Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός δεν έχει καθαρό μυαλό για να παίρνει αποφάσεις | Video

τσίπρας-ο-πρωθυπουργός-δεν-έχει-καθαρ-1124248

Κριτική στον πρωθυπουργό για τη σημερινή τοποθέτησή του στη Βουλή, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του, καταλογίζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη «ανασφάλεια» και «απώλεια ψυχραιμίας».

«Είδα έναν πρωθυπουργό που έχει χάσει την ψυχραιμία του» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε διχαστικό τον λόγο του κ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως επιτέθηκε στους αρχηγούς της αντιπολίτευσης. «Φτάσατε στο σημείο να υψώσετε τόσο πολύ τους τόνους» κάτι που «δεν αρμόζει σε έναν άνθρωπο που αυτή τη στιγμή έχει μεγάλη ευθύνη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως «η στάση, το ύφος και ο τρόπος» που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός τη συζήτηση στη Βουλή «δείχνει ότι δεν έχει καθαρό μυαλό για να παίρνει αποφάσεις». Όπως είπε, ενώ όλοι οι πολιτικοί έχουν βάλει πλάτη «τους αντιμετωπίζει με αλαζονεία και επιθετικότητα».

Σχετικά με τη διαδικασία του εμβολιασμού για τον κορονοϊό, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η μεγαλύτερη ανησυχία ήρθε από τη δήλωσή σας ότι δεν ξέρετε αν οι εταιρείες θα τηρήσουν τις προθεσμίες» σημειώνοντας πως «είναι ανοησία να λες ότι έχω επάρκεια γιατί έχω προαγοράσει εμβόλια και μετά να έρχεσαι στη Βουλή και να λες ότι δεν ξέρω αν θα μου δώσουν οι εταιρείες τα εμβόλια». «Αισθάνθηκα ανασφάλεια ακούγοντάς σας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επέμεινε και στις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τον εμβολιασμό, λέγοντας πως πριν από λίγες μόνο ημέρες στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για 2.000.000 εμβολιασμούς μέχρι το τέλος Μαρτίου και μετά από τρεις ημέρες ήλθε στη Βουλή για να πει ότι δεν είναι βέβαιο αν θα δώσουν τα εμβόλια οι εταιρείες.

Κατηγόρησε επιπλέον τον πρωθυπουργό ότι «δεν έχετε ιδέα τι συμβαίνει στα νοσοκομεία» και ότι «έχει δυσανεξία στην κριτική». Απαντώντας στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού είπε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυσε τη δημόσια υγεία παρά τους μνημονιακούς περιορισμούς» και επέστρεψε τους χαρακτηρισμούς στον κ. Μητσοτάκη ρωτώντας «πόσες ΜΕΘ δημιούργησε η κυβέρνηση της ΝΔ πριν από την πανδημία». Υποστήριξε ακόμη ότι είναι στο πρόγραμμα της ΝΔ η ενίσχυση της ιδιωτικής υγείας και των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.

Τόνισε επίσης πως ο τρόπος που διεξάγεται η ανίχνευση του ιού στην κοινότητα είναι λάθος, οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα και λάθος συμβουλές. Επανέλαβε, επίσης, το αίτημα να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι αρνείται να το κάνει γιατί φοβάται ότι θα φανούν οι μεγάλες αντιφάσεις των πολιτικών αποφάσεων.

Αναφερόμενος στην οικονομία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «θα είναι το μεγάλο θέμα μετά την αρχή του τέλους της πανδημίας» και συμπλήρωσε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν πληρώσει το μεγαλύτερο τίμημα μέσα στην πανδημία και θα συνεχίσουν να το καταβάλλουν και επανέλαβε τις προτάσεις του για την οικονομία, τονίζοντας τη διαγραφή και συνολική ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους στο πρότυπο της ρύθμισης που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ζήτησε ακόμη από τον κ. Μητσοτάκη: «Αποσύρετε τον πτωχευτικό νόμο γιατί θα είναι η ταφόπλακα για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook