιτικά» είπε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας πως «αρνείστε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου που αναφέρει πως δεν υπήρξε σκευωρία» και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «Θα δοθούν απαντήσεις ή θα μείνουν όλα αδιευκρίνιστα;» και πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας την δήλωση που έχει κάνει από την πρώτη στιγμή της κατάρρευσης της υπόθεσης της δήθεν «σκευωρίας» Novartis «για αυτό θα σας πάμε μέχρι τέλους».

Εξαπατήσατε του συνταξιούχους

Για εξαπάτηση των συνταξιούχων κατηγόρησε ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην έναρξη της δευτερολογίας του. Στους συνταξιούχους του οποίους, όπως είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε όλα τα κοινωνικά μερίσματα και την 13η σύνταξη.

«Θέλω να ξεκινήσω από ένα θέμα που απασχολεί τους απόμαχους του μόχθου, τους συνταξιούχους, που τους εξαπατήσατε προεκλογικά» και συνέχισε λέγοντας πως «τους εξαπατήσατε και 2η φορά μετά την εκλογή σας, όταν λέγατε να μην κάνουν προσφυγή για τα αναδρομικά. Τώρα τους λέτε ότι μόνο όσοι έκαναν προσφυγή θα πάρουν τα αναδρομικά. Τώρα δίνετε πάλι υποσχέσεις, ότι θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης. Αυξήσεις δεν θα δουν 1 έως 1,2 εκατ. συνταξιούχοι».

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Αντί να απολογηθείτε για την εξαπάτηση με τα αναδρομικά, έρχεστε και πάλι να τους εξαπατήσετε. Δεν ντρέπεστε;», ενώ αναφερόμενος στις εκλογές, αναρωτήθηκε: «Ποιος σας πιστεύει ότι θα πάτε σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας;».

Έχετε κάνει νόμο το δίκιο του εργοδότη

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως έχει οδηγήσει την χώρα σε μια πρωτοφανή αστάθεια. Και επεσήμανε πως σήμερα ντύθηκε ο πρωθυπουργός ΚΚΕ ενώ έχει κάνει, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, νόμο το δίκιο του εργοδότη. Όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, «η αύξηση που είχαμε κάνει εμείς στον κατώτατο και στον υποκατώτατο μισθό ήταν πραγματική», προσθέτοντας πως η κυβέρνηση κατήργησε το 8ωρο, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, την αιτιολογημένη απόλυση.

Και έβαλε στο στόχαστρο του τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την φράση του «παιδιά με παπάκια». Είναι υποτιμητικό να αποκαλείτε «παιδιά» τους ντελιβεράδες είπε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως είναι επισφαλώς εργαζόμενοι με δικαιώματα οι ντελιβεράδες κι όχι «παιδιά με τα παπάκια» κι ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως τους ορίσατε νομοθετικώς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook